<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Sørine Gotfredsens angreb på Nadia Nadim er ynkeligt

Sørine Gotfredsens politisk motiverede karaktermord på Nadia Nadim er ynkeligt og ødelæggende for integrationen i Danmark.

Egentlig er Nadia Nadims vinderattitude langt mere interessant end hendes oprindelsesland. Så meget desto mere trist at netop etnicitet gør Nadia Nadim til skydeskive for højrefløjens ypperstepræstinde Sørine Gotfredsen, der i Kristeligt Dagblad går i brechen med et ynkeligt og forkrampet karaktermord på en af Danmarks bedste kvindelige fodboldspiller.

Sørine Gotfredsen har tidligere gjort sig bemærket med forvrøvlede og pseudo-lutheranske påstande om kvindefodbold, men hendes papirstynde forsøg på at karaktermyrde Nadia Nadim er så kontraproduktivt for integrationen i vores land, at det fortjener ikke at stå uimodsagt.

Sørine Gotfredsens angreb på Nadia Nadim er ynkeligt og uvederhæftigt, fordi Sørine Gotfredsen under overskriften ’Et forbillede for hvad?’ skyder Nadia Nadim anti-patriotisme i skoene, når hun påstår, at Nadia Nadim ikke ønsker at være dansk.

Læser man det pågældende interview med Nadia Nadim står det klart, at anti-patriotisme ligger stjernen fjernt, og at Sørine Gotfredsens tendentiøse læsning af interviewet snarere afspejler, at Nadia Nadim tager afstand fra den danskhed, som Sørine Gotfredsen og den yderste højrefløj forfægter.

Om Danmark siger Nadia Nadim i interviewet, at ’Danmark betyder rigtig, rigtig meget for mig. Det er her, jeg er opvokset. Her jeg har fået skabt min identitet. Alt det jeg kender til i dag, det har jeg lært her. Det er mit hjem. Når jeg er i USA i to-tre måneder i træk og derefter lander i Danmark, får jeg en ro i kroppen. Endelig hjemme igen’. Samtidigt siger Nadia Nadim, at hun ikke vil være del af en danskhed, hvor ’man aldrig kan blive rigtig dansk, hvis man kommer fra et tredjeverdensland’. Den holdning er jeg sikker på, hun deler med mange af os, der kan spore slægten tilbage Harald Blåtand.

Selvfølgelig må Nadia Nadim og andre tåle, at debatten om indvandring og danskhed er kontant. Jeg tror, at Danmark bliver et bedre sted af, at vi diskuterer værdier og kultur lige ud af posen. Men Sørine Gotfredsen og højrefløjen skal ikke uimodsagt underminere og delegitimere danske sportsstjerner som Nadia Nadim, når de påpeger, at integrationsdebatten selvfølgelig sætter spor hos alle, der føler sig ramt af en hård debats naturlige generaliseringer.

At Sørine Gotfredsen ikke kan se eller vil acceptere, at Nadia Nadim er et både vigtigt og dygtigt forbillede for små nydanske piger og dermed et uvurderligt aktiv for integrationen i Danmark, er nærmest grinagtigt. Og afspejler naturligvis, at Nadia Nadim ikke passer ind i det billede af Danmark, som Sørine Gotfredsen heldigvis alene deler med en sluttet kreds på den yderste højrefløj og i Tidehvervsbevægelsen.

For alle os der ønsker, at nydanske piger på lige vilkår med deres brødre skal deltage i det danske foreningsliv og samfund, er Nadia Nadim et stort aktiv. Og det er selvfølgelig baggrunden for Sørine Gotfredsens karaktermord.  

Når jeg i morgen besøger Get2-fodboldskolen i Kolding, hvor langt størstedelen af poderne er mørke i huden, vil næsten 50 procent af de svedige ansigter være piger. Det er om nogen for dem, Nadia Nadim er et forbillede – hvis Sørine Gotfredsen reelt er i tvivl.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Christian Rabjerg Madsen (f. 1986), medlem af Folketinget for Socialdemokratiet valgt i den Sydjyske storkreds. Christian er miljøordfører - og interesserer sig derudover for integration, værdidebatten og for at skabe et Danmark i bedre balance. Christian er opvokset i Syddanmark, uddannet i Statskundskab fra Aarhus Universitet og har arbejdet både i den private og offentlige sektor.
Seneste blogs
Af Henrik Dahl
27.07.21, 00:00
Der forestår et større, folkeopdragende arbejde i forhold til den manglende, moralske bæredygtighed. Læs mere
Af Isabella Arendt
27.07.21, 00:00
Sommeren 2021 bliver vendepunktet, ikke kun fordi vaccinerne kom, men fordi vi igen fik en national fællesfølelse båret af håb og glæde. Læs mere
Af Harun Demirtas
27.07.21, 00:00
Sygeplejerskerne strejker for først og fremmest at gøre det tydligt for arbejdsgiverne, at de er frustrerede over deres arbejde. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.07.21, 17:53
Kontanter er ulækre og gør livet lettere for kriminelle Læs mere
Af Mikael Jalving
24.07.21, 14:00
Stille flanerer vi rundt mellem venners statusopdateringer, hashtags og parader af selvgodhed, det er en flyvetur ind i intetheden. Læs mere
Af Utku H. Güzel
23.07.21, 19:00
Hvis man begynder at kræve regler og normer, som er meget fjernt fra nutidens Danmark, indført, må man også forvente en modstand fra majoriteten i landet. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
23.07.21, 14:45
Breivik var et ødelagt menneske, der hadede alt, hvad hans diplomatfar stod for Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
23.07.21, 14:00
Tager vi overhovedet ved lære af naturkatastroferne? Ikke meget tyder på det, for regeringen taler om klimaplan, som når små børn skriver ønskeseddel til jul. Læs mere