*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Stop chikane af politikere

Send dem en tak i stedet

"Det er politikernes egen skyld". "Mange politikere trykker selv på knappen". " Måske er nogle politikere alt for nærtagende". Sådan lød nogle af kommentarerne fra borgere til nyheden om den omfattende chikane af lokalpolitikere.

Tilsyneladende synes en del danskere, at det er politikernes egen skyld, når de oplever chikane og vold i forbindelse med deres politiske arbejde. Som om vold, chikane og trusler er tilladt, når det bare er en politiker, det går ud over. Hvordan er vi dog nået dertil?

En undersøgelse foretaget af Altinget viser, at fire ud af ti lokalpolitikere har været udsat for chikane. Der er der ikke blot tale om drengestreger. Hele 15 procent er blevet opsøgt i eget hjem, 10 procent har oplevet hærværk på deres private adresse, og for cirka hver tiende, som er blevet udsat for chikane eller trusler, gælder det, at de endda har fået direkte dødstrusler.
Det er bare ikke i orden!

Politikere er borgere, der vælger at bakke op om folkestyret. Borgere som stiller sig til rådighed for valg, og som vælgere har stemt på, fordi de gerne vil have dem til at repræsentere sig. Politikerne skal takle mange svære beslutninger om skolelukninger, cykelstier, anbringelse af børn, det kommunale skatteniveau mv. De gør en indsats for deres lokalsamfund, og de har hverken fortjent vold, chikane eller trusler.

Fremfor at blive mødt med fjendtlighed burde lokalpolitikerne i stedet mødes med respekt. Respekt for at de hver dag kæmper for at finde de bedste løsninger og lever op til deres ansvar som folkevalgte.

Faktisk har de også fortjent en tak. Det er så meget nemmere at stå ovre i hjørnet og råbe. Eller at lade sine meninger udgyde på Facebook.
Mon ikke en del af lokalpolitikerne har overvejet, om de synes, det er det værd. Tænkt om ikke det er sjovere at stå uden for og have nemme løsninger end at sidde med alle de mange dilemmaer og afvejninger af hensyn, ansvaret som politiker kræver.


I Danmark bekæmper vi uenighed med ord. Vi har ytringsfrihed og kan debattere stort set alt. Det er grundværdien i vores folkestyre.

Men når det verbale bliver til vold – så skal det stoppes!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Eva Kjer Hansen (f. 1964), medlem af Folketinget for Venstre siden 1990, fhv. minister, fhv. medlem af Europa-Parlamentet. Uddannet cand. polit. Blogger om det danske velfærdsgilde og regelcirkus.
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
16.12.17, 20:09
Skal vi nu skabe et land, hvor hver enkelt skal opdrages til altid at handle for egennytte og ego, hvor det altid skal en tur igennem regnebrættet, før man kan række en hånd til nogen? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.12.17, 16:11
Embedsmændene leger politikere, og regeringen gemmer sig bag dem. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.12.17, 16:42
Det at danskere vender sig imod Naser Khader, siger noget om det selvhad som de vestlige samfund lider under. Det at man betragter Sherin Khankan som reform-imam, siger noget om de lave forventningers racisme overfor muslimer. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
15.12.17, 14:25
Det kan være fristende, men vi skal ikke gemme den kunst væk, vi ikke kan lide. Læs mere
Af Signe Munk
14.12.17, 12:20
62 procent af danskerne, mener at sygeplejersker fortjener mere i løn. Men Sophie Løhde er uenig, kan jeg fornemme. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
14.12.17, 11:22
Årets ord "Fake news" risikerer at underminere vores grundlæggende værdier: ytringsfriheden og vores frie liv. Det kræver handling - her fem liberale svar på fake news og misinformation. Læs mere
Af Naser Khader
14.12.17, 11:22
… nu begynder kampen ved forhandlingsbordet. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
14.12.17, 11:06
Her er det konkrete bevis på at visse borgerlige politikere igen har løjet over for befolkningen. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.12.17, 05:13
Det stoppes heldigvis af Mai Mercado – børn skal ikke lide Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.12.17, 22:14
Seksuelle overgreb på helt unge piger i England afslører et kvindesyn så afstumpet, at man kun kan se én løsning for sig: Stands al ikke-vestlig indvandring og påbegynd hjemsendelser. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her