<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Peter Skaarups trumpistiske fornemmelse for jura

Dansk Folkeparti bidrager til vildledning og manipulation af borgerne, og det er dybt alvorligt.

”Venstres formand leger med ilden ift. Støjberg. DF har Støjbergs ryg”

Sådan skrev DF’s retsordfører, Peter Skaarup, på Twitter d. 28. december i kølvandet på balladen i Venstre om Inger Støjberg. Det kunne et bandemedlem ikke have udtrykt bedre. Og nej, Peter Skaarup er ikke medlem af nogen kriminel bande, men logikken er den samme, som vi også kender fra sicilianske himmelstrøg: nemlig den, at lov og ret tager farve af, hvem der er på anklagebænken. Fjender skal straffes, venner belønnes. Længere væk fra retsstatens logik om lighed for loven kan man ikke komme.

Dansk Folkeparti er hardlinere i retspolitikken og kendes for at kæmpe for et stærkere politi, at kriminalisere yderligere og at hæve straffene. Men når det kommer til partiets venner og politiske allierede, har den retspolitiske pibe en anden lyd. Mildest talt.

Således også i dag, hvor to uvildige advokater overfor Folketinget har klargjort, at der er et grundlag for at rejse en rigsretssag overfor Inger Støjberg i sagen om den ulovlige instruks. Under og efter mødet gik Peter Skaarup nærmest amok i vildledning og sympati-tilkendegivelser overfor Støjberg. Han er desværre hoppet med på Støjbergs spin om, at det handler om barnebrude, og kalder hele molevitten for en ”venstrefløjskommision” og en ”hetz”. Dansk Folkeparti har også i dagens anledning fået produceret nogle grafikker, der viser mellemøstligt udseende par akkompagneret af en forvisning om, at ”Vi støtter Støjberg! Der skal ikke være barnebrude i Danmark”.

Det er dybt alvorligt, at prominente folkevalgte som Peter Skaarup på den måde aktivt bidrager til en vildledning af danskerne. En ting er Nye Borgerliges mærkværdige kampagne med flybannere og halløj, men at en tidligere formand for Folketingets retsudvalg ville hoppe med på den fup-bølge, havde jeg ikke troet. Det har desværre vist sig naivt.

Fake news, vildledning, manipulation og et lemfældigt forhold til lov og ret har nu med Trump i spidsen været dagens ret i USA i fem år. Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti viser med deres ageren i denne sag, at de fører trumpismen ind i Danmark. For uanset hvor mange gange de lader som om, at det handler om barnebrude, så har disse instanser slået fast, at der er foregået noget ulovligt i sagen: Ombudsmanden, Københavns Byret, Instrukskommisionen og nu to uvildige advokater. Det er rystende, at trumpisterne trækker på skuldrene af så mange juridiske instansers vurderinger.

Forsøg på at manipulere sagens kerne er ren trumpisme og hører ikke hjemme i en retsstat. Derfor skal min opfordring til Skaarup, Vermund og co. Lyde: det er aldrig fr sent at indrømme, at I har taget fejl. Det kan endda være ærefuldt.Meld jer nu ind på retsstatens side og stop jeres vildledende spin.

I har også et ansvar for landets tilstand.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christina Egelund (f. 1977), seniorrådgiver. Egelund er borgerlig-liberal, medstifter af partiet Fremad og tidligere medlem af Folketinget for Liberal Alliance. Nordjyde med rødder i turismen, tidl. bestyrelsesmedlem af VisitDenmark, frankofil globalist. Skriver om retsstaten, den borgerlige anstændighed, frihed og formynderi.
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere
Af Signe Munk
14.01.21, 15:00
Vi tager vores drikkevand som en selvfølgelighed. Det skal vi ikke – men derimod skride ind, så forureningen af det bliver stoppet. Læs mere
Af Rune Lund
14.01.21, 13:10
Det handler om, at loven gælder for alle Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.01.21, 11:05
Bliver alle vi ældre, der har levet en eremittilværelse for at undgå smitte, nu udsat, når vi vaccineres i store centre. Jeg spørger ministeren, om han føler sig sikker på, at forholdene er i orden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.21, 15:35
Det er artige sager, hvad tilhængerne af masseindvandring har kaldt os andre. Læs mere
Af Henrik Højlund
13.01.21, 15:16
Coronaepidemien forstærker øjensynlig argumentationen mod Guds eksistens. Men det ser ikke bedre ud uden Gud. Læs mere
Af Søren Gade
13.01.21, 10:48
Det glæder mig, at det i går kom frem, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol mener, at Højesterets afgørelse om at udvise bandelederen Shuaib Khan var helt på sin plads. Læs mere