Christina Egelund

Blog: Kalder retsstaten

Mayday mayday, kalder retsstaten. Sådan rungede det i mit hoved, da jeg læste om den seneste sag om et alvorligt brist i datasikkerheden i staten. Her et brist, der sagtens kan have ført til justitsmord.

Blog: Jorden er rund, vand løber nedad, og skatteregninger ender ALTID på borgernes bord

Boligejerne kommer til at betale Socialdemokratiets regning. Der er nemlig ikke andre steder at sende regningen hen.

Blog: De rige skal ned med nakken

Vi har i mange år talt om tonen i dansk politik. Er den for hård? Er den for skinger? Er den for lidt konstruktiv? Jeg må bare sige ja, ja og ja.

Blog: Medsøstre: Lad os stå sammen i (kvinde)kampen mod topskat. 'Mere lighed, mindre topskat' er vores fælles parole

Kære KVINFO, feminister, rødstrømper, venstrefløj og kvindeorganisationer. Jeg har en sag, der kan samle os på tværs af politiske skel. Det drejer sig om topskatten. Og inden du nu løber skrigende bort og affejer det som liberale tosserier, så lad mig lige forklare.

Blog: Topskatten er en dummebøde drevet af misundelse og smålighed

Nå, kære topskatteyder. Nyder du at betale 56,5 pct. af din sidst tjente krone? Nej, vel? Det kan jeg godt forstå. Det er de færreste, der frejdigt vælger at lade sig flå helt frivilligt.

Blog: Kære kolleger, hvad er det, som borgerne ikke må se?

Jeg kan ikke lade være med at stille spørgsmålet. Egentlig ikke fordi jeg som sådan går rundt og taler med mig selv, men jeg forstår ikke, hvorfor nogle partier er så bange for større offentlighed om de politiske processer. Angsten for, at pressen og dermed borgerne får indsigt i, hvad der foregår på gangene på Slotsholmen.

Blog: De studerende skal ikke være statens skaffedyr

»Uddannelse laver maskiner, der opfører sig som mennesker – og mennesker, der opfører sig som maskiner.« Med disse ord kritiserede filosoffen Erich Fromm datidens tyske uddannelsessystem. Sådan må det danske uddannelsessystem for alt i verden ikke udvikle sig. Og derfor er det også afgørende, at vi får taget et opgør med fremdriftsreformen.

Blog: Skattelettelser falder ikke ned fra himlen

Som borgerlig må man insistere på, at staten skal spille en betragteligt mindre rolle i danskernes liv.

Blog: En Aarhus-historie af den syrede slags

I Aarhus Kommune har de tilsyneladende fået en god ide. Og nej, det er desværre ikke en Aarhushistorie af den slags, man bare kan grine af. Aarhus kommunen ledes af den socialdemokratiske borgmester Jacob Bundsgaard. Han og den øvrige forvaltning synes nu, det er en god ide at gøre den lokale folkeskole til en kæmpe koncern med flere tusinde børn på hver skole.

Blog: Det er en no-brainer, at skatten skal ned

Folketingsåret 2018/2019 er så småt blevet skudt i gang. Finanslovsforslaget for 2019 præsenteres inden længe, og vi går et efterår i møde, hvor valgtrommernes dybe buldren gradvist intensiveres. Statsministerkandidater er begyndt at melde sig på banen, regeringskonstellationer diskuteres, og flere partier har allerede meldt ud, hvad de vil (og ikke vil) gå til valg på. I den forgangne uge har det særligt været spørgsmålet, om man vil gå til valg på skattelettelser eller ej, der har været genstand for en del opmærksomhed.

Blog: Pengene kan ikke bruges bedre i den offentlige sektor – eller kan de?

Vi hører ofte, at pengene ikke kan bruges bedre i den offentlige sektor. Ja, vi hører ofte maleriske beskrivelser af, at der ikke bare er skåret ind til benet – kniven er sågar halvvejs gennem benet. De tørre tal fortæller dog en anden historie. En helt anden historie.

Blog: Kan I huske, da Mette Frederiksen og Pia Olsen Dyhr øgede uligheden?

Der er sket meget i dansk politik, siden daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen bankede også daværende socialminister Eva Kjer Hansen på plads for at sige noget rigtigt om ulighed.

Blog: Drop de lange skoledage

Halvdelen af landets folkeskoler har nu droppet de lange skoledage, som fulgte med folkeskolereformen. Det er en god nyhed!

Blog: Omskæring: religionsfrihed eller religionstvang?

Omskæring er et irreversibelt indgreb - og derfor bør den enkelte have lov til at træffe beslutning herom selv.

Blog: Henrik Sass Larsen har ret om narkotika, Mette F!

Dagens nyhed fra Henrik Sass Larsen om, at han går ind for legalisering af cannabis og afkriminalisering af narkotika, tager jeg imod med kyshånd og anerkendelse. Mit eget parti, Liberal Alliance, har længe ment det samme.

Blog: Hallo, politi, vi må gerne gå med et ur på gaden..!

Hvem bærer egentlig skylden, hvis man bliver overfaldet og får stjålet sit ur på gaden i København? Er det voldsmanden, der overfalder borgeren? Eller er det borgeren, fordi vedkommende har været så uforsigtig at tage et flot ur på midt i København? I mit demokratiske og liberale hoved er der ikke to svar på det spørgsmål. Det er aldrig – som i ALDRIG – offeret, som bærer skylden for et overfald.

Blog: Legekammerat søges

Jeg har det nogle gange som et lille barn, der spiller bold op ad en mur. I ved, den leg, hvor man ikke kan finde en at spille fodbold med og i stedet ender med at stå selv og spille. Det handler om, at jeg mangler en at spille med. En at ’lege’ med. I politik. Det handler om ideologi!

Blog: Tak, Abdel.

Det er stærkt, rørende og vigtigt. Jeg blev forleden rørt over et tv-program. Et program, hvor tv-værten Abdel Aziz Mahmoud beskriver sin kamp for at springe ud som homoseksuel. Og hvorfor så nu egentlig det?

Blog: Tak for opmærksomheden – LA praler gerne af billigere biler

Det er faldet mange for brystet, at Liberal Alliance i øjeblikket kører en stor udendørs kampagne i København med teksten: ”Ingen kæmper hårdere for billigere biler. Indtil nu er en VW Passat blevet 104.800 kroner billigere.”
Mere