<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jeg får lyst til at stille mig op med en stor megafon og råbeskrige

Når vi lader som om, vi er ubekymrede over for terrorangreb, så har vi allerede tabt.

Så skete det igen. Vi er blevet så vant til det, afstedkommer det andet end en skuldertrækning? Endnu et bombeangreb, endnu engang rapporter om mange døde og lemlæstede kroppe. Det er så langt væk, hvad kan man gøre imod religiøs fanatisme?

Måske lader vi bare som om, vi er ubekymrede. Vi må ikke lade os mærke med vores angst og frygt. Vi skal leve som før, også selvom vi ved, at det før ikke længere eksisterer. Vi trivialiserer den ideologiske ondskab, som Lars Saabye Christensen skriver i tredje bind af sin romanserie ”Byens Spor”. Der er jo så meget andet, der er farligere, Sandsynligheden for at dø i et terrorangreb er mindre end for at dø i trafikken.

Jeg får lyst til at stille mig op med en stor megafon og råbeskrige. Hvordan kan vi bare lade endnu et vanvidsangreb lægge sig som en skuldertrækning, mens vi vender blikket ned og væk og ikke lader os mærke med, at ondskaben endnu engang har vist sit blodige ansigt og grinet os og vores lighedsprincipper lige op i ansigtet?

Denne gang var angrebet mod en pigeskole i Kabul, og det er jo ikke København, heldigvis. Bilbomben og de efterfølgende 2 sprængninger kostede 85 mennesker livet, primært skolepiger. 147 er sårede.

Det der gør det her bombeangreb så hjerteskærende er, at det var målrettet en skole – men ikke hvilken som helst skole. Helt bevidst gik terroristerne efter pigerne.

Taliban har benægtet at have noget at gøre med angrebet. Men mon det nu også passer, vi ved jo, hvordan de har det med piger, og med kombinationen af piger og uddannelse. Piger bliver til kvinder og kvinder med uddannelse er farlige, de kunne gå hen og mene noget om det ene og det andet og blive svære at kontrollere.

Næh nej, hvis man skal kontrollere piger og kvinder, og det skal man åbenbart, så skal man myrde sig til magten og håbe, at man skræmmer nok forældre til at holde deres døtre inden døre, langt væk fra bøger og uddannelse.

Joe Biden har annonceret, at USA trækker sine styrker ud senest 11. september. I sig selv er datoen ironisk og giver ikke mening – i hvert fald ikke, hvis man gerne vil signalere, at man har vundet.

For hvorfor er det nu, at USA er i Afghanistan? – det hele begyndte den 11. september, og med stor fanfare siger Biden nu: ”Ok, mørke kræfter, I vinder. Fra jeres jordhuler har I bevist, at I med primitive midler, men med ideologisk kvindehadsfanatisme kan bekæmpe verdens største militær og vores vestlige værdier. Og piger og kvinder: sorry, you are on your own.”

What the actual fuck, Biden!?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Desiree Ohrbeck, cand.mag. I dansk og historie. Tidligere Sendelektor på University of Washington, Seattle. Sidder i Scandinavian Studies Departments Advisory Board. Prikker til den danske selvforståelse og skriver om dansk-amerikanske forhold ud fra en position med et ben i hver lejr.
Seneste blogs
Af Pia Kjærsgaard
18.06.21, 12:42
Regeringen skal spille med åbne kort – ikke bruge myndighederne som bølgebrydere. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
18.06.21, 11:00
Det er bekymrende, når fagfolk sår tvivl om, hvorvidt de jurister, der uddannes nu, er dygtige nok. Den advarsel kan man ikke sidde overhørig. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.06.21, 21:01
Måske skal også grønlandske politikere besinde sig på, at medierne agerer vagthund over for magtmisbrug. Læs mere
Af Louis Jacobsen
17.06.21, 20:45
Sygeplejerskerne viser mod ved at insistere på blive både hørt og taget alvorligt. Læs mere
Af Utku H. Güzel
17.06.21, 20:19
Billederne af holdkammeraternes beskyttende-cirkel omkring Eriksen, sekunderne efter hans kollaps og alle de ‘god bedring’ beskeder som både fansene, men også mange andre kendte og ukendte personer, sendte til Eriksen, fik mig til at tænke på, at vi som mennesker faktisk godt kan samles om én ting, nemlig vigtigheden af et menneskeliv. Læs mere
Af Carolina M. Maier
17.06.21, 13:00
Alt for mange bruger alt for ofte alt for meget tid på brok og kvæl. Episoden i Parken mindede os om, hvor meget kostbar tid vi risikerer at spilde i vores liv på knubbede ord. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
15.06.21, 16:47
Det er helt i orden at mobbe medlemmer af Krifa, mener SF's folketingsmedlem. Læs mere
Af Henrik Dahl
15.06.21, 09:15
Kampen imod aktivistisk skodforskning er ikke blot en politisk markering. Det er en kamp for at beskytte fredelige og uskyldige borgere imod, at komplet skøre teorier pludselig bliver gjort til den virkelighed, de er nødt til at acceptere. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
14.06.21, 12:10
Peter Starup kan ikke se for sig, at Danmark tager et opgør med måden at fortolke de internationale konventioner på. Læs mere
Af Mikael Jalving
13.06.21, 10:00
Et sundt samfund reflekterer over tidens toneangivende sandheder og ligger hverken under for magelighed eller konspirationsteorier om hudfarve og køn. Læs mere