Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tak, Abdel.

Det er stærkt, rørende og vigtigt. Jeg blev forleden rørt over et tv-program. Et program, hvor tv-værten Abdel Aziz Mahmoud beskriver sin kamp for at springe ud som homoseksuel. Og hvorfor så nu egentlig det?

Man skulle jo ikke tro, det skulle være nødvendigt at problematisere homoseksualitet i dagens Danmark. Vi lever i 2018. Vi lever i et demokrati. Vi lever i et land, hvor de homoseksuelle – blandt andre - fejres med en parade gennem København en gang om året under Copenhagen Pride. Det er farverigt og festligt. Et symbol på et frit samfund, hvor retten til at leve præcis som den, man er, står uanfægtet.

Men sådan er det tilsyneladende ikke alle steder. Og det er skræmmende!

I DR dokumentaren beskriver Abdel kampen for retten til at være både homoseksuel og muslim. At det er vanskeligt. ’At man reelt står mellem et valg mellem at være muslim og homoseksuel’, som Abdel selv formulerer det.

I programmet opsøger Abdel derfor imamer for at søge en forklaring på hadet til homoseksuelle. Homoseksualitet er en synd i Islam. Det er en sygdom, lyder svaret fra en af imamerne. En holdning Abdel selv mærker med hån og spot fra det muslimske miljø, samtidig at der fra samme muslimske miljø og er både tiljubling og opbakning.

Abdels historie er vigtig. For det er en vigtig problemstilling, ikke bare for de mænd og kvinder, der er forhindret i at leve som de ønsker og være dem, de er. Men det er også en vigtig problemstilling for os andre. At vi ser det Danmark, vi også lever i. At en mand som Abdel skal udsættes for hadefulde ytringer, fordi han er tiltrukket af mænd i stedet for kvinder. Det er absurd. Vanvittigt. Utilstedeligt.

Folk kan selvfølgelig mene, hvad de vil. Ligesom jeg gør det. Men at udskamme, håne og latterliggøre mennesker, der ikke er som en selv, kan jeg kun tage afstand fra.

Tak til Abdel for at dele sin historie med os andre. Det er modigt at insistere på retten til at være, som man er. Endnu mere modigt at dokumentere processen undervejs og dele både noget sårbart og privat med en hel nation.

Vi har brug for mennesker, der tør stå på mål for, hvem de er. Vi har brug for anerkendelse af retten til forskellighed. Vi har brug for at gøre op med kulturer, der vil andre det ondt, fordi de ikke lever op til bestemte dogmer.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christina Egelund (f. 1977) er fhv. medlem af Folketinget for Liberal Alliance. Hun har boet mange år i Paris, og arbejdede før hun blev valgt til Folketinget i 10 år i det familiedrevne Jambo Feriepark i Nordjylland. Har siddet i bestyrelsen for VisitDenmark. Christina er frankofil på nørdeniveau, elsker frihedsrettigheder, Vesterhavet og film.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
19.06.19, 23:01
I loven er indbygget det, der kan indkaldes et tvistnævn, til at afgøre om selvstyreloven er hævet over grundloven. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.06.19, 21:40
DR synes ikke at være pjattede med at bringe velargumenterede udsagn fra nationalkonservative. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.06.19, 12:35
Udenfor lynede og tordnede det. Der var høj og intens stemning i de "morderiske" telte. Læs mere
Af Christina Egelund
18.06.19, 10:54
Mayday mayday, kalder retsstaten. Sådan rungede det i mit hoved, da jeg læste om den seneste sag om et alvorligt brist i datasikkerheden i staten. Her et brist, der sagtens kan have ført til justitsmord. Læs mere
Af Mikael Jalving
18.06.19, 09:59
Jeg nyder hvert sekund, velvidende at politikerskabte trængsler formentlig snart vil regne ned over vore syndige hoveder. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.06.19, 06:05
Vi kan lukke øjnene, men står i et valg mellem nationalisme eller imperialisme. Læs mere
Af Anna Thygesen
14.06.19, 11:45
Det er egentlig vildt nok, at et parti, der i den grad bekender sig til markedskræfterne, ikke har fattet en brik, når det gælder partiets egne kunder i butikken. Læs mere