*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Stakkels Gentofte!

Vidste du, at Danmarks mest ulige kommune er Gentofte? Og vidste du, at Danmarks mest lige kommune er Langeland? Tankevækkende, ikk?

Den forenede venstrefløj råber og skriger i disse dage om stigende ulighed. Det danske samfund har kæmpe problemer med ulighed, må vi forstå. Men når I hører det, så tænk lige på, at dér hvor uligheden er størst, er Gentofte.
Stakkels Gentofte. For hvis man skal følge de rødes logik, må Gentofte dermed være et forfærdeligt sted at bo. Omvendt må Langeland være Utopia.
Om det rent faktisk er tilfældet, vil jeg lade være op til jer at vurdere. Det vil jeg ikke gøre mig til dommer over. Jeg er sikker på, at der findes glade og tilfredse borgere begge steder.
Jeg vil derimod gerne vurdere det sludder om ulighed versus lighed, som oppositionen himler op om. For ulighed er ikke skadeligt i sig selv. Det kan være med til at skabe dynamik i et samfund. Være en drivkraft. En motiverende faktor.
Omvendt er ulighed naturligvis et problem de steder i verden, hvor bestemte grupper er kørt ud på et sidespor som følge af undertrykkelse og magtmisbrug. Ingen tvivl om det. Den form for ulighed skal bekæmpes, og det forsøger vi også at gøre.
Men det er ikke den ulighed, vi har i Danmark. Tværtimod. Det er Gentofte Kommune et bevis på.
Hvad nu hvis din nabo i denne uge vinder i Lotto. Så er du forholdsmæssigt blevet mere fattig, men er du det også reelt? Nej, vel. Du tænker vel som de fleste, fedt for ham! Gid jeg også kunne vinde!

Venstrefløjen er åbenbart fløjtende ligeglade med, at de fattigste i samfundet får det værre, sålænge de rigeste følger med ned i hullet, og alle danskere kan sidde sammen, helt lige, i et sort, økonomisk lige hul.

Det er politisk kynisme af allerværste skuffe. Det er at lade excel-ark, rød økonomisk skole og ginikoefficient stå over den realitet, der rammer mennesker af kød og blod.

Derfor gælder det om at holde tungen lige i munden, når talen falder på ulighed. Målet må aldrig være, at vi alle skal være lige fattige. Tanken må aldrig være, at det er dårligt, at naboen vinder i lotto. Ambitionen må altid være, at vi alle bliver mere rige.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christina Egelund (f. 1977) er medlem af Folketinget for Liberal Alliance. Hun er politisk ordfører, Europa- og retsordfører. Hun har boet mange år i Paris, og arbejdede før hun blev valgt til Folketinget i 10 år i det familiedrevne Jambo Feriepark i Nordjylland. Har siddet i bestyrelsen for VisitDenmark. Christina er frankofil på nørdeniveau, elsker frihedsrettigheder, Vesterhavet og film.
Seneste blogs
Af Annika Smith
11.12.17, 09:18
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg Læs mere
Af Harun Demirtas
10.12.17, 22:50
Politikerne har skabt et system, hvor man som offentligt ansat bliver opdraget til at opfatte sig i en konkurrence, indtil det går op for en, kampen man kæmper, aldrig kan vindes. For man kan ikke konkurrere eller være i krig mod sig selv. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.12.17, 20:33
EU-modstandere har kun gavn af de tyske socialdemokraters formand. Læs mere
Af Josephine Fock
10.12.17, 15:21
Menneskerettighederne skældes ud fra mange sider disse dage. Nogen vil have dem udskrevet af dansk lov, andre vil udfordre eller reformere dem. I dag fylder FN’s menneskerettighedserklæring 69 år. Jeg vil gerne sige tillykke. Og tak. Jeg ser frem til mange år med dem endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
10.12.17, 14:28
For alle vore fremtidsfanatikere og teknologifreaks kan det kundgøres så kort, at budskabet måske trænger ind: Historien er ikke død, den sover bare. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
10.12.17, 13:31
Foreløbig aftale eller ej, gruer jeg for, hvordan Brexit vil udarte sig. For Europa, altså. Læs mere
Af Gitte Seeberg
08.12.17, 12:55
Er det fordi, nogle mænd har følt sig personligt truffet, eller er det fordi, de har en særlig masochistisk trang til at forsvare noget, som ikke kan forsvares? Læs mere
Af Christel Schaldemose
08.12.17, 11:38
Dieselgate har haft store menneskelige omkostninger. Nu er der endelig EU-enighed om skrappere regler, der skal være med til at undgå en ny skandale. Læs mere
Af Louis Jacobsen
07.12.17, 17:41
Kim Simonsen påstår i deadline 6.12.17, at salget af Alka blev diskuteret på åbne hovedbestyrelsesmøder i fagbevægelsen. Det er ikke altid godt at tage uenigheder offentligt. Men den påstand der blev luftet på landsdækkende TV er, ja, noget af en påstand. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
06.12.17, 22:02
Hvordan det lykkedes islamisten Sherin Khankan at få vendt mediedanmark mod Naser Khader. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her