Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tak, Abdel.

Det er stærkt, rørende og vigtigt. Jeg blev forleden rørt over et tv-program. Et program, hvor tv-værten Abdel Aziz Mahmoud beskriver sin kamp for at springe ud som homoseksuel. Og hvorfor så nu egentlig det?

Man skulle jo ikke tro, det skulle være nødvendigt at problematisere homoseksualitet i dagens Danmark. Vi lever i 2018. Vi lever i et demokrati. Vi lever i et land, hvor de homoseksuelle – blandt andre - fejres med en parade gennem København en gang om året under Copenhagen Pride. Det er farverigt og festligt. Et symbol på et frit samfund, hvor retten til at leve præcis som den, man er, står uanfægtet.

Men sådan er det tilsyneladende ikke alle steder. Og det er skræmmende!

I DR dokumentaren beskriver Abdel kampen for retten til at være både homoseksuel og muslim. At det er vanskeligt. ’At man reelt står mellem et valg mellem at være muslim og homoseksuel’, som Abdel selv formulerer det.

I programmet opsøger Abdel derfor imamer for at søge en forklaring på hadet til homoseksuelle. Homoseksualitet er en synd i Islam. Det er en sygdom, lyder svaret fra en af imamerne. En holdning Abdel selv mærker med hån og spot fra det muslimske miljø, samtidig at der fra samme muslimske miljø og er både tiljubling og opbakning.

Abdels historie er vigtig. For det er en vigtig problemstilling, ikke bare for de mænd og kvinder, der er forhindret i at leve som de ønsker og være dem, de er. Men det er også en vigtig problemstilling for os andre. At vi ser det Danmark, vi også lever i. At en mand som Abdel skal udsættes for hadefulde ytringer, fordi han er tiltrukket af mænd i stedet for kvinder. Det er absurd. Vanvittigt. Utilstedeligt.

Folk kan selvfølgelig mene, hvad de vil. Ligesom jeg gør det. Men at udskamme, håne og latterliggøre mennesker, der ikke er som en selv, kan jeg kun tage afstand fra.

Tak til Abdel for at dele sin historie med os andre. Det er modigt at insistere på retten til at være, som man er. Endnu mere modigt at dokumentere processen undervejs og dele både noget sårbart og privat med en hel nation.

Vi har brug for mennesker, der tør stå på mål for, hvem de er. Vi har brug for anerkendelse af retten til forskellighed. Vi har brug for at gøre op med kulturer, der vil andre det ondt, fordi de ikke lever op til bestemte dogmer.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christina Egelund (f. 1977) er medlem af Folketinget for Liberal Alliance. Hun er gruppeformand, politisk ordfører og retsordfører. Hun har boet mange år i Paris, og arbejdede før hun blev valgt til Folketinget i 10 år i det familiedrevne Jambo Feriepark i Nordjylland. Har siddet i bestyrelsen for VisitDenmark. Christina er frankofil på nørdeniveau, elsker frihedsrettigheder, Vesterhavet og film.
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
15.02.19, 10:37
Sprogkravet kan dog ikke stå alene – heller ikke for danske læger. Men hvad med evnen til kommunikation og til at stille diagnose? Læs mere
Af Harun Demirtas
14.02.19, 14:49
Selv om bekymringer er vigtige, er vejen frem ikke at imødekomme uvidenheden med industrialisering af rekonstruktionen af mødomme. Det er ikke med blod, men med viden, vi skal vaske fordommene væk. Og et forbud er første skridt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
14.02.19, 13:24
Denne gang var det et alternativt venstrefløjsmedie, der viderebragte vildledende oplysninger. Læs mere
Af Anders Vistisen
14.02.19, 10:32
Medier lader sig bruge i propaganda for at fremhæve EU's lyksaligheder Læs mere
Af Naser Khader
14.02.19, 10:20
Til Abaz vil jeg sige: Find ud af, om du vil være politiker hos Det Radikale Venstre eller politiassistent. Ellers skaber du tvivl om politiets integritet. Læs mere
Af Casper Hedegaard
13.02.19, 14:31
I Danmark er blot 16 ud af 98 kommunaldirektører kvinder. Er det godt nok? Læs mere
Af Rune Lund
13.02.19, 13:11
Kan man forhindre klimaforandringerne? Kan det finansieres? Og kan det gøres socialt retfærdigt? Ja. Ja. Ja. Læs mere
Af Nauja Lynge
13.02.19, 10:53
Som vælger i Danmark vil jeg vide, hvor mange midler vi fortsat skal hoste op med for at holde fast i en opfundet konflikt. Læs mere
Af Nauja Lynge
12.02.19, 10:25
Det er en vigtig milepæl, fordi manglende viden om hinanden forhindrer fællesskab og avler fordomme. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her