<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Den kamp skulle aldrig været spillet færdig

Når man er i chok, træffer man irrationelle beslutninger – UEFA burde have insisteret på at aflyse kampen.

Klædt i rødt og hvidt sad vi klar foran skærmen. Vi bor i Seattle og skulle se kampen forskudt. Telefonerne var lagt væk, vi ville ikke høre nogle resultater fra venner i Danmark. Efter nationalsangen, som jeg med bævende stemme sang med på, postede jeg på Facebook et billede fra os i USA, vi var klar – nu skulle mine unger have et skud dansk kultur og et indblik i, hvad fodbold betyder for Danmark.

Vi så kampen via ESPN og da kameraet zoomede ind på Christian Eriksen, gik et chok igennem mig. Dér lå han, fuldstændig livløs. Inden nogen i familien reagerede, vendte jeg mig mod min mand og sagde: ”Det der er slemt, der er noget helt galt!”

Tårerne sprang frem, mit system blev katapulteret tilbage til dengang, jeg identificerede min lillebror efter ulykken på Roskilde Festival. Jeg måtte forlade stuen samtidig med, at jeg prøvede at berolige børnene på henholdsvis 11 og 13, den ene med kuldegysninger over hele kroppen, og den anden krammende en sofapude.

Alle, der har set kampen, har en holdning til, om kampen burde have fortsat.

Dengang ulykken på Roskilde Festival fandt sted, og 9 personer, deriblandt min lillebror Lennart, døde – fortsatte festivalen. Dengang lød de samme argumenter: Det er det, folk har brug for.

Men er det nu sådan? – eller er der andre interesser på spil, der åbenbart vejer tungere end etik, respekten for den, der er kommet til skade og de pårørende.

Der skal åbenbart en hel del til, før økonomiske og personlige interesser sættes til side og man gør det moralsk rigtige.

Og nej, man kan ikke regne med det udspil, spillerne kom med i forhold til at ville fortsætte kampen. De er professionelle, de er trænede til at blive ved, uanset hvordan de har det. Og så er de i chok. Dén kombination kaster ikke nødvendigvis de bedste beslutninger af sig.

Det var respektløst over for Eriksen og hans familie at fortsætte. Og så kaster det en skygge over en turnering, der burde være med til at samle nationerne men i stedet kommer til at handle om økonomiske interesser og et konkurrencemindsæt, der trumfer enhver integritet.

Spillerne var selvfølgelig ikke i stand til at spille den kamp, de gerne ville. Det ville næsten også have været uhyggeligt. UEFA og træner Kasper Hjulmand burde have trådt ind og forhindret, at de overhovedet blev sat i den situation.

Mine tanker går til Eriksen og hans pårørende, og så er jeg faktisk fuldstændig ligeglad, om kampskemaet bliver fulgt, og hvor mange millioner, der risikerer at blive mistet – samt hvor mange fadbamser, de tilskuere og seere, der åbenbart ikke har noget problem med at fortsætte kampen ikke får kylet ned i svælget.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Desiree Ohrbeck, cand.mag. I dansk og historie. Tidligere Sendelektor på University of Washington, Seattle. Sidder i Scandinavian Studies Departments Advisory Board. Prikker til den danske selvforståelse og skriver om dansk-amerikanske forhold ud fra en position med et ben i hver lejr.
Seneste blogs
Af Henrik Dahl
03.08.21, 11:00
Alle, der ikke er 1989’ere, er godt klar over, at hvis man ene og alene tager hensyn til frigørelsen, så frigør man også kræfter, der er så destruktive, at det kan ødelægge vores samfundsorden. Læs mere
Af Utku H. Güzel
02.08.21, 19:00
Der findes mange eksempler, der kan påvise, at politikerne ikke kæmper folkets interesse og sag, men derimod deres egen karriere og lobbyisternes interesser. Læs mere
Af Mikael Jalving
02.08.21, 12:30
Jeg har fået nok af mediernes dyrkelse af atleternes følelser, deres glæde, skuffelse eller frustration. Hvad føler du? Hvilken følelse står du med? Hvad føler du ”omkring” din præstation? Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
01.08.21, 08:45
Selvom du er vaccineret, kan du stadig både blive smittet og smitte andre Læs mere
Af Nauja Lynge
01.08.21, 02:00
Vi skal forstå vreden hos grønlænderne og opstille konstruktive løsninger og forhindre, at historien gentager sig. Læs mere
Af Martin Ågerup
31.07.21, 17:10
Og jeg håber ikke, at de unge mennesker tager udtryk alt for bogstaveligt Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
31.07.21, 06:00
Professionel kommunikation skaber ikke værdi for samfundet. Læs mere
Af Jesper Theilgaard
30.07.21, 18:14
I begyndelsen af august kommer den første delrapport fra IPCC. Den omhandler den seneste klimavidenskab og imødeses med stor spænding fordi verden om tre måneder mødes i Glasgow til nye klimaforhandlinger. Læs mere
Af Gitte Seeberg
30.07.21, 16:00
Penge redder ikke de afghanere der har arbejdet for Danmark - de skal bringes i sikkerhed. Læs mere
Af Mikael Jalving
30.07.21, 16:00
20 års krig i Afghanistan har været et bragende nederlag. Vesten ligger, som Vesten har redt. Læs mere