<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Drømmer du om at blive dusørjæger – og hader du kvinder – så kig til Texas

Ny lov giver 10.000 dollar i dusør, hvis du melder taxachaufføren eller kæresten, der kører en kvinde til abortklinik.

Abort foretaget med strikkepinde, efterfølgende styrtblødninger – desperate kvinder, der foretager desperate valg, er ikke længere noget, der hører fortiden til.

De færreste kvinder er klar over, at de er gravide i uge seks. For de læsere, der ikke lige har graviditets-udregningsmetoden present, regner man en kvindes graviditet fra sidste menstruations første dag, til trods for at undfangelse først kan finde sted cirka to uger senere. Man har altså oftest ingen anelse om, at man er gravid, før næste menstruation, når ens menstruation udebliver.

I delstaten Texas har de brugt rigtig mange år på at forfine metoden for, hvordan man kan gøre det sværere for kvinder at få foretaget en abort. Faktisk har man i staten igen og igen siden begyndelsen af 1970’erne forsøgt at indføre love, der skal gøre det så vanskeligt som muligt for kvinder at træffe det valg, som mange mænd åbenbart har det så svært med.

Tidligere har USA’s Højesteret blokeret aborttiltag fra at blive implementeret i Texas. Men ikke denne gang. Tværtimod har de i dag annonceret, at de ikke vil gøre noget for at forhindre implementeringen af delstaten Texas’ nye abortlove.

Husker du, hvor mange dommere Trump fik indsat i Højesteret, og hvordan han helt bevidst gik efter de højreorienterede kristne, da han hele tre gange indsatte abortmodstandere som f.eks. Amy Coney Barrett i embedet? Det ser vi nu resultatet af, og dommersammensætningen er måske en indikation for, hvad kvinderne i sydstaterne har i vente, når republikanske politikere i delstaten Texas’ nabostater sidder og tager noter, mens de betragter de nye lovtiltag og Højesterets reaktion udfolde sig for deres og resten af landets øjne.

Og hvad går loven så ud på? Kort fortalt så er det nu ulovligt at få foretaget en abort efter uge seks. Hvis der er hjertelyd, er det ikke muligt at få foretaget indgrebet. Hverken incest eller voldtægt er mulige undtagelser fra reglen.

I forvejen er der alle mulige procedurer i stand, der bevidst er strakt ud over flere dage, så processen bliver trukket så langt ud og får kvinden til at føle så meget skyld og skam som muligt, før hun får foretaget indgrebet. Læg dertil de råbende, skrigende og messende indoktrinerede abortmodstandere, der danner ring rundt om klinikkerne og udskammer kvinderne og klinikkernes personale, når de forsøger at nå frem til indgangen.

Hvor kommer dusørjægerprincippet ind? Private borgere kan med den nye lov foretage et civilt søgsmål, hvis de har mistanke om, at nogen hjælper en kvinde i processen hen imod at få foretaget en abort. Hele 10.000 dollars, og alle sagsomkostninger får du betalt, hvis den sigtede findes skyldig.

Er du taxichauffør, der sætter en kvinde af foran en abortklinik, kan du blive retsforfulgt, for du hjalp hende jo derhen. Rådgiver du gravide voldtægtsofre om deres muligheder, kan du blive retsforfulgt. Er din kæreste gravid, og taler I sammen om abort som en mulighed, kan du blive retsforfulgt. Grusomheden, som vender borgere imod hinanden, og hadet fra politikere til deres egne borgere i nød er ubærligt.

Ja, nogle kvinder har mulighed for at tage til en anden delstat og få foretaget deres indgreb, men mange har ikke. Mange af kvinderne har ikke ressourcerne og forsøger i forvejen at tage sig af de børn, de har, mens de må tage flere jobs for at kunne forsørge familien.

Tilsyneladende er det vigtigere for nogle at holde fast i kvindeundertrykkende principper, der øger kvinders fastlåste situation og giver et eventuelt barn en svær begyndelse. Deres selvretfærdige insisteren på at tvinge kvinder til at få et endnu sværere liv for sig selv og de børn ved at insistere på, at et ufødt liv er mere værd end ét, der allerede er i verden, er så uendeligt beskæmmende, forkasteligt og hjerteløst.

Hvor kommer dette had fra – og hvor ender det? Kommer min egen og fremtidens døtre til at vokse op i et vestligt samfund, hvor mænd, der hader kvinder, fratager dem retten til at bestemme over deres egne kroppe?

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Desiree Ohrbeck, cand.mag. I dansk og historie. Tidligere Sendelektor på University of Washington, Seattle. Sidder i Scandinavian Studies Departments Advisory Board. Prikker til den danske selvforståelse og skriver om dansk-amerikanske forhold ud fra en position med et ben i hver lejr.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
17.10.21, 08:45
Igen og igen møder vi indvandringens iboende dilemma, som tvinger os til at tage politisk stilling. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
15.10.21, 16:09
Den bedste måde at fejre fodboldslandsholdets succes på er at blive hjemme. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.10.21, 14:58
Regeringen og dets socialistiske parlamentariske grundlag giver flere penge til DR. Læs mere
Af Harun Demirtas
14.10.21, 14:00
Ingen forældre kommer i paradis for at begå overgreb på et barns kønsorgan – og slet ikke under dybt bekymrende forhold. Stop med det! Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.10.21, 08:18
Helle Thorning-Schmidts nye bog er værd at læse. Den er som at høre hende tale. Og fuld af selverkendelse. Læs mere