<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Coronasmittet Trump nægter at deltage i virtuel debat og insisterer på at mødes med Joe Biden

Trump er som en 2-årig, der nægter at samarbejde, hvis han ikke får sin vilje

Trump har Covid-19, det ved vi alle sammen. Men i stedet for at isolere sig, arbejder han fra The Oval Office, hvor de medarbejdere, han skal i kontakt med i løbet af dagen må iføre sig PPE (Personal Projektive Gear), for Trump kan stadig smitte andre.

Næste debat mellem Trump og Biden foregår torsdag den 15. oktober i Miam i delstaten Florida i en form for forsamlingshusdebat.

Hvis Trump tog til Miami, ville han udsætte de politiske medarbejdere, der rejser sammen med ham for smittefare, han vil også udsætte piloter, chauffører, kokke og andre tjenende ånder for smitterisiko.

Desuden vil han udsætte deltagerne i forsamlingshusdebatten for smittefare, hvis han dukker op smækfuld af virus.

Trump kan ikke opføre sig som han har lyst til i virtuel debat

Derfor har arrangørerne af debatten annonceret, at den kommer til at foregå virtuelt. Trumps reaktion? ”Jeg kommer ikke til at deltage i en virtuel debat.” Selvfølgelig ikke, hvor naivt at tro, at han ville tage andres liv og helbred ind i sine overvejelser. ”At sidde bage en skærm har intet med en debat at gøre. De kan afbryde mig, når det passer dem. Det er spild af min tid.”

Tjoh, bum, bum, som situationen er nu, sidder millioner af hårdtarbejdende amerikanere og tager det ene møde efter det andet på Zoom. Måske synes de, det er latterligt. Men det er nu engang sådan, situationen er herovre, ikke mindst takket være Trump.

Og hvis arrangørerne skulle trykke på ”mute,” for at undgå samme scener som ved sidste ShitShows-debat mellem Trump og Biden, er jeg ret sikker på, at de fleste amerikanere, som rent faktisk gerne vil høre en debat med substans og indhold, er helt ok med det. Sidste uges debat var uværdig, selv for Trump.

Trump er afhængig af sin egen vrede og sine tilhøreres energi

Trump kører på vrede og på reaktioner fra sin lille, indoktrinerede, trofaste skare. I en virtuel debat kan han ikke få afløb på samme måde og heller ikke mærke reaktionen fra publikum, sådan som han er vant til fra sine rallys. Desuden risikerer han at blive afbrudt og ikke få samme kick ud af at svine sin modstander til face to face.

I sit interview på Fox Business, sagde Trump selvfølgelig ingenting om, at det er vigtigt at beskytte dem omkring sig imod Covid-19. Han beskytter ikke sine medarbejdere i det hvide hus, så hvorfor skulle han ønske at beskytte de vælgere, der deltager i debatten eller sin modstander Joe Biden og hans hold?

Hvis Trump ikke kan styre og bulldoze hen over sin modstander, sådan som han har for vane, så vil han ikke være med. Han har ingen intention, vel heller ikke evnerne, til at kommunikere og opføre sig efter et på forhånd fastlagt regelsæt, sådan som det kræves af andre ordentlige mennesker. Derfor folder han armene som en genstridig 2-årig og nægter.

Men lur mig, om han mon ikke skifter mening, når han får talt til 10.

Millioner af amerikanere kommer til at sidde klar bag tv-skærmen for at se debatten, og det ser ikke godt ud, hvis landets præsident ikke vil deltage, blot fordi han ikke kan få sin vilje.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Desiree Ohrbeck, cand.mag. I dansk og historie. Tidligere Sendelektor på University of Washington, Seattle. Sidder i Scandinavian Studies Departments Advisory Board. Prikker til den danske selvforståelse og skriver om dansk-amerikanske forhold ud fra en position med et ben i hver lejr.
Seneste blogs
Af Carolina M. Maier
02.12.21, 17:00
Vi identificerer os i ekstrem grad med vores arbejde – nogle gange så meget, at det kommer til at stå i vejen for at kunne realisere ens drømme om, hvordan man helst vil leve sit liv. Er det rimeligt, at arbejdet tager så meget af os? Læs mere
Af Utku H. Güzel
01.12.21, 19:00
Man skal virkelig passe på med at udtale sig uden omtanke, da man meget nemt kan komme til at træde folk over fødderne. Det er, som om coronadebatten indeholder mange flere følelser og mange flere forskellige synspunkter og perspektiver end andre emner. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.11.21, 22:00
P1 Morgen og en forsker fra Aarhus Universitet søgte at bevise, at det går meget bedre med integrationen, end hr. og fru Danmark evner at forstå. Det nærmer sig videnskabelig uredelighed. Læs mere
Af Uffe Elbæk
30.11.21, 20:00
Mediestøtten skal omlægges, så den i langt højere grad støtter nye og genre-eksperimenterende medier Læs mere
Af Carl Holst
30.11.21, 19:55
Måske er læren af den aktuelle rigsretssag, at man bør adskille politik og jura. Havde et flertal i Folketinget haft den lærdom, var Inger Støjberg aldrig kommet for en rigsret. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
30.11.21, 14:56
Danmark skal turde tage et opgør med konventioner, som truer vores sammenhængskraft og fremtiden for vores folk. Det vil kunne give genlyd andre steder i Europa. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.21, 10:00
Medlemmerne i Dansk Folkeparti må spørge sig selv, hvad der er vigtigst: partiet eller Danmark? Læs mere
Af Mikael Jalving
28.11.21, 09:45
Mennesket er mere og andet end sin seksualitet, men denne erkendelse kniber det med i en seksualiseret tid. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
27.11.21, 11:40
Hvis danske skolebørn bar masker, ville smittetallet falde i Danmark Læs mere