Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Når politiet laver ulovlige regler

Syd- og Sønderjyllands Politi laver deres egne regler. Resultatet er ulovlige alkoholbevillinger og forbud mod salatspisning.

Syd- og Sønderjyllands Politi har udarbejdet en restaurationsplan, som danner baggrund for tildelingen af alkoholbevillinger i politikredsen. Restaurationsplanen siger, i strid med loven, at unge under 18 år ikke må gå på café eller restaurant efter klokken 24, og at unge under 16 slet ikke må – medmindre de er i selskab med en voksen.

Det betyder, at et par veninder på 15 ikke må gå på café efter deres shoppetur og spise en salat til frokost. Og et par forældre må ikke give deres teenagebørn en sodavand på en restaurant på vej hjem fra koncert eller biografen, hvis klokken er blevet over midnat.

Reglerne er tåbelige, og i et svar til Folketinget har erhvervsministeren da også bekræftet, at de strider mod gældende lovgivning. 

Syd- og Sønderjyllands Politi siger, at de laver reglerne for at begrænse de unges indtag af alkohol. Men konsekvensen er, at de efterlader de unge på gaden og andre steder, hvor der ikke er opsyn og overvågning. Og hvor der ikke er nogen til at sige, at de unge ikke må drikke alkohol.

Som forælder kan man kun undre sig over, at politiet vil presse de unge væk fra de steder, hvor der er voksne medarbejdere og videoovervågning. At politiet hellere vil have de unge til at hænge ud alle andre steder end der, hvor det er trygt.

Og som politiker kan man kun undre sig over, at politiet har valgt at glemme, hvordan rollefordelingen er i et retssamfund. Det er politikerne, ikke politiet, der laver lovene. Min forventning er da også at politiet straks retter ind og får justeret restaurationsplanen, og at bevillingerne bliver fornyet i overensstemmelse med loven.

Selvfølgelig skal et par veninder have mulighed for at gå på café, og selvfølgelig skal forældre kunne tage deres teenagebørn med på cafe og restaurant efter klokken 24. Sådan er loven heldigvis også indrettet.

Vil politiet i en bestemt politikreds have ændret loven, så der kan gives bøder for salatspisning og coladrikning, kan de gå ind i politik.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Eva Kjer Hansen (f. 1964), medlem af Folketinget for Venstre siden 1990, fhv. minister, fhv. medlem af Europa-Parlamentet. Uddannet cand. polit. Blogger om det danske velfærdsgilde og regelcirkus.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Christian Rabjerg Madsen
20.03.18, 16:37
Hvis Løkke får held til at tømme Landsbyggefonden, går renoveringen af landets almene boliger i stå. Det kan man ikke byde lejerne, som på trods af deres opsparede midler vil kunne se deres boliger forfalde uden nødvendige renoveringer. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.03.18, 12:42
Hvis en direktør ikke kan effektivisere med 4% om året uden at ødelægge kernen i virksomheden, så burde denne fyres på stedet. Læs mere
Af Josephine Fock
20.03.18, 09:37
Hvis du vil være sikker på, at PET ikke uberettiget ligger inde med oplysninger om dit sexliv, dit sociale netværk og din gæld, skal du aktivt kontakte dem selv. Det burde ikke være nødvendigt i et retssamfund. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.03.18, 08:16
Gode fagbøger rejser fælles anliggender, men medierne ser dem åbenbart ikke eller tier dem ihjel. Læs mere
Af Angela Brink
19.03.18, 02:40
Alt tyder på, at DR i løbet af de næste fem år skal spare 20 procent. Og at de politikere, der kritiserer spare-udspillet, kan gøre det helt omkostningsfrit. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.03.18, 16:12
Når virkeligheden ikke gør, som man vil, må man finde på dårlige undskyldninger. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
18.03.18, 09:17
Der bør indføres flere målrettede sanktioner mod Putins indercirkel. Læs mere
Af Signe Munk
16.03.18, 17:00
En nedskæring på 700 mio. er et økonomisk cirkelspark til DR med store konsekvenser for dansk kultur. Læs mere
Af Christina Egelund
16.03.18, 16:54
Det er faldet mange for brystet, at Liberal Alliance i øjeblikket kører en stor udendørs kampagne i København med teksten: ”Ingen kæmper hårdere for billigere biler. Indtil nu er en VW Passat blevet 104.800 kroner billigere.” Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her