<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Sugardating er en form for prostitution

Spørgsmålet er, om vi som samfund skal lovgive imod det

Selvfølgelig er sugardating en form for prostitution. Definitionen af prostitution er, at en seksuel ydelse tilbydes mod en eller anden form for betaling. Og det er lige netop, hvad sugardating går ud på.

Det har hidtil været let for både de unge kvinder, der tilbyder deres seksuelle ydelser og de ældre mænd, der gerne vil betale for dem at finde hinanden via diverse online sites. SF foreslår nu, at det skal være ulovligt for sugardating hjemmesider at modtage betaling for at tilvejebringe et forum, hvor parterne kan mødes. Partiet sammenligner de hjemmesider, der faciliterer kontakten mellem unge kvinder og ældre mænd med rufferi.

Sugardating som ord tilvejebringer konnotationer om noget sødt og frækt. Men det er ikke så sødt og frækt som det lyder. Sugardating handler ikke om to voksne, ligeværdige mennesker.

Godt nok foregår sugardate-handlen ikke fra gadehjørnet, men den kan alligevel sidestilles med en narkoprostitueret, der tilbyder sig selv og sin krop som vare i Skelbækgade for at få råd til sit næste fix.

Der er i begge tilfælde tale om et ulige magtforhold, og som altid er det den svageste, nemlig kvinden, der betaler en høj pris – fysisk og psykisk. Penge er magt på en helt anden måde end en ung kvindekrop er det.

Og før du ryger op i det røde felt og siger, at to parter med årsforskel sagtens kan indlede og have et forhold, så er det ikke det, der er emnet her. For selvfølgelig findes der velfungerende par, hvor der er en relativt stor aldersforskel, det er ikke det, denne tekst handler om.

Jeg blev født 3 måneder efter, at min moster døde af en overdosis. Hun var narkoprostitueret og trak på Halmtorvet. Jeg er vokset op med de historier, min mormor videregav fra sin unge, smukke datter, der med væmmelse i stemmen fortalte sin mor om, hvad hun måtte gøre for ækle, gamle mænd for at få råd til at sprøjte sig i armen. Min moster var myndig, hun indgik aftalerne med mændene frivilligt. Men grunden til at hun gjorde det handlede om at få adgang til det, hun manglede. Jeg vil hævde, at kvinder, der tilbyder seksuelle ydelser mod kontant betaling eller en vare, der kan købes for kontanter, hører til i samme kategori.

Det er ikke alle sugardatere, der ender med at betale en høj pris i form af manglende selvværd, ar på krop og sjæl og uoprettelige skader. Men nogle gør, og dem bør vi passe på og beskytte.

Ja, prostitution og rufferi vil altid eksistere. Men blot fordi noget finder sted, betyder det ikke, at vi skal legitimere det, for det er en form for accept. Vi skal ikke acceptere og bidrage til at unge piger og kvinder med deres krop kan betale for ældre mænds seksuelle fantasier, heller ikke selvom pigerne og kvinderne hævder, at de udfører deres seksuelle ydelser af egen fri vilje.

Den måde et samfund viser sine værdier på ar gennem lovgivning. Handlinger har konsekvenser. En lovgivning på dette område vil vise, at Danmark tager hånd om sine svageste, også når de ikke selv ved, at de er det.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Desiree Ohrbeck, cand.mag. I dansk og historie. Tidligere Sendelektor på University of Washington, Seattle. Sidder i Scandinavian Studies Departments Advisory Board. Prikker til den danske selvforståelse og skriver om dansk-amerikanske forhold ud fra en position med et ben i hver lejr.
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
01.12.21, 19:00
Man skal virkelig passe på med at udtale sig uden omtanke, da man meget nemt kan komme til at træde folk over fødderne. Det er, som om coronadebatten indeholder mange flere følelser og mange flere forskellige synspunkter og perspektiver end andre emner. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.11.21, 22:00
P1 Morgen og en forsker fra Aarhus Universitet søgte at bevise, at det går meget bedre med integrationen, end hr. og fru Danmark evner at forstå. Det nærmer sig videnskabelig uredelighed. Læs mere
Af Uffe Elbæk
30.11.21, 20:00
Mediestøtten skal omlægges, så den i langt højere grad støtter nye og genre-eksperimenterende medier Læs mere
Af Carl Holst
30.11.21, 19:55
Måske er læren af den aktuelle rigsretssag, at man bør adskille politik og jura. Havde et flertal i Folketinget haft den lærdom, var Inger Støjberg aldrig kommet for en rigsret. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
30.11.21, 14:56
Danmark skal turde tage et opgør med konventioner, som truer vores sammenhængskraft og fremtiden for vores folk. Det vil kunne give genlyd andre steder i Europa. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.21, 10:00
Medlemmerne i Dansk Folkeparti må spørge sig selv, hvad der er vigtigst: partiet eller Danmark? Læs mere
Af Mikael Jalving
28.11.21, 09:45
Mennesket er mere og andet end sin seksualitet, men denne erkendelse kniber det med i en seksualiseret tid. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
27.11.21, 11:40
Hvis danske skolebørn bar masker, ville smittetallet falde i Danmark Læs mere
Af Marie Høgh
26.11.21, 17:00
Hold nu op med den automatforargelse over den prøve – hvor værdispørgsmålene tydeligt afslører, hvem man går efter. Læs mere