Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hallo, politi, vi må gerne gå med et ur på gaden..!

Hvem bærer egentlig skylden, hvis man bliver overfaldet og får stjålet sit ur på gaden i København? Er det voldsmanden, der overfalder borgeren? Eller er det borgeren, fordi vedkommende har været så uforsigtig at tage et flot ur på midt i København? I mit demokratiske og liberale hoved er der ikke to svar på det spørgsmål. Det er aldrig – som i ALDRIG – offeret, som bærer skylden for et overfald.

Jeg bringer det op, fordi der er kommet nogle besynderlige meldinger fra Københavns Politi på baggrund af, at håndboldspilleren Hans Lindberg for kort tid siden blev overfaldet i byen i København. Her fik han stjålet et unikt ur, han fik, da han blev tysk mester med håndboldklubben Hamborg.

I en artikel i Ekstra Bladet om overfaldet udtaler vagtchefen fra Københavns Politi, at man ikke skal gå og vise sine ure frem:

”Man skal lade være at gå og flashe sine dyre ure. Men man har oftest et dyrt ur for at vise det frem, så det kan godt blive svært. Det handler om at bruge sin sunde fornuft.”

Undskyld mig, er det Danmark, vi taler om nu?

Det svarer jo til at påstå, at en udfordrende klædt kvinde selv bærer lidt af skylden for en voldtægt. Der er kun ét offer og én gerningsmand, hvis en kvinde bliver voldtaget!

Det er den totale falliterklæring, hvis man ikke kan have sit ur på i hjertet af København.

Vi skal ikke acceptere, at man ikke kan gå rundt, som man har lyst til i Danmark.

Det er i øvrigt ikke et nyt fænomen, at kriminelle går efter ure i København. Der har været adskillige tilfælde de seneste år. Nogle gange får bagmændene vristet det fri, uden at det bliver opdaget. Andre gange sker det via et overfald.

Det er krænkende for retsbevidstheden, at dette skal være et problem i København. Og det er næsten endnu værre at høre politiet virke så opgivende og spille med på voldsmændenes præmisser.

Selvfølgelig skal man altid udvise sund fornuft, når man færdes i storbyer. Men det må ikke være et problem at gå med et bestemt ur i Danmark.

Politiet har én opgave, og det er at passe på borgerne og værne om vores frihed. Det er ligegyldigt, om man går i kort nederdel, med kalot eller bærer et bestemt ur. Derfor håber jeg også, at den besynderlige udmelding fra Københavns Politi er en enlig svale.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christina Egelund (f. 1977) er medlem af Folketinget for Liberal Alliance. Hun er gruppeformand, politisk ordfører og retsordfører. Hun har boet mange år i Paris, og arbejdede før hun blev valgt til Folketinget i 10 år i det familiedrevne Jambo Feriepark i Nordjylland. Har siddet i bestyrelsen for VisitDenmark. Christina er frankofil på nørdeniveau, elsker frihedsrettigheder, Vesterhavet og film.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
12.12.18, 12:11
Statsministeren har knækket koden for rigsfællesskabets fornyelse.   Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
12.12.18, 11:44
Regeringen vil være dommere. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
12.12.18, 09:23
Ulighed og grådighed er en trussel mod sammenhængskraften og i sidste ende vores demokrati. Derfor bør vi handle politisk for at begrænse uligheden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.12.18, 19:54
Landets mest magtfulde politiker er åbenbart tilhænger af sammensværgelsesteorier ved FN’s migrationsplan. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.12.18, 13:39
Nu er den tilbage og minder os om visse borgerlige dyder, såsom arbejdets, familiens og lokalsamfundets betydning. Læs mere
Af Nauja Lynge
11.12.18, 10:01
Spændingen i den arktiske region er optrappet. Derfor åbner PET filial i Grønland. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
11.12.18, 09:58
Uden det private erhvervsliv går det i alt fald ikke. Læs mere
Af Harun Demirtas
10.12.18, 14:05
Der er jo langt flere tidligere kriminelle ude i det danske samfund end de godt 100, der kommer til at blive placeret på Lindholm. Læs mere
Af Casper Hedegaard
10.12.18, 13:47
I kampen om at fremstå ”stram” flytter man, med forslaget om Lindholm, blot problemet i stedet for løse det Læs mere
Af Nauja Lynge
10.12.18, 09:42
Kritikken af Grønland har været undertrykt. Jeg forholder mig kritisk, for at vi som grønlændere kan bevare værdigheden og selv være med til at sætte en inkluderende og ligeværdig kurs. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her