<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Claus Hjort burde holde sin mund

Den tidligere forsvarsminister klandrer Trine Bramsen for åbenmundethed i FE-sagen, men det er jo ham, der beretter vidt og bredt om detaljer.

Jeg må indrømme, at jeg har mere end almindeligt svært ved at se det geniale i Claus Hjort Frederiksens offentlige ageren i sagen om beskyldninger om ulovligheder i Forsvarets Efterretningstjeneste. Tværtimod: han gør sig skyldig i præcis det, han angriber forsvarsminister Trine Bramsen for –gange ti.

”Jeg er på grænsen til at blive rigtig vred” er Claus Hjort i Weekendavisen citeret for at sige om sin egen sindsstemning.

Genstanden for hans vrede er forsvarsminister Trine Bramsen og hendes håndtering af den FE-skandale, der ruller som en lavine efter offentliggørelsen af Tilsynet for Efterretningstjenesternes opsigtsvækkende pressemeddelelse af 21. august i år.

Årsagen til vrede?

Han mener, at ministeren har håndteret sagen for offentligt, for frembrusende og for hårdhændet. Det er synd for de hjemsendte medarbejdere, må vi forstå, og det burde i det hele taget være foregået i stilfærdig mindelighed. Hvorfor? Fordi offentligt fokus på genstanden for skandalen, som angiveligt er udførelsen af et data-udvekslingssamarbejde med NSA, er dybt skadeligt for efterretningstjenestens troværdighed og dermed ultimativt for danskernes sikkerhed, forklarer Hjort.

Hjort har ret i, at samarbejde med andre lande om efterretninger og sikkerhed er afgørende vigtigt. Derfor er det mildest talt også hovedrystende, at de mest detaljerede oplysninger om NSA-samarbejdet er fremkommet ved dels anonyme kilder, og dels ved at Hjort også er gået til citat i interviews med udpenslende forklaringer om, hvad der er op og ned i samarbejdet.

Det er Hjort og ikke Bramsen, der lystigt beretter om kabler, filtre, IP-adresser og alt muligt andet. Dermed gør Hjort sig skyldig i præcis det, han beskylder forsvarsministeren for, bare i større skala og dermed langt værre.

Forskellen på de to er, at den ene er forsvarsminister og dermed selvfølgelig skal reagere på Tilsynet for Efterretningstjenesternes opsigtsvækkende beskyldninger, mens den anden ret beset ikke behøver sige noget som helst.

Det gør han så alligevel, samtidig med at han hakker på ministeren for at gøre det eneste rigtige: nemlig faktisk at tage sagen om påståede ulovligheder i FE alvorligt. Det ville i den grad klæde den tidligere forsvarsminister at gøre det samme.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christina Egelund (født 1977) er borgerlig-liberal, medstifter af partiet Fremad og tidligere medlem af Folketinget. Nordjyde med rødder i turismen, tidl. bestyrelsesmedlem af VisitDenmark, frankofil globalist. Skriver om retsstaten, den borgerlige anstændighed, frihed og formynderi.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
21.10.20, 13:50
Hvis han har, er både målinger og medier til grin. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
21.10.20, 08:53
Tegningerne er en central del af den nyere Danmarkshistorie. Det skal alle skolebørn kende til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.10.20, 07:51
Hvorfor er justitsministeren så dårligt orienteret om fængselsbetjentenes forhold. Hvorfor snakker ministeren uden at handle. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
21.10.20, 01:02
Med spørgsmål og udveksling skal demokratier bestå Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.20, 13:02
Jeg ved ikke, hvordan I andre har det, men jeg har nået kvalmegrænsen. Læs mere
Af Jens Kindberg
20.10.20, 11:06
Kære SF og Enhedslisten – I har nu en gylden mulighed for at få nedbragt pelsdyrproduktion i Danmark, og Socialdemokratiet har fundet pengene for jer. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.20, 07:47
MeToo er den nye magt, som medierne må behandle lige så kritisk, som andre magter behandles. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
19.10.20, 12:13
Hvorfor reagerer statsministeren ikke på, at en dansk lærer er blevet svinet til efter at have skrevet en støtteerklæring til den franske lærer, der blev halshugget? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.10.20, 11:17
Endnu en pind til ligkisten med venstreorienteret, socialkonstruktivistisk tankegang. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.10.20, 12:25
Tænk, hvis tanken om at sagsøge skulle mutere til andre erhvervsdrivende. Danmark har ikke brug for flere økonomiske og sundhedsfarlige udfordringer. Læs mere