<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jeg får lyst til at stille mig op med en stor megafon og råbeskrige

Når vi lader som om, vi er ubekymrede over for terrorangreb, så har vi allerede tabt.

Så skete det igen. Vi er blevet så vant til det, afstedkommer det andet end en skuldertrækning? Endnu et bombeangreb, endnu engang rapporter om mange døde og lemlæstede kroppe. Det er så langt væk, hvad kan man gøre imod religiøs fanatisme?

Måske lader vi bare som om, vi er ubekymrede. Vi må ikke lade os mærke med vores angst og frygt. Vi skal leve som før, også selvom vi ved, at det før ikke længere eksisterer. Vi trivialiserer den ideologiske ondskab, som Lars Saabye Christensen skriver i tredje bind af sin romanserie ”Byens Spor”. Der er jo så meget andet, der er farligere, Sandsynligheden for at dø i et terrorangreb er mindre end for at dø i trafikken.

Jeg får lyst til at stille mig op med en stor megafon og råbeskrige. Hvordan kan vi bare lade endnu et vanvidsangreb lægge sig som en skuldertrækning, mens vi vender blikket ned og væk og ikke lader os mærke med, at ondskaben endnu engang har vist sit blodige ansigt og grinet os og vores lighedsprincipper lige op i ansigtet?

Denne gang var angrebet mod en pigeskole i Kabul, og det er jo ikke København, heldigvis. Bilbomben og de efterfølgende 2 sprængninger kostede 85 mennesker livet, primært skolepiger. 147 er sårede.

Det der gør det her bombeangreb så hjerteskærende er, at det var målrettet en skole – men ikke hvilken som helst skole. Helt bevidst gik terroristerne efter pigerne.

Taliban har benægtet at have noget at gøre med angrebet. Men mon det nu også passer, vi ved jo, hvordan de har det med piger, og med kombinationen af piger og uddannelse. Piger bliver til kvinder og kvinder med uddannelse er farlige, de kunne gå hen og mene noget om det ene og det andet og blive svære at kontrollere.

Næh nej, hvis man skal kontrollere piger og kvinder, og det skal man åbenbart, så skal man myrde sig til magten og håbe, at man skræmmer nok forældre til at holde deres døtre inden døre, langt væk fra bøger og uddannelse.

Joe Biden har annonceret, at USA trækker sine styrker ud senest 11. september. I sig selv er datoen ironisk og giver ikke mening – i hvert fald ikke, hvis man gerne vil signalere, at man har vundet.

For hvorfor er det nu, at USA er i Afghanistan? – det hele begyndte den 11. september, og med stor fanfare siger Biden nu: ”Ok, mørke kræfter, I vinder. Fra jeres jordhuler har I bevist, at I med primitive midler, men med ideologisk kvindehadsfanatisme kan bekæmpe verdens største militær og vores vestlige værdier. Og piger og kvinder: sorry, you are on your own.”

What the actual fuck, Biden!?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Desiree Ohrbeck, cand.mag. I dansk og historie. Tidligere Sendelektor på University of Washington, Seattle. Sidder i Scandinavian Studies Departments Advisory Board. Prikker til den danske selvforståelse og skriver om dansk-amerikanske forhold ud fra en position med et ben i hver lejr.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
05.12.21, 09:17
To år efter virussens udbrud i Kina ser det ud til, at vi står i et paradigmeskifte, som vil gøre Europa mere kinesisk. Læs mere
Af Marie Høgh
04.12.21, 09:00
Det er krænkeren og ikke kulturen under ledelse af en mediechef, der bærer ansvaret for den forkastelige adfærd – men kvinderne bærer også et ansvar. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
03.12.21, 08:00
Arbejdsløsheden er faldet, og det samme er kriminaliteten, så selvfølgelig skal vi ikke afskaffe ghettoplanen. Læs mere
Af Carolina M. Maier
02.12.21, 17:00
Vi identificerer os i ekstrem grad med vores arbejde – nogle gange så meget, at det kommer til at stå i vejen for at kunne realisere ens drømme om, hvordan man helst vil leve sit liv. Er det rimeligt, at arbejdet tager så meget af os? Læs mere
Af Utku H. Güzel
01.12.21, 19:00
Man skal virkelig passe på med at udtale sig uden omtanke, da man meget nemt kan komme til at træde folk over fødderne. Det er, som om coronadebatten indeholder mange flere følelser og mange flere forskellige synspunkter og perspektiver end andre emner. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.11.21, 22:00
P1 Morgen og en forsker fra Aarhus Universitet søgte at bevise, at det går meget bedre med integrationen, end hr. og fru Danmark evner at forstå. Det nærmer sig videnskabelig uredelighed. Læs mere
Af Uffe Elbæk
30.11.21, 20:00
Mediestøtten skal omlægges, så den i langt højere grad støtter nye og genre-eksperimenterende medier Læs mere
Af Carl Holst
30.11.21, 19:55
Måske er læren af den aktuelle rigsretssag, at man bør adskille politik og jura. Havde et flertal i Folketinget haft den lærdom, var Inger Støjberg aldrig kommet for en rigsret. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
30.11.21, 14:56
Danmark skal turde tage et opgør med konventioner, som truer vores sammenhængskraft og fremtiden for vores folk. Det vil kunne give genlyd andre steder i Europa. Læs mere