<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Så havnede børnene i Syrien i en syltekrukke

Task force-evakuering lyder som en actionfilm fra 90’erne, men det er tvivlsomt, hvor meget action der kommer ud af den tværministerielle arbejdsgruppe, det potente navn dækker over.

Så blev der indgået en politisk aftale, der har til hensigt at løse regeringens for tiden allerstørste knibe: sagen om, hvad vi stiller op med de børn med dask tilknytning, der sidder fanget i lejre i det nordlige Syrien. I stedet for at bibringe en egentlig løsning på problemet greb et bredt politisk flertal til en god gammel kending i situationer, hvor en sag er kørt i hårdknude: syltekrukken.

Man valgte ikke at evakuere børnene, men i stedet fandt man på en midlertidig evakuering af regeringens hovedpine. Regeringen var endda så snedig at få begge sider af den politiske midte til at lægge hånden på kogepladen, uden at man egentlig er enig om noget som helst andet end at få tiden til at gå. Der er ikke skyggen af politisk forbrødring at skue mellem de to fronter, der stadig står stejlt overfor hinanden i sagen.

Derfor stikker partiernes udlægning af aftalen da mildest talt også i både øst og i vest. Fra den konservative hardliner, Naser Khaders udtalelse til B.T. om, at ”det er ikke husmødre, og de har taget en one way-ticket” til De Radikale og SF’s forsikringer om, at de fangede børn med denne aftale kan øjne en redning væk fra helvedes forgård i horisonten.

Task force-evakuering lyder som en højspændt actionfilm fra 90’erne, men det er mildest talt tvivlsomt, hvor meget action der kommer ud af den tværministerielle arbejdsgruppe, det potente navn dækker over. Arbejdsgruppen er nemlig sat til at bibringe en løsning, som de fleste med forstand på virkeligheden og juraen siger, er ligeså sandsynlig som, at statsministerens næste Instagramopslag bliver et foto af et Michelin-måltid indtaget på en lystyacht.

Ingen tror rigtig på, at det kan lade sig gøre at bringe børnene hjem uden deres mødre. De humanitære organisationer peger på, at det vil gøre børnenes traume endnu værre. Den kurdiske udenrigsminister, i hvis territorium helvedeslejrene ligger, siger, at han ikke vil gå med til det.

Syltekrukken er fuld, regeringen har vundet tid, og sagen er indtil videre udsat til midten af maj.

Det er jo dejligt for regeringen. Så gik der tid med det.

Hvis ikke det var for sagens sikkerhedsmæssige og menneskelige alvor, kunne regering og Folketing såmænd tage alle de krumspring i brug, de måtte lyste, men her er det mest af alt et udtryk for politisk kynisme. For i mellemtiden lider disse børn stadig overlast, er i livsfare og i fare for at blive kidnappet til terror-træning af IS.

Måtte det snart blive børnenes dag. I går hellere end i morgen. Lad alle danske børn have en statsminister. Bring nu børnene hjem.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christina Egelund (f. 1977). Egelund er borgerlig-liberal og tidligere medlem af Folketinget for Liberal Alliance, nu ikke medlem af noget politisk parti.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
17.04.21, 17:57
Samtidig bæver jeg ved reaktionerne fra både EU og Danmark. Læs mere
Af Martin Ågerup
17.04.21, 13:09
Fastholdelsen af forsamlingsforbud på 10 tilsidesætter en grundlovssikrede rettigheder uden saglig grund Læs mere
Af Marie Høgh
16.04.21, 14:00
Hvis du tror, at socialdemokraterne er nationalkonservative, er du faldet for et snedigt orkestreret blændværk. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
16.04.21, 11:35
Der er desværre nu kun ét parti i Danmark, som ikke køber Socialdemokratiets nye absurde samfundskontrakt. Læs mere
Af Isabella Arendt
16.04.21, 08:11
Der er brug for decentralisering. Der er brug for en helt grundlæggende erkendelse af, at der i Danmark er millioner af voksne mennesker, som selv kan tage ansvar for deres liv og hverdag. Læs mere
Af Henrik Dahl
15.04.21, 23:42
Vi er inødt til at genoverveje hele det spørgsmål om indoktrinering i folkeskolen, man diskuterede i 1970’erne. Der skal være metodefrihed og åbenhed i folkeskolen. Men der må også være nogle retningslinjer som sikrer, at det kontroversielle ikke bliver forklædt som det ukontroversielle. Læs mere
Af Søren Gade
15.04.21, 13:00
Mine gamle kolleger i Folketinget må vågne op: Markedsføringen af spil​ er stukket totalt af, og det bør stoppes omgående. Ikke kun ved at fjerne dem i bedste sendetid. Nej, med et totalt forbud. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.04.21, 02:38
Der bør omgående indføres frit valg til selv at bestemme, hvilken vaccine man ønsker. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
14.04.21, 14:13
Rapport i Storbritannien fandt ingen diskrimination mod minoriteter – nu sammenlignes den sorte formand med en ”onkel Tom”. Læs mere