<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nu er det bevist: EU gør Europa til en magnet for afrikanske migranter

Nu kommer afrikanerne. En britisk rapport viser, at EU’s seneste forsøg på at dæmme op for folkevandringens flodbølge er en total fiasko. Vi må beskytte vores egne grænser.

Mens Europa stadig er groggy oven på de knap to millioner migranter, som trængte ind i Europa i 2015, fortsætter folkevandringen fra Afrika. Og EU har kun gjort tingene værre, konkluderer en rapport fra Storbritanniens House of Lords, eller Overhuset: ”Operation Sophia, the EU’s naval mission in the Mediterranean: an impossible challenge”.

Med truttende fanfarer lancerede EU sidste år ”Operation Sophia”, og seks fartøjer, fem fly og helikoptere og et par droner har patruljeret ud for og over Libyens kyst.

Hvordan er det så gået? Fuldstændig som de forudgående flådemissioner, Poseidon og Triton, som kostede milliarder og fragtede over 100.000 udvandrere fra Afrika til Europa.

Det britiske overhus har vurderet Operation Sophia efter dens tre erklærede formål: at redde nødstedte til havs, at sætte en stopper for menneskesmuglerne og begrænse indvandringen til Europa. Og som med Poseidon og Triton har Sophia kun opfyldt det første mål: I januar og februar havde 9.000 migranter held til at blive fragtet fra Libyen til Italien.

EU har pralet med, at Operation Sophia var så god, at folkevandringen over Middelhavet tog af i slutningen af 2015. Men hvorfor? – Spørger rapporten og svarer: Fordi der i måneder var fri passage til Nordeuropa gennem Balkan, altså indtil Ungarn og andre ansvarlige regeringer afspærrede deres grænser. Men siden da har unge afrikanske mænd ophobet sig i hundredtusinder i Libyen, hvorfra de søger mod Italien.

Hvad med de slemme menneskesmuglere? Af den sædvanlige humanisme-jargon skulle man tro, at folkevandringen var skabt af menneskesmuglerne; at de nærmest bortfører hjælpeløse flygtninge mod deres vilje og kaster dem i Middelhavet; at uden menneskesmuglere ville der ikke være nogen migranter?

Men også her er rapporten kølig og klar: EU-bådene har i alt anholdt sølle 50 formodede mennskesmuglere, (flere dog før Operation Sophia). De er bragt til Italien, hvor de bliver retsforfulgt, beskyttet af alverdens konventioner. Og hvem tror i øvrigt, at de nogensinde bliver udvist efter udstået straf?

Rapporten beskriver, at ofte er de såkaldte menneskesmuglere selv migranter, som blot er sat til at styre båden ud til EU-færgerne, mens bagmændene meget sjældent selv er ombord.

EU har også pralet af at have ødelagt 80 onde menneskesmugler-fartøjer. Men, skriver rapporten, menneskesmuglerne er gået fra træ- og glasfiberbåde til gummibåde, som de godt har råd til at lade EU pifte. Nu pønser man i EU på, om man kan forhindre import af kinesiske gummibåde til Libyen… Men Libyens handelsminister har ikke svaret (for sådan én findes nemlig ikke). Af samme grund holder EU’s fartøjer sig pænt ude af libysk farvand, for Libyens statsminister og regering, (som heller ikke findes) har ikke inviteret EU-færgerne inden for sin sømilegrænse. 

Det er absurd. Libyen er ikke længere et land og slet ikke en stat, men et lovløst territorium, som klaner af ørkenkrigere, stammemilitser, røverbander og islamiske terrorister har opdelt mellem sig. Og skulle der opstå en slags sejrherre og et centralstyre, så vil den nok nødig gå glip af de knap to milliarder kroner, som den britiske rapport beregner, at libyske klaner tjener på at sende afrikanske migranter til Europa. 

Sandheden er, at ethvert europæisk skib i horisonten er et signal til at sætte kinesiske gummibåde i søen fra Libyen med en god chance for, at passagererne et en måned senere dukker op i Hamborg, Calais, Bruxelles eller Kruså.

Rapporten fra Det Britiske Overhus lader ingen tvivl tilbage: EU er ikke bare en magnet men et rent færgeselskab for unge afrikanske mænd: de udgør den næste af folkevandringens bølger, og er ved at samle kraft på den anden side af Middelhavet. 

I kan læse mere om rapporten på nedenstående links:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3587949/Our-ships-Mediterranean-helping-migrant-smugglers-say-peers.html

http://www.publications.parliament.uk/pa/ld201516/ldselect/ldeucom/144/14402.htm

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er fhv. medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti. Anders Vistisen er uddannet cand.jur. og bor i Herning.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
16.01.22, 09:30
DR’s seneste tv-program om tro vil gerne tages alvorligt, men ender som ufrivillig satire. Læs mere
Af Utku H. Güzel
14.01.22, 20:50
Der er efterhånden ikke et eneste land eller kontinent tilbage, hvor amerikanerne og dets vestlige allierede ikke har været i krig eller har invaderet, men på trods af det portrætterer ”vi” fortsat os selv som de fredelige og de gode. Vi må gøre, lige som det passer os, men det må de andre ikke. Det virker meget mærkeligt og hyklerisk. Læs mere
Af Marie Høgh
14.01.22, 16:00
Dronning Margrethes 50 år på tronen er en sejr ikke alene for kontinuiteten, men også for den pligtfølelse, vi andre godt kan lære af. Læs mere
Af Søren Gade
14.01.22, 11:28
Hvis fredning ​af dyr og planter skal virke, så skal vi have en pragmatisk tilgang, der bunder i videnskabelig data, helhedsvurderinger og en god portion fornuft. Læs mere
Af Karsten Bo Larsen
13.01.22, 19:42
Regeringens ældrelov bliver endnu et regelforenklingsflop – bureaukrati skal i stedet bekæmpes med konkurrence og regelstop Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.22, 15:00
Britisk kommentator siger det, som stort set altid forties af de etablerede medier. Læs mere
Af Carolina M. Maier
13.01.22, 12:30
Det værste ved, at politikerne holder fast i den nuværende heftige testning og smitteopsporing er nu ikke, at vi sidder og ryster på hovedet over, hvor skørt det føles i vores respektive hverdag. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
13.01.22, 09:34
Regeringen har ikke engang gidet regne på, om restriktioner for restauranter og natteliv fortsat er nødvendige. Det er ren afstrafning af en hel branche. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
13.01.22, 08:36
Danmark kan løfte covid-restriktioner, fordi danskerne bakker op om videnskaben. Læs mere
Af Nauja Lynge
12.01.22, 14:37
Jeg vil anbefale alle, som sidder inde med lignende historier, at komme frem med dem. Læs mere