Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tak, Abdel.

Det er stærkt, rørende og vigtigt. Jeg blev forleden rørt over et tv-program. Et program, hvor tv-værten Abdel Aziz Mahmoud beskriver sin kamp for at springe ud som homoseksuel. Og hvorfor så nu egentlig det?

Man skulle jo ikke tro, det skulle være nødvendigt at problematisere homoseksualitet i dagens Danmark. Vi lever i 2018. Vi lever i et demokrati. Vi lever i et land, hvor de homoseksuelle – blandt andre - fejres med en parade gennem København en gang om året under Copenhagen Pride. Det er farverigt og festligt. Et symbol på et frit samfund, hvor retten til at leve præcis som den, man er, står uanfægtet.

Men sådan er det tilsyneladende ikke alle steder. Og det er skræmmende!

I DR dokumentaren beskriver Abdel kampen for retten til at være både homoseksuel og muslim. At det er vanskeligt. ’At man reelt står mellem et valg mellem at være muslim og homoseksuel’, som Abdel selv formulerer det.

I programmet opsøger Abdel derfor imamer for at søge en forklaring på hadet til homoseksuelle. Homoseksualitet er en synd i Islam. Det er en sygdom, lyder svaret fra en af imamerne. En holdning Abdel selv mærker med hån og spot fra det muslimske miljø, samtidig at der fra samme muslimske miljø og er både tiljubling og opbakning.

Abdels historie er vigtig. For det er en vigtig problemstilling, ikke bare for de mænd og kvinder, der er forhindret i at leve som de ønsker og være dem, de er. Men det er også en vigtig problemstilling for os andre. At vi ser det Danmark, vi også lever i. At en mand som Abdel skal udsættes for hadefulde ytringer, fordi han er tiltrukket af mænd i stedet for kvinder. Det er absurd. Vanvittigt. Utilstedeligt.

Folk kan selvfølgelig mene, hvad de vil. Ligesom jeg gør det. Men at udskamme, håne og latterliggøre mennesker, der ikke er som en selv, kan jeg kun tage afstand fra.

Tak til Abdel for at dele sin historie med os andre. Det er modigt at insistere på retten til at være, som man er. Endnu mere modigt at dokumentere processen undervejs og dele både noget sårbart og privat med en hel nation.

Vi har brug for mennesker, der tør stå på mål for, hvem de er. Vi har brug for anerkendelse af retten til forskellighed. Vi har brug for at gøre op med kulturer, der vil andre det ondt, fordi de ikke lever op til bestemte dogmer.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christina Egelund (f. 1977) er medlem af Folketinget for Liberal Alliance. Hun er gruppeformand, politisk ordfører og retsordfører. Hun har boet mange år i Paris, og arbejdede før hun blev valgt til Folketinget i 10 år i det familiedrevne Jambo Feriepark i Nordjylland. Har siddet i bestyrelsen for VisitDenmark. Christina er frankofil på nørdeniveau, elsker frihedsrettigheder, Vesterhavet og film.
Seneste blogs
Af Anna Thygesen
17.11.18, 07:35
Hvad ville vi ikke vinde på integrationsfronten og udbredelsen af vores gode værdier, hvis alle ikkeetnisk danske unge fik muligheden for et år på efterskole? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.18, 20:47
Læger uden Grænser bør stadig undersøges for kriminelle aktiviteter. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
16.11.18, 20:11
Støjberg må følge Dansk Folkeparti og acceptere en dispensationsordning for udsendelse af børn. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.11.18, 16:45
Alternativet er udmeldelse af EU. Læs mere
Af Nauja Lynge
16.11.18, 09:27
Afskaf regionerne – og tag selv ansvaret! Læs mere
Af Signe Munk
16.11.18, 08:35
Jeg kan forstå, at regeringen endelig har fattet sympati for erhvervsskolerne. Læs mere
Af Rune Lund
15.11.18, 13:58
Det er virkelig det helt centrale spørgsmål, der presser sig på i forlængelse af dagens skandale i finanssektoren. I morgen er der nok en ny igen. Læs mere
Af Christel Schaldemose
15.11.18, 11:45
Ansvarlighed er et nøgleord i diskussionen om Europas fremtid. At forlade EU er ikke løsningen på de udfordringer, vi står over for. I denne uge fik vi to meget forskellige bud på Europas fremtid. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.11.18, 09:17
Rigsfællesskabet er vigtigt for EU, USA, Kina og Rusland. Det er tragikomisk, at vi ikke selv kan se det. Læs mere
Af Anders Vistisen
15.11.18, 08:51
EU-tilhængere brugte 100-året for afslutningen på Første Verdenskrig til at hylde EU som fredens projekt. Men det er for letkøbt og historieforvanskning. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her