<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hårdere straffe vil kunne få terroraspiranter på andre tanker

Hvis folk med terroristdrømme havde udsigt til årtier bag tremmer, når de sad og planlagde død og ødelæggelse, kunne det være, at trusselsbilledet i Europa ville se anderledes ud.

For to dage siden blev en ung mand på 20 år arresteret i lufthavnen her i min delstat, Washington. Manden var på vej fra Seattle til Amsterdam og ville derfra videre til Mellemøsten for at kæmpe for ISIS.

Forinden havde en moské forsøgt at afradikalisere ham, hans mor havde gentagne gange henvendt sig til FBI, og han var blevet udelukket fra sociale medier pga. sine opdateringer.

FBI har siden november hemmeligt fulgt med i mandens internetaktivitet og færden, efter at moskéen samme måned henvendte sig og fortalte, at manden havde chattet med ISIS-medlemmer og set propagandavideoer på moskéens computere.

Nu er de medlemmer af moskéen, der rakte ud til myndighederne, udråbt som helte.

Manden er tiltalt for at yde materiel bistand til ISIS, og for det kan han ende bag tremmer i op til 20 år.

USA er kendt for sine hårde straffe. Man kan diskutere, hvilke lovbrud der fortjener hårde straffe, og hvilke der ikke gør. Den diskussion har vi hele tiden her.

Men når det kommer til islamistisk radikalisering, er der konsensus om, at sådanne mørkekræfter skal have så hårde straffe, at andre bliver afskrækket, inden de begynder at lege med tanken om at skære hovederne af folk, skubbe homoseksuelle ud fra bygninger, sprænge uskyldige i luften og bekæmpe demokratiet.

I takt med at homogeniteten i Europa ændrer sig, og en religion med fundamentalt andre værdinormer nu er en del af ethvert europæisk land, så der ikke længere er konsensus om, hvad der er moralsk og etisk rigtigt og forkert, skulle man måske overveje tilsvarende hårde straffe, når det kommer til denne form for forbrydelser – også i Danmark?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Desiree Ohrbeck, cand.mag. I dansk og historie. Tidligere Sendelektor på University of Washington, Seattle. Sidder i Scandinavian Studies Departments Advisory Board. Prikker til den danske selvforståelse og skriver om dansk-amerikanske forhold ud fra en position med et ben i hver lejr.
Seneste blogs
Af Carolina M. Maier
02.12.21, 17:00
Vi identificerer os i ekstrem grad med vores arbejde – nogle gange så meget, at det kommer til at stå i vejen for at kunne realisere ens drømme om, hvordan man helst vil leve sit liv. Er det rimeligt, at arbejdet tager så meget af os? Læs mere
Af Utku H. Güzel
01.12.21, 19:00
Man skal virkelig passe på med at udtale sig uden omtanke, da man meget nemt kan komme til at træde folk over fødderne. Det er, som om coronadebatten indeholder mange flere følelser og mange flere forskellige synspunkter og perspektiver end andre emner. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.11.21, 22:00
P1 Morgen og en forsker fra Aarhus Universitet søgte at bevise, at det går meget bedre med integrationen, end hr. og fru Danmark evner at forstå. Det nærmer sig videnskabelig uredelighed. Læs mere
Af Uffe Elbæk
30.11.21, 20:00
Mediestøtten skal omlægges, så den i langt højere grad støtter nye og genre-eksperimenterende medier Læs mere
Af Carl Holst
30.11.21, 19:55
Måske er læren af den aktuelle rigsretssag, at man bør adskille politik og jura. Havde et flertal i Folketinget haft den lærdom, var Inger Støjberg aldrig kommet for en rigsret. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
30.11.21, 14:56
Danmark skal turde tage et opgør med konventioner, som truer vores sammenhængskraft og fremtiden for vores folk. Det vil kunne give genlyd andre steder i Europa. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.21, 10:00
Medlemmerne i Dansk Folkeparti må spørge sig selv, hvad der er vigtigst: partiet eller Danmark? Læs mere
Af Mikael Jalving
28.11.21, 09:45
Mennesket er mere og andet end sin seksualitet, men denne erkendelse kniber det med i en seksualiseret tid. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
27.11.21, 11:40
Hvis danske skolebørn bar masker, ville smittetallet falde i Danmark Læs mere