Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

FN-pagt om migration er frygtelig læsning og kan føre til flere migranter

Regeringen forsøger at lokke Danmark med i migrantaftale, der er det modsatte af, hvad dansk udlændingepolitik har stået for i årevis.

Det skal være lettere for migranter at få familiesammenføring. Danmark skal fremme migranternes kulturer og traditioner. Der skal være oplysningskampagner om, hvordan migration bidrager positivt til samfundet. Migranter, der har været ofre for menneskesmugling skal nemmere have midlertidigt eller permanent opholdstilladelse. Migranter skal have flere rettigheder og bedre forhold, fuld adgang til arbejdsmarkedet i de lande, de ankommer til, og nemmere ved at tage sociale ydelser med fra land til land. Og det danske sundhedssystem skal indrettes, så det bedre kan tage hensyn til migranternes eventuelle særlige, sensitive ønsker.

Ovenstående lyder ganske frygteligt, men ikke desto mindre bliver det virkelighed, hvis regeringen i form af Inger Støjberg vælger at undersøge FN’s migrationspagt i næste uge i marokkanske Marrakesh.

Hele FN’s migrationspagt – eller Marrakesh-erklæringen – fordi den netop underskrives i Marrakesh, er gennemsyret af ideen om, at migration er et gode og kommer f.eks. det danske samfund til gode. Det er jeg lodret uenig i, og det går også imod den danske udlændingepolitik, der har været ført af borgerlige partier siden 2001.

Målet med pagten, som blev skudt i gang på FN’s generalforsamling i september 2016 med den såkaldte New York Declaration, har været at samle det meste af verden om et sæt fælles spilleregler vedrørende migration, så det sikres, at det foregår sikkert, ordentligt og lovligt. Alle skal selvsagt behandles ordentligt, sådan er vi i Danmark, men migranter har intet at gøre i Danmark. Det er mennesker, som i søgen efter et bedre liv for dem og deres familie søger mod Europa og Danmark. De flygter altså ikke fra krig og ødelæggelse, men for at skabe en ny tilværelse. Det er som sådan menneskeligt forståeligt, men det er bare ikke Danmarks problem, og de her mennesker skal ikke til Danmark.

Det troede jeg egentlig også, at regeringen og Venstre var enige om, men det lader ikke til at være tilfældet. Forklaringen fra statsminister Lars Løkke Rasmussen har igen og igen lydt, at aftalen ikke er juridisk bindende, underforstået at Danmark ikke har tænkt sig at leve op til forpligtelserne i aftalen. Og den sikrer, at det bliver nemmere at hjemsende migranter til deres hjemland. Det er også rigtigt, at det på papiret skulle være nemmere at hjemsende migranter, men hvorfor skulle migranternes hjemlande leve op til deres del af aftalen, hvis vi signalerer ganske kraftigt, at vi ikke vil overholde vores del? Tror Venstre og Lars Løkke Rasmussen, at lederne i mange afrikanske lande er så dumme, at de begynder at tage imod egne statsborgere, uden vi giver noget til gengæld? Selvfølgelig gør de ikke det, og det er ærlig talt at tale ned til danskernes intelligens at tro, at befolkningen køber den forklaring. For hvorfor overhovedet skrive under på noget, som man ikke har tænkt sig at overholde, og som giver i millionvis af migranter håb om, at de er velkommen i Danmark? Kald mig old school, men jeg skriver altså ikke under på noget, som jeg ikke har tænkt mig at efterleve. Og sådan tror jeg egentlig, at de fleste danskere har det.

Derfor har Dansk Folkeparti også indkaldt til en hasteforespørgsel på onsdag, så alle danskere kan høre, hvorfor regeringen mener, at den skal underskrive en aftale, der strider mod alt den udlændingepolitik, der er lavet i årevis. Og hvorfor regeringen ikke ligesom Østrig, USA, Australien, Ungarn, Schweiz, Tjekkiet, Italien, Kroatien Polen, Israel, Estland og Bulgarien lader være med at underskrive migrationspagten den 11. december, som er det seneste skud af tossegode og vanvittige erklæringer fra FN-systemet. Vi må håbe, at regeringen i sidste øjeblik kommer til fornuft. Dansk Folkeparti vil i hvert fald gøre sit til, at det sker.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.