Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Drop de lange skoledage

Halvdelen af landets folkeskoler har nu droppet de lange skoledage, som fulgte med folkeskolereformen. Det er en god nyhed!

Det er en god nyhed for børnene. Det er en god nyhed for forældrene. Det er en god nyhed for alle os, der mener, at familierne selvfølgelig selv skal have mulighed for at kombinere skolegang med et aktivt fritidsliv.


Ja. Børn skal gå i skole. De skal have gode kundskaber, de skal tilegne sig forskellige færdigheder, og de skal dannes til et langt liv. Men de skal også have tid til leg. Tid til at gå til fritidsaktiviteter. Tid til at have et fritidsjob.


Liberal Alliance har altid været imod heldagsskolen. For intet tyder på, at den virker. Lange skoledage ikke er ensbetydende med højere fagligt niveau. Det har OECD konkluderet, og tænketanken Cevea har konkluderet det samme.


Heldagsskolen betyder omvendt, at nogle forældre synes, at det er blevet mere besværligt for børnene at gå til fritidsaktiviteter. Og når kloge mennesker spørger eleverne selv, giver de udtryk for, at skoledagene er blevet for lange. Trivsel er vigtig. Derfor bør vi lytte også til børnene.


I folkeskolereformen blev der afsat cirka fem timer ugentligt uden fagligt indhold. Timerne kaldes understøttende undervisning, problemet er bare, at det alt for mange steder er blevet til udefinerbar undervisning.


Det dur jo ikke.


Vi skal ikke låse eleverne til skolepulten, hvis de ikke bliver dygtigere af det. Sådan må det være.


Vi skal give de danske skolebørn nogle kortere dage – og samtidig sørge for god kvalitet i skolen.


Skolen skal være skole – ikke et sted, hvor børn tvinges til at spilde deres tid.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Om temaet

I 2014 trådte en ny folkeskolereform i kraft, og lærerne fik ændrede vilkår. Dette tema handler om nye tider i folkeskolen.

Tip til historier

Redaktionen anbefaler
Mere
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}
Læs mere på Jyllands-Posten

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her