<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Selvfølgelig skal Danmark tage imod kvoteflygtninge igen

Det er både rationelt og rigtigt at gøre, og burde være en selvfølge for de fleste politiske partier i Danmark. Helt bizar bliver debatten, når det påstås, at de 200 kvoteflygtninge er med til at sætte selve danskheden under pres. Smålighed er ikke en dansk værdi.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye annoncerede forleden, at Danmark i år kommer til at tage imod 200 FN kvoteflygtninge, som i øjeblikket befinder sig i Rwanda. Det er et beskedent skridt i forhold til de ca. 80 mio. mennesker, der i øjeblikket er på flugt i verden, men dog et skridt.

For hvert af de 200 mennesker, der dermed bringes i sikkerhed, er skridtet livsafgørende. For opbakningen til det internationale samfunds samarbejde om at håndtere flygtninge, er skridtet af vigtig symbolsk karakter. Danmark er med. Jeg mener, vi igen burde tage imod de 500 kvoteflygtninge årligt, som vi gjorde før flygtningekrisen fra 2015 satte en ny dagsorden.

Hvorfor? For det første fordi det er det humane at gøre. Danmark er et rigt og stærkt land, der har en lang tradition for at hjælpe verdens mest udsatte. For det andet fordi vi på sigt skal have et nyt asyl system, der består af to led: mindre spontan asyl, som udløses af menneskesmugleres kyniske forretningsmodel, der bringer mennesker på dødsensfarlige rejser på tværs af kontinenter og have. Menneskesmugleriet skal afløses af en solid opbakning til det velordnede FN kvoteflygtningesystem, hvor det dels er de mest udsatte, der tilbydes beskyttelse og hvor det foregår under ordnede forhold. Hvis det skal lykkes, kræver det indsatser på begge parametre: fortsat solid indsats ved Europas ydre grænser, og en opbakning til FN’s kvoteflygtningesystem. Det går hånd i hånd.

Derfor ærgrer det mig også, at især Venstres reaktion på Tesfayes udmelding var så negativ. I stedet for at falde for fristelsen for at gentage mantraet om, at regeringen er slappere i udlændingepolitikken, burde man forholde sig til tingenes tilstand.

Historisk mange mennesker er på flugt i verden. Presset på Europas grænser er faldet markant.

Hvor der i 2015 ankom over en million spontane asylansøgere til Europa, er tallet for 2019 123.666 og i år indtil den 3. august 39.309.

Kigger vi på tallene for Danmark alene, er de lavere nu end i 11 år. I den situation kan Danmark selvfølgelig godt tage imod 200 kvoteflygtninge, uden at sætte vores værdier over styr, som det ellers påstås af de højrenationale.

Til sammenligning modtog det borgerligt regerede Norge ca. 3000 kvoteflygtninge sidste år. Den norske regering anlægger den logik, at når presset i form af spontan asyl falder, kan man skrue op for antallet af kvoteflygtninge. Det burde vi også gøre i Danmark. Det er både rationelt og rigtigt at gøre og burde være en selvfølge for de fleste politiske partier i Danmark.

Helt bizar bliver debatten, når det påstås, at de 200 kvoteflygtninge er med til at sætte selve danskheden under pres.

Smålighed er ikke en dansk værdi.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christina Egelund (født 1977) er borgerlig-liberal, medstifter af partiet Fremad og tidligere medlem af Folketinget. Nordjyde med rødder i turismen, tidl. bestyrelsesmedlem af VisitDenmark, frankofil globalist. Skriver om retsstaten, den borgerlige anstændighed, frihed og formynderi.
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
30.09.20, 07:59
Er du i tvivl om, hvad der skal ske med Kofod, kære statsminister? Så spørg dig selv: hvad hvis det var min datter? Men der er åbenbart forskel på folk. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
29.09.20, 22:27
De storladne tanker har meget lidt med virkeligheden at gøre. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
29.09.20, 18:40
Forstå det nu, Folketing. Vi har brug for et mobilt politi og ikke mursten. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
29.09.20, 16:26
Det skal gøres nemmere at bruge mere tid med sine små børn, hvis man for en periode ønsker at tjekke lidt ud fra hamsterhjulet. Det har familier meget ringe muligheder for i den socialdemokratiske velfærdmaskine. Læs mere
Af Nauja Lynge
29.09.20, 11:38
Vi er i rigsfællesskabet en betydende magt i Arktis. Står vi ikke klippestærkt fast på det, ender vores stat som et militært tomrum.   Læs mere
Af Mikael Jalving
29.09.20, 09:24
Ikke se, ikke høre. Hvis vi lader som om, det ikke eksisterer, forsvinder det nok. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
28.09.20, 15:29
Trump burde kunne trække Nobels Fredspris hjem, selvom det skurrer lidt i ørene. Læs mere
Af Isabella Arendt
28.09.20, 11:49
Når LA fremlægger et forslag om fradrag for at passe egne børn bevæger de sig i en verden, hvor alle forældre arbejder, tjener godt og ikke bliver syge. Sådan er virkeligheden ikke. Hvis man FAKTISK til give familier frihed til at passe egne børn, så må og skal det gælde alle familier. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
28.09.20, 09:26
Igen har grupper af indvandrere forsøgt at tiltvinge sig adgang til et hospital, så politiet må skride ind. Det vil vi ikke have i Danmark. Læs mere
Af Mikael Jalving
27.09.20, 10:00
Islam har i mere end 40 år befundet sig i en dyb indre krise, som bunder i, at alting begynder og slutter med Koranen. Læs mere