*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Når politiet laver ulovlige regler

Syd- og Sønderjyllands Politi laver deres egne regler. Resultatet er ulovlige alkoholbevillinger og forbud mod salatspisning.

Syd- og Sønderjyllands Politi har udarbejdet en restaurationsplan, som danner baggrund for tildelingen af alkoholbevillinger i politikredsen. Restaurationsplanen siger, i strid med loven, at unge under 18 år ikke må gå på café eller restaurant efter klokken 24, og at unge under 16 slet ikke må – medmindre de er i selskab med en voksen.

Det betyder, at et par veninder på 15 ikke må gå på café efter deres shoppetur og spise en salat til frokost. Og et par forældre må ikke give deres teenagebørn en sodavand på en restaurant på vej hjem fra koncert eller biografen, hvis klokken er blevet over midnat.

Reglerne er tåbelige, og i et svar til Folketinget har erhvervsministeren da også bekræftet, at de strider mod gældende lovgivning. 

Syd- og Sønderjyllands Politi siger, at de laver reglerne for at begrænse de unges indtag af alkohol. Men konsekvensen er, at de efterlader de unge på gaden og andre steder, hvor der ikke er opsyn og overvågning. Og hvor der ikke er nogen til at sige, at de unge ikke må drikke alkohol.

Som forælder kan man kun undre sig over, at politiet vil presse de unge væk fra de steder, hvor der er voksne medarbejdere og videoovervågning. At politiet hellere vil have de unge til at hænge ud alle andre steder end der, hvor det er trygt.

Og som politiker kan man kun undre sig over, at politiet har valgt at glemme, hvordan rollefordelingen er i et retssamfund. Det er politikerne, ikke politiet, der laver lovene. Min forventning er da også at politiet straks retter ind og får justeret restaurationsplanen, og at bevillingerne bliver fornyet i overensstemmelse med loven.

Selvfølgelig skal et par veninder have mulighed for at gå på café, og selvfølgelig skal forældre kunne tage deres teenagebørn med på cafe og restaurant efter klokken 24. Sådan er loven heldigvis også indrettet.

Vil politiet i en bestemt politikreds have ændret loven, så der kan gives bøder for salatspisning og coladrikning, kan de gå ind i politik.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Eva Kjer Hansen (f. 1964), medlem af Folketinget for Venstre siden 1990, fhv. minister, fhv. medlem af Europa-Parlamentet. Uddannet cand. polit. Blogger om det danske velfærdsgilde og regelcirkus.
Seneste blogs
Af Annika Smith
11.12.17, 09:18
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg Læs mere
Af Harun Demirtas
10.12.17, 22:50
Politikerne har skabt et system, hvor man som offentligt ansat bliver opdraget til at opfatte sig i en konkurrence, indtil det går op for en, kampen man kæmper, aldrig kan vindes. For man kan ikke konkurrere eller være i krig mod sig selv. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.12.17, 20:33
EU-modstandere har kun gavn af de tyske socialdemokraters formand. Læs mere
Af Josephine Fock
10.12.17, 15:21
Menneskerettighederne skældes ud fra mange sider disse dage. Nogen vil have dem udskrevet af dansk lov, andre vil udfordre eller reformere dem. I dag fylder FN’s menneskerettighedserklæring 69 år. Jeg vil gerne sige tillykke. Og tak. Jeg ser frem til mange år med dem endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
10.12.17, 14:28
For alle vore fremtidsfanatikere og teknologifreaks kan det kundgøres så kort, at budskabet måske trænger ind: Historien er ikke død, den sover bare. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
10.12.17, 13:31
Foreløbig aftale eller ej, gruer jeg for, hvordan Brexit vil udarte sig. For Europa, altså. Læs mere
Af Gitte Seeberg
08.12.17, 12:55
Er det fordi, nogle mænd har følt sig personligt truffet, eller er det fordi, de har en særlig masochistisk trang til at forsvare noget, som ikke kan forsvares? Læs mere
Af Christel Schaldemose
08.12.17, 11:38
Dieselgate har haft store menneskelige omkostninger. Nu er der endelig EU-enighed om skrappere regler, der skal være med til at undgå en ny skandale. Læs mere
Af Louis Jacobsen
07.12.17, 17:41
Kim Simonsen påstår i deadline 6.12.17, at salget af Alka blev diskuteret på åbne hovedbestyrelsesmøder i fagbevægelsen. Det er ikke altid godt at tage uenigheder offentligt. Men den påstand der blev luftet på landsdækkende TV er, ja, noget af en påstand. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
06.12.17, 22:02
Hvordan det lykkedes islamisten Sherin Khankan at få vendt mediedanmark mod Naser Khader. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her