<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vaccinér lærere og skolepersonale inden eleverne sendes tilbage i skole

- ellers risikerer vi, at lærerne strejker

Når lærere strejker, rammer det ikke blot eleverne men også deres forældre og lokalsamfundet.

De yngste elever fra 0.-2. klasse skulle have været tilbage i deres klasselokaler i torsdags i mit skoledistrikt her uden for Seattle.

Men lærerne valgte at strejke, fordi de ikke følte sig trygge med de sikkerhedsprotokoller, skoledistriktet havde varslet i forbindelse med tilbageslusningen af eleverne. I solidaritet strejkede ikke blot de berørte lærere men alle lærere i skoledistriktet, hvilket betød, at samtlige 20.000 elever ikke modtog undervisning i den tid, strejken varede.

Hvorfor fortæller jeg nu det? Det gør jeg, fordi Danmark står i en lignende situation. Lige om lidt skal eleverne i de danske skoler sluses tilbage i deres klasselokaler.

Jeg er sikker på, at de danske undervisere og personalet på skolerne i Danmark har de samme overvejelser i forhold til deres egen og deres kæres helbred som lærerne har her i Bellevue.

Vi er alle hamrende trætte af et liv med restriktioner, nedlukninger osv. Nerverne er tyndslidte. Forældrene rasede på de sociale medier.

Her i mit skoledistrikt blev vreden for manges vedkommende rettet mod lærerne. Det er der nok flere grunde til, bl.a. at vi her i USA ikke har en stærk tradition for, at arbejdskraften samler sig i fagforeninger. Det omgivende samfund er for en stor dels vedkommende negativt indstillede over for tanken.

Men måske er det også nemmere at rette vreden derhen, hvor man umiddelbart kan se en konsekvens for sit eget liv. Og det kan man, når man har skolesøgende børn hjemme hver dag, samtidig med, at man skal have en arbejdsdag til at fungere.

Jeg bebrejder hverken lærere eller andet skolepersonale, hvis de har visse betænkeligheder ved at stille sig op foran deres klasser og potentielt eksponere sig selv eller deres kære for en virus, vi langt fra forstår eller kender konsekvenserne af. En virus, der jævnligt byder på nye mutationer, vi heller ikke kender konsekvensen af.

De fleste skoleelevers behov for læring og sociale- og følelsesmæssige relationer varetages og trives bedst på skolerne. Derfor skal eleverne tilbage i skolerne så hurtigt som muligt. Men det skal gøres på en forsvarlig måde – for alle, også for lærerne, skolesekretærerne, pedellerne og alle de andre, der får vores børns skoledag til at fungere.

Det kan klares politisk: sæt massevaccinationer af skole-, gymnasielærere og skolepersonale i gang nu, inden Danmark står i en situation, hvor børnene risikerer hverken at modtage undervisning i deres klasselokaler eller derhjemme.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Desiree Ohrbeck, cand.mag. I dansk og historie. Tidligere Sendelektor på University of Washington, Seattle. Sidder i Scandinavian Studies Departments Advisory Board. Prikker til den danske selvforståelse og skriver om dansk-amerikanske forhold ud fra en position med et ben i hver lejr.
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
01.12.21, 19:00
Man skal virkelig passe på med at udtale sig uden omtanke, da man meget nemt kan komme til at træde folk over fødderne. Det er, som om coronadebatten indeholder mange flere følelser og mange flere forskellige synspunkter og perspektiver end andre emner. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.11.21, 22:00
P1 Morgen og en forsker fra Aarhus Universitet søgte at bevise, at det går meget bedre med integrationen, end hr. og fru Danmark evner at forstå. Det nærmer sig videnskabelig uredelighed. Læs mere
Af Uffe Elbæk
30.11.21, 20:00
Mediestøtten skal omlægges, så den i langt højere grad støtter nye og genre-eksperimenterende medier Læs mere
Af Carl Holst
30.11.21, 19:55
Måske er læren af den aktuelle rigsretssag, at man bør adskille politik og jura. Havde et flertal i Folketinget haft den lærdom, var Inger Støjberg aldrig kommet for en rigsret. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
30.11.21, 14:56
Danmark skal turde tage et opgør med konventioner, som truer vores sammenhængskraft og fremtiden for vores folk. Det vil kunne give genlyd andre steder i Europa. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.21, 10:00
Medlemmerne i Dansk Folkeparti må spørge sig selv, hvad der er vigtigst: partiet eller Danmark? Læs mere
Af Mikael Jalving
28.11.21, 09:45
Mennesket er mere og andet end sin seksualitet, men denne erkendelse kniber det med i en seksualiseret tid. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
27.11.21, 11:40
Hvis danske skolebørn bar masker, ville smittetallet falde i Danmark Læs mere
Af Marie Høgh
26.11.21, 17:00
Hold nu op med den automatforargelse over den prøve – hvor værdispørgsmålene tydeligt afslører, hvem man går efter. Læs mere