Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hallo, politi, vi må gerne gå med et ur på gaden..!

Hvem bærer egentlig skylden, hvis man bliver overfaldet og får stjålet sit ur på gaden i København? Er det voldsmanden, der overfalder borgeren? Eller er det borgeren, fordi vedkommende har været så uforsigtig at tage et flot ur på midt i København? I mit demokratiske og liberale hoved er der ikke to svar på det spørgsmål. Det er aldrig – som i ALDRIG – offeret, som bærer skylden for et overfald.

Jeg bringer det op, fordi der er kommet nogle besynderlige meldinger fra Københavns Politi på baggrund af, at håndboldspilleren Hans Lindberg for kort tid siden blev overfaldet i byen i København. Her fik han stjålet et unikt ur, han fik, da han blev tysk mester med håndboldklubben Hamborg.

I en artikel i Ekstra Bladet om overfaldet udtaler vagtchefen fra Københavns Politi, at man ikke skal gå og vise sine ure frem:

”Man skal lade være at gå og flashe sine dyre ure. Men man har oftest et dyrt ur for at vise det frem, så det kan godt blive svært. Det handler om at bruge sin sunde fornuft.”

Undskyld mig, er det Danmark, vi taler om nu?

Det svarer jo til at påstå, at en udfordrende klædt kvinde selv bærer lidt af skylden for en voldtægt. Der er kun ét offer og én gerningsmand, hvis en kvinde bliver voldtaget!

Det er den totale falliterklæring, hvis man ikke kan have sit ur på i hjertet af København.

Vi skal ikke acceptere, at man ikke kan gå rundt, som man har lyst til i Danmark.

Det er i øvrigt ikke et nyt fænomen, at kriminelle går efter ure i København. Der har været adskillige tilfælde de seneste år. Nogle gange får bagmændene vristet det fri, uden at det bliver opdaget. Andre gange sker det via et overfald.

Det er krænkende for retsbevidstheden, at dette skal være et problem i København. Og det er næsten endnu værre at høre politiet virke så opgivende og spille med på voldsmændenes præmisser.

Selvfølgelig skal man altid udvise sund fornuft, når man færdes i storbyer. Men det må ikke være et problem at gå med et bestemt ur i Danmark.

Politiet har én opgave, og det er at passe på borgerne og værne om vores frihed. Det er ligegyldigt, om man går i kort nederdel, med kalot eller bærer et bestemt ur. Derfor håber jeg også, at den besynderlige udmelding fra Københavns Politi er en enlig svale.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christina Egelund (f. 1977) er medlem af Folketinget for Liberal Alliance. Hun er gruppeformand, politisk ordfører og retsordfører. Hun har boet mange år i Paris, og arbejdede før hun blev valgt til Folketinget i 10 år i det familiedrevne Jambo Feriepark i Nordjylland. Har siddet i bestyrelsen for VisitDenmark. Christina er frankofil på nørdeniveau, elsker frihedsrettigheder, Vesterhavet og film.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
18.03.19, 13:28
Det ikke er nok at tænke på her og nu, økonomi, skat, motorveje og genvalg. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.03.19, 09:30
Med jeres ligegyldighed sætter I rigsfællesskabets sikkerhed over styr og kaster især grønlændere i armene på andre, som ikke er ligeglade. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.03.19, 13:05
Vi står over for en markant udvidelse af rigsfællesskabet, og FN er klar til at afgøre Ruslands krav på havbunden ved Nordpolen, som er overlappende med det danske krav. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.03.19, 11:58
Historien er, ser det ud til, kun bragt af ét etableret medie herhjemme i en kort artikel. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.03.19, 06:35
Den nye stat, som skulle erstatte slægt og familie, var tænkt som en evighedsmaskine, men pludselig bankede det på døren. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
15.03.19, 17:57
Børn og unge går til kamp for klimaet. Fint at bruge fravær på det. #FridaysForFuture Læs mere
Af Harun Demirtas
15.03.19, 16:18
Tænk, at der er nogen i Danmark, der tror, at man tager mere end tre års uddannelse for at lære skifte en fyldt ble. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.03.19, 15:07
Gerningsmanden er alt det, som han hader. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
15.03.19, 14:22
Det er et skråplan at blåstemple pjækkeri i skolen Læs mere
Af Jan E Jørgensen
15.03.19, 13:50
Tanker oven på terrorangrebet i New Zealand Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her