Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hitler, Himmler og Goebbels ville ikke kunne være udvist af Danmark

Når menneskerettighederne i dag lovprises og tilbedes som en afgud af politikere, meningsdannere og andre ”humanister”, så er det værd at lave en refleksion over, hvad ”menneskerettighedsregime”, som vi nu har viklet os ind i, ville have betydet i en historisk kontekst.

Den 10. maj 1945 forlod massemorderen og topnazisten Heinrich Himmler tyskernes sidste militære hovedkvarter på flådestationen i Flensborg. Han var sammen med Hermann Göring den eneste fra den absolutte nazitop, der ikke havde valgt at begå selvmord i de sidste dage af krigens rædsler. Himmler forklædte sig med et lille følge af top SS-soldater i uniformer fra Geheime Feldpolizei, og udstyrede sig med forfalskede soldaterpapirer, som identificerede Himmler som sergent Heinrich Hitzinger. Herefter valgte han at gå mod syd og blev den 22. maj 1945 arresteret ved et britisk checkpoint i Bremen. Dagen efter begik han selvmord med en cyanidkapsel.

Men lad os tænke, at historien var gået anderledes. Var Himmler gået nord i stedet for syd, var han hurtigt og uden stort besvær havnet i Danmark. Og var han havnet her – med de internationale konventioner, som Danmark senere har underskrevet – havde han været yderst godt stillet.

For godt nok er Danmark ikke forpligtet til at give flygtningestatus til krigsforbrydere eller folk, der har begået forbrydelser mod menneskeheden, som det så flot bliver beskrevet. Men vi kunne derimod heller ikke tilbagesende dem til de allieredes retsforfølgelse i Nürnberg.

Først og fremmest fordi tribunalet i Nürnberg opererede med muligheden for at idømme dødsstraf, hvilket i sig selv vil gøre udlevering umulig i forhold til Danmarks internationale forpligtelser. Men også fordi tribunalet og interneringen ikke levede op til en række andre menneskerettigheder. F.eks. ved vi, at Göring blev mishandlet og slået i hans første tid som krigsfange. Vi ved, at de russiske dommere ved tribunatet havde fået diktat fra Stalin om altid at dømme for dødsstraf uanset bevisbyrden, hvilket dommerne, der udgjorde en fjerdedel af tribunatets medlemmer, efterlevede. Ligesom det er stærkt tvivlsomt om de afsoningsforhold, som blev budt de ikkedødsdømte topfigurer fra nazitiden, herunder de forhold, som blev budt f.eks. Rudolf Hess i Spandau-fængslet med dets isolationslignende forhold, ville have været i orden.

I den forbindelse er det værd at se bare på den retssag, som den nutidige massemorder Anders Breivik førte – og i første instans vandt – mod den norske stat vedrørende hans afsoningsforhold. Her fik han medhold i, at afsoningen ikke fulgte grundlæggende menneskerettigheder.

Kort sagt ville topnazister, hvis de kom til Danmark efter nutidens regler, være endt med en fængselsstraf og efterfølgende liv på ”tålt ophold” – altså til at skulle bo og have meldepligt på det udrejsecenter, som i fremtiden vil blive placeret på øen Lindholm.

Ovenstående vil nogle måske afskrive som ligegyldigt teoretisering over fortiden, men det er det ingenlunde. For vi har allerede krigsforbrydere på tålt ophold i Danmark. For udover dømte terrorister, mordere, narko-, vold- og voldtægtsforbrydere er der også 18 personer, som er på tålt ophold jf. Flygtningekonventionens artikel 1F, som omhandler personer, der har begået krigsforbrydelser eller alvorlige forbrydelser i hjemlandet.

Så hvis også Gadaffi, Hussain, al-Assad og andre af vor dages værste slyngler og massemordere havde nået eller når Danmark, vil de være beskyttet og i fred for trusler om at skulle stå til ansvar for deres forbrydelser og mord på titusindvis i hjemlandene.

Jeg føler ikke for massemordere. Jeg har ikke ondt af Göring, fordi han fik tæsk af allierede soldater. Eller han ikke fik et retfærdig rettergang. Eller af Rudolf Hess, der efter årtier i Spandau-fængslets isolation valgte at begå selvmord som gammel mand. Jeg har heller ikke ondt af de stikkere og torturbødler, som Danmark valgte at henrette efter krigen. Dødsstraf indført med tilbagevirkende kræft og vedtaget af et kæmpe flertal i Folketinget – hvor endda en stor del af den radikale folketingsgruppe stemte for.

Derfor havde jeg heller ikke ondt af Saddam Hussein, da irakerne valgte at hænge ham. Eller andre af hans lige, som lider samme skæbne. Når internationale konventioners egentlige beskyttelse går til de værste menneskerettighedskrænkere i denne verden, skulle man tro, at alle kunne se det absurde i det.

Men sådan ser Danmarks ”humanister” det ingenlunde. Hos denne elite har man mere travlt med at besynge menneskerettighederne og græde skinhellige tårer for verdens værste forbrydere, fordi de nu skal adskilles fra det omgivende samfund en del af dagen – end på at tænke på ofrene og retfærdighedsfølelsen hos millioner af mennesker.

Sikke et menneskesyn man må besidde, når vor dages krigsforbryderes menneskerettigheder vejer tungere end hensynet til deres ofre – og det danske samfunds sikkerhed.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.