<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Claus Hjort burde holde sin mund

Den tidligere forsvarsminister klandrer Trine Bramsen for åbenmundethed i FE-sagen, men det er jo ham, der beretter vidt og bredt om detaljer.

Jeg må indrømme, at jeg har mere end almindeligt svært ved at se det geniale i Claus Hjort Frederiksens offentlige ageren i sagen om beskyldninger om ulovligheder i Forsvarets Efterretningstjeneste. Tværtimod: han gør sig skyldig i præcis det, han angriber forsvarsminister Trine Bramsen for –gange ti.

”Jeg er på grænsen til at blive rigtig vred” er Claus Hjort i Weekendavisen citeret for at sige om sin egen sindsstemning.

Genstanden for hans vrede er forsvarsminister Trine Bramsen og hendes håndtering af den FE-skandale, der ruller som en lavine efter offentliggørelsen af Tilsynet for Efterretningstjenesternes opsigtsvækkende pressemeddelelse af 21. august i år.

Årsagen til vrede?

Han mener, at ministeren har håndteret sagen for offentligt, for frembrusende og for hårdhændet. Det er synd for de hjemsendte medarbejdere, må vi forstå, og det burde i det hele taget være foregået i stilfærdig mindelighed. Hvorfor? Fordi offentligt fokus på genstanden for skandalen, som angiveligt er udførelsen af et data-udvekslingssamarbejde med NSA, er dybt skadeligt for efterretningstjenestens troværdighed og dermed ultimativt for danskernes sikkerhed, forklarer Hjort.

Hjort har ret i, at samarbejde med andre lande om efterretninger og sikkerhed er afgørende vigtigt. Derfor er det mildest talt også hovedrystende, at de mest detaljerede oplysninger om NSA-samarbejdet er fremkommet ved dels anonyme kilder, og dels ved at Hjort også er gået til citat i interviews med udpenslende forklaringer om, hvad der er op og ned i samarbejdet.

Det er Hjort og ikke Bramsen, der lystigt beretter om kabler, filtre, IP-adresser og alt muligt andet. Dermed gør Hjort sig skyldig i præcis det, han beskylder forsvarsministeren for, bare i større skala og dermed langt værre.

Forskellen på de to er, at den ene er forsvarsminister og dermed selvfølgelig skal reagere på Tilsynet for Efterretningstjenesternes opsigtsvækkende beskyldninger, mens den anden ret beset ikke behøver sige noget som helst.

Det gør han så alligevel, samtidig med at han hakker på ministeren for at gøre det eneste rigtige: nemlig faktisk at tage sagen om påståede ulovligheder i FE alvorligt. Det ville i den grad klæde den tidligere forsvarsminister at gøre det samme.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christina Egelund (født 1977) er borgerlig-liberal, medstifter af partiet Fremad og tidligere medlem af Folketinget. Nordjyde med rødder i turismen, tidl. bestyrelsesmedlem af VisitDenmark, frankofil globalist. Skriver om retsstaten, den borgerlige anstændighed, frihed og formynderi.
Seneste blogs
Af Rune Lund
27.10.20, 08:36
Drop den meningsløse propaganda om ikkevestlig indvandring Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.10.20, 20:41
Flyselskaberne risikerer at lide samme skæbne som i tusindvis af raske mink Læs mere
Af Nauja Lynge
26.10.20, 11:58
Man mister troen på, at der er styr på det. Og det forværrer krisen. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
26.10.20, 04:51
Danskerne er ikke vant til de store udsving i deres levevis. Derfor har coronaen været en rutsjebanetur – også for mig, der bor i USA Læs mere
Af Mikael Jalving
24.10.20, 18:00
Der er mere og mere hykleri over bevægelsen. Tag nu ham der Frank Jensen. Hvorfor blev han nu for meget – efter 30 år? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.10.20, 16:54
Og indtil coronaen ramte, var vækstraterne samtidig høje. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
23.10.20, 15:58
Hviderussernes frihedskamp bør være en folkesag Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
23.10.20, 12:00
Den mistænkeliggørelse af troende mennesker, som Mette Frederiksens nye "kirkepoliti" er udtryk for, er ubehagelig og fremkalder for den historiekyndige meget grimme billeder. Læs mere
Af Nauja Lynge
22.10.20, 20:41
Peger danske forskeres undersøgelse på, at brug af mundbind ikke har den store virkning? Er det derfor, de ikke kan få undersøgelsen ud?   Læs mere