Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hallo, politi, vi må gerne gå med et ur på gaden..!

Hvem bærer egentlig skylden, hvis man bliver overfaldet og får stjålet sit ur på gaden i København? Er det voldsmanden, der overfalder borgeren? Eller er det borgeren, fordi vedkommende har været så uforsigtig at tage et flot ur på midt i København? I mit demokratiske og liberale hoved er der ikke to svar på det spørgsmål. Det er aldrig – som i ALDRIG – offeret, som bærer skylden for et overfald.

Jeg bringer det op, fordi der er kommet nogle besynderlige meldinger fra Københavns Politi på baggrund af, at håndboldspilleren Hans Lindberg for kort tid siden blev overfaldet i byen i København. Her fik han stjålet et unikt ur, han fik, da han blev tysk mester med håndboldklubben Hamborg.

I en artikel i Ekstra Bladet om overfaldet udtaler vagtchefen fra Københavns Politi, at man ikke skal gå og vise sine ure frem:

”Man skal lade være at gå og flashe sine dyre ure. Men man har oftest et dyrt ur for at vise det frem, så det kan godt blive svært. Det handler om at bruge sin sunde fornuft.”

Undskyld mig, er det Danmark, vi taler om nu?

Det svarer jo til at påstå, at en udfordrende klædt kvinde selv bærer lidt af skylden for en voldtægt. Der er kun ét offer og én gerningsmand, hvis en kvinde bliver voldtaget!

Det er den totale falliterklæring, hvis man ikke kan have sit ur på i hjertet af København.

Vi skal ikke acceptere, at man ikke kan gå rundt, som man har lyst til i Danmark.

Det er i øvrigt ikke et nyt fænomen, at kriminelle går efter ure i København. Der har været adskillige tilfælde de seneste år. Nogle gange får bagmændene vristet det fri, uden at det bliver opdaget. Andre gange sker det via et overfald.

Det er krænkende for retsbevidstheden, at dette skal være et problem i København. Og det er næsten endnu værre at høre politiet virke så opgivende og spille med på voldsmændenes præmisser.

Selvfølgelig skal man altid udvise sund fornuft, når man færdes i storbyer. Men det må ikke være et problem at gå med et bestemt ur i Danmark.

Politiet har én opgave, og det er at passe på borgerne og værne om vores frihed. Det er ligegyldigt, om man går i kort nederdel, med kalot eller bærer et bestemt ur. Derfor håber jeg også, at den besynderlige udmelding fra Københavns Politi er en enlig svale.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Christina Egelund (f. 1977) er medlem af Folketinget for Liberal Alliance. Hun er politisk ordfører, Europa- og retsordfører. Hun har boet mange år i Paris, og arbejdede før hun blev valgt til Folketinget i 10 år i det familiedrevne Jambo Feriepark i Nordjylland. Har siddet i bestyrelsen for VisitDenmark. Christina er frankofil på nørdeniveau, elsker frihedsrettigheder, Vesterhavet og film.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
23.05.18, 21:03
At sætte voldsforbrydere sammen med deres ofre gør ikke gerningsmændene til bedre mennesker. Læs mere
Af Josephine Fock
23.05.18, 09:48
DR-dokumentaren ’I politiets vold: Mørk og mistænkt’ viser, at alle desværre ikke er lige for loven i Danmark. Hvor er ordentligheden henne? Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
22.05.18, 23:11
Det er så trist. Problemerne med multikultur og islam har kun udsigt til at blive værre hvert eneste år. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
22.05.18, 15:25
Det er under al kritik, at Europa-Parlamentets "høring" af Zuckerberg senere i dag sker bag lukkede døre - spørgsmålene hober sig op.. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
22.05.18, 11:27
En tilfældig læge fra Fyn skal ikke være herre over liv og død. Læs mere
Af Nauja Lynge
22.05.18, 07:50
Medierne fodrer mest den onde ulv. Derfor er det Breaking News, når nogen bliver slået ihjel! Læs mere
Af Harun Demirtas
21.05.18, 07:45
Et barn må ikke blive et forretningsformål eller udsættes for et indgreb, som aldrig kan laves om, og som i høj grad kan krænke ens selvopfattelse. Læs mere
Af Martin Ågerup
20.05.18, 15:53
I sin nye debatbog efterlyser Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen et opgør med dårlig ledelse i det offentlige. ”En leder, som ikke lever op til forventningerne, må nødvendigvis afskediges”, skriver han. Godt brølt, Henrik Sass. Men han har desværre ingen realistiske bud på, hvordan en så gigantisk kulturændring i den offentlige sektor skal finde sted. Der er lang vej igen. Og barrierne imod at sikre bedre ledelse er høje. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.05.18, 13:03
Noget kunne tyde på det. Måske er det bare snak. Alternativet er i hvert fald intet alternativ. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.05.18, 11:09
Hvis der sker en katastrofe eller et brud på en international forpligtelse, kan der statueres statsansvar over for Danmark. Det kan resultere i erstatningssager med betydelige økonomiske konsekvenser. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her