<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jo, Barrett er modstander af abort, Naser Khader

Khader opfører sig som trumpisterne på Fox News, når han udbryder ”fake news" om det, han ikke kan lide at høre.

I tirsdags beskyldte Naser Khader, Udenrigsordfører for Det Konservative Folkeparti, mig for at viderebringe Fake News i P1 Debat og udbad sig dokumentation for mine påstande.

Det her er ikke personligt, faktisk stemte jeg i sin tid, da jeg boede i København, på Naser Khader. Dengang var han i Ny Alliance. Jeg er sikker på, vi stadig deler mange holdninger.

Andet segment af P1 Debat handlede om USA’s nye Højesteretsdommer Amy Coney Barrett. Programvært Gitte Hansen afspillede et klip, hvor Trump introducerer Barrett og salen derefter klapper. ”Og du står også og hepper, Naser Khader,” hørte jeg hende sige fra mit spisebord på den anden side af kloden, langt væk fra DRs radiostudie.

Jeg var rystet. Intet mindre. Kunne mærke min puls stige. Ved han, altså Khader, overhovedet, hvad Amy Coney Barrett står for?

Amy Coney Barrett er ultrakonservativ. Hendes konservatisme kan på ingen måde sammenlignes med det at være konservativ i Danmark. Sammenligningen 1:1 mellem konservatisme i USA og konservatisme i Danmark er helt ude i hampen. Det kan jeg have mine tvivl om, om Naser Khader ved.

Barretts holdning til abort er almenkendt for Demokrater og Republikanere

Da jeg kom igennem til radiostudiet, ridsede jeg kort op, hvad Amy Coney Barrett skal være med til at bestemme. Der er ikke noget odiøst i mine påstande, alle medier her i USA, fra FOX News til MSNBC dækker den enorme indflydelse, hun kommer til at have.

Og så sagde jeg det, der lå mig mest på sinde: ”Jeg må sige, jeg er virkelig frastødt over at Naser Khader står, hvis han gjorde det, som du sagde, stod og klappede, så er det både usmageligt og det er upassende. Hun går mod basale menneskerettigheder. Det er en katastrofe!”

”Du dæmoniserer hende. Hun er konservativ,” svarede Naser Khader

Hvis Naser Khader tror, at Amy Coney Barrett er en ganske almindelig konservativ, der kan sammenlignes med det, vi i Danmark kender som konservatisme, så følger han simpelthen ikke godt nok med.

”Hun har skrevet under på, at hun er stærk abortmodstander. Plus hun har siddet i en skolebestyrelse, hvor hun har nægtet børn, der havde homoseksuelle forældre at kunne komme på den skole. Hun er så konservativ,” rasede jeg.

Naser Khaders svar? ”Det er fake news. Dokumentation udbedes.”

Der er ikke tale om Fake News, her har du dokumentationen, Naser Khader

The New York Times, Forbes, Fox News, A.P. og mange andre medier, de færreste vel vil kalde Fake News, har siden Barretts nominering dækket hendes holdning til abort, der er alment kendt for enhver amerikaner.

Helt konkret underskrev hun i 2006 en erklæring forfattet af en af USA’s første abortmodstandsgrupper, Right to Life Michiana (tidligere St. Joseph County Right to Life). I erklæringen står der bl.a.: ”Vi…modsætter os retten til abort og forsvarer retten til liv fra befrugtning…” (New York Times link)

Det undrer mig, at Khader ikke kender til Barrets alment kendte synspunkter Det er præcis denne holdning der gør, at indsættelsen af hende hos så mange kristne og konservative amerikanere bliver set som en sejr.

I Danmark ser vi det som en selvfølge, at kvinder har ret til at bestemme over deres egen krop. Men her i USA er holdningen til abort et af de absolut vigtigste emner og afgørende for, hvor amerikanerne sætter deres kryds. Valget af Barrett bliver af mange set som fordelagtigt for Trumps appelleren til ultrakristne vælgeres stemme. Alle anerkendte medier har dækket dette. Det skulle en hurtig Googlesøgning kunne verificere.

Med hensyn til ikke at ville lade børn af homoseksuelle par og enlige forældre blive optaget på den skole, hvor hun sad i bestyrelsen, som i øvrigt heller ikke ville ansætte homoseksuelle lærere, har jeg naturligvis også mine kilder i orden.

Amy Coney Barrett sad I skolebestyrelsen (2015-2017) på Trinity, som er 3 private kristenkatolske skoler og både før, under og efter hendes tid blev reglerne, der diskriminerer imod LGBTQ effektueret (link)

Igen er der – i modsætning til Khaders påstand – ikke tale om Fake News men ganske almen lettilgængelig viden fra pålidelige nyhedskilder.

Naser Khaders uvidenhed er et slag i ansigtet på kvinder og LGBTQ-personer

Det er fair, når Naser Khader udbeder sig dokumentation for mine påstande, men det er under lavmålet, når han som Trumpisterne her, når de mødes af viden, de ikke bryder sig om, råber ”Fake News”.

Jeg går ud fra, at når Naser Khader står i DR-studiet og klapper over den nye Højesteretsdommer, så gør han det af uvidenhed. For jeg har svært ved at tro, at han går ind for, at kvinder ikke har ret til at bestemme over deres egen krop og at LGBTQ-personer ikke skal have de samme rettigheder som alle andre. Måske tager jeg fejl.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Desiree Ohrbeck, cand.mag. I dansk og historie. Tidligere Sendelektor på University of Washington, Seattle. Sidder i Scandinavian Studies Departments Advisory Board. Prikker til den danske selvforståelse og skriver om dansk-amerikanske forhold ud fra en position med et ben i hver lejr.
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
04.12.20, 10:12
Usmageligt forsøg på politisk indblanding i drabssagen på Bornholm. Pressionsgrupper skal holde deres politiske fingre fra retssager, mens retssystemet arbejder. Det bliver tydeligvis sværere og sværere for flere og flere. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.20, 09:14
Afvisning af Ted Hui understreger, hvor lidt regeringen har tilovers for demokratiet. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.20, 19:47
Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner. Læs mere
Af Annika Smith
03.12.20, 16:20
At stille bind og tamponer frit til rådighed på offentlige toiletter kan derfor også kun gå for langsomt Læs mere
Af Harun Demirtas
03.12.20, 14:13
Der er altid en økonomisk krise, når vi forhandler overenskomster. Nu må det være nok. Læs mere
Af Søren Gade
03.12.20, 13:00
En konference om Europas fremtid risikerer at blive et skalkeskjul for de kræfter i Europa, som ønsker større centralisering og mere magt til EU.  Læs mere
Af Gitte Seeberg
03.12.20, 10:44
I denne vanskelige tid har vi ikke brug for at grave grøfterne dybere, end de allerede er. Læs mere
Af Isabella Arendt
03.12.20, 10:05
Det kan vække undren, at regeringen tredobler generationsskifteskatten, når vores naboer i Norge og Sverige med stor succes har afskaffet den, og derved understøtter mange af de virksomheder, der er livsblodet for et bredt og mangfoldigt erhvervsliv. Læs mere
Af Henrik Højlund
02.12.20, 20:20
En af Hongkongs markante demokratiforkæmpere, Ted Hui, er i Danmark for tiden. Men den danske regering vil ikke mødes med ham. Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
02.12.20, 17:39
Danmark er nu under observation af EU-Kommissionen pga. regeringens lemfældige forhold til retsstatsprincippet – det er simpelthen så flovt. Læs mere