Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Stakkels Gentofte!

Vidste du, at Danmarks mest ulige kommune er Gentofte? Og vidste du, at Danmarks mest lige kommune er Langeland? Tankevækkende, ikk?

Den forenede venstrefløj råber og skriger i disse dage om stigende ulighed. Det danske samfund har kæmpe problemer med ulighed, må vi forstå. Men når I hører det, så tænk lige på, at dér hvor uligheden er størst, er Gentofte.
Stakkels Gentofte. For hvis man skal følge de rødes logik, må Gentofte dermed være et forfærdeligt sted at bo. Omvendt må Langeland være Utopia.
Om det rent faktisk er tilfældet, vil jeg lade være op til jer at vurdere. Det vil jeg ikke gøre mig til dommer over. Jeg er sikker på, at der findes glade og tilfredse borgere begge steder.
Jeg vil derimod gerne vurdere det sludder om ulighed versus lighed, som oppositionen himler op om. For ulighed er ikke skadeligt i sig selv. Det kan være med til at skabe dynamik i et samfund. Være en drivkraft. En motiverende faktor.
Omvendt er ulighed naturligvis et problem de steder i verden, hvor bestemte grupper er kørt ud på et sidespor som følge af undertrykkelse og magtmisbrug. Ingen tvivl om det. Den form for ulighed skal bekæmpes, og det forsøger vi også at gøre.
Men det er ikke den ulighed, vi har i Danmark. Tværtimod. Det er Gentofte Kommune et bevis på.
Hvad nu hvis din nabo i denne uge vinder i Lotto. Så er du forholdsmæssigt blevet mere fattig, men er du det også reelt? Nej, vel. Du tænker vel som de fleste, fedt for ham! Gid jeg også kunne vinde!

Venstrefløjen er åbenbart fløjtende ligeglade med, at de fattigste i samfundet får det værre, sålænge de rigeste følger med ned i hullet, og alle danskere kan sidde sammen, helt lige, i et sort, økonomisk lige hul.

Det er politisk kynisme af allerværste skuffe. Det er at lade excel-ark, rød økonomisk skole og ginikoefficient stå over den realitet, der rammer mennesker af kød og blod.

Derfor gælder det om at holde tungen lige i munden, når talen falder på ulighed. Målet må aldrig være, at vi alle skal være lige fattige. Tanken må aldrig være, at det er dårligt, at naboen vinder i lotto. Ambitionen må altid være, at vi alle bliver mere rige.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Christina Egelund (f. 1977) er medlem af Folketinget for Liberal Alliance. Hun er politisk ordfører, Europa- og retsordfører. Hun har boet mange år i Paris, og arbejdede før hun blev valgt til Folketinget i 10 år i det familiedrevne Jambo Feriepark i Nordjylland. Har siddet i bestyrelsen for VisitDenmark. Christina er frankofil på nørdeniveau, elsker frihedsrettigheder, Vesterhavet og film.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Christian Rabjerg Madsen
20.03.18, 16:37
Hvis Løkke får held til at tømme Landsbyggefonden, går renoveringen af landets almene boliger i stå. Det kan man ikke byde lejerne, som på trods af deres opsparede midler vil kunne se deres boliger forfalde uden nødvendige renoveringer. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.03.18, 12:42
Hvis en direktør ikke kan effektivisere med 4% om året uden at ødelægge kernen i virksomheden, så burde denne fyres på stedet. Læs mere
Af Josephine Fock
20.03.18, 09:37
Hvis du vil være sikker på, at PET ikke uberettiget ligger inde med oplysninger om dit sexliv, dit sociale netværk og din gæld, skal du aktivt kontakte dem selv. Det burde ikke være nødvendigt i et retssamfund. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.03.18, 08:16
Gode fagbøger rejser fælles anliggender, men medierne ser dem åbenbart ikke eller tier dem ihjel. Læs mere
Af Angela Brink
19.03.18, 02:40
Alt tyder på, at DR i løbet af de næste fem år skal spare 20 procent. Og at de politikere, der kritiserer spare-udspillet, kan gøre det helt omkostningsfrit. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.03.18, 16:12
Når virkeligheden ikke gør, som man vil, må man finde på dårlige undskyldninger. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
18.03.18, 09:17
Der bør indføres flere målrettede sanktioner mod Putins indercirkel. Læs mere
Af Signe Munk
16.03.18, 17:00
En nedskæring på 700 mio. er et økonomisk cirkelspark til DR med store konsekvenser for dansk kultur. Læs mere
Af Christina Egelund
16.03.18, 16:54
Det er faldet mange for brystet, at Liberal Alliance i øjeblikket kører en stor udendørs kampagne i København med teksten: ”Ingen kæmper hårdere for billigere biler. Indtil nu er en VW Passat blevet 104.800 kroner billigere.” Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her