*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Opgør med muslimske privatskoler handler om værdier og lige muligheder

Hvis Danmark også fremover skal bygge på solidaritet og lige muligheder for alle, skal vi tage et opgør med muslimske privatskoler.

Når vi i Danmark stiller krav om, garanterer alle og i fællesskab betaler for ni års skolegang, skyldes det, at frihed og lige rettigheder kun er reelle, hvis alle har evner til at udnytte tilværelsens tilbud og chancer. Man kan simpelthen ikke tale om lige muligheder og dermed et fair samfund, hvis ikke alle er sikret et minimum af uddannelse.

Essentielt er selvfølgelig matematik og sprog - billetter til at træde ind i arbejdsstyrken og dermed frigøre sig. Men de basale færdigheder er ikke nok. Grundlæggende danske værdier skal også tillæres, forstås og accepteres, hvis man skal klare sig i Danmark.  

Derfor er det komplet uacceptabelt, at der på den muslimske privatskole Nord-Vest er fundet undervisningsmateriale om jihad og martyrer. At den bygning, der huser skolen, har forbindelser til en stærkt islamistisk organisation samt at en af skolens ledende personer hylder terror i Mellemøsten. Dertil kommer, at en tidligere lærer fortæller, at pigerne ikke må deltage i idræt, musik og svømning.

Nord-Vest skolen står desværre ikke alene. På privatskolen Al-Quds er elever blevet opfordret til ikke at samarbejde med danske myndigheder af lærere, der hylder Hamas, anser jøder for at være dyr og vantro for at være kujoner.

Man kan ikke klare sig i Danmark, hvis man ikke bekender sig til demokratiske virkemidler, anser kvinder og mænd for lige, har stærke antisemitiske holdninger eller bakker op om terrororganisationer. Og Danmark kan som fællesskab ikke klare sig, hvis elever på muslimske privatskoler oplæres i så radikalt udanske og forskruede værdier og anskuelser.

Hvis integration skal fungere. Hvis Danmark også i fremtiden skal bygge på den solidaritet og fællesskabsfølelse mellem forskellige grupper, der er fundamentet for vores omfordelende velfærdssamfund. Hvis muslimske børn og unge skal have en fair chance i tilværelsen. Så bliver vi nødt til at trække den massive offentlige støtte til de muslimske privatskoler og sikre, at børnene sammen med etniske danske børn går i gode skoler og indgår i stærke positive fællesskaber, der sætter dem i stand til at klare sig i og bidrage til det omkringliggende samfund.

Kampen mod formørkede, antidemokratiske kræfter på muslimske privatskoler handler selvfølgelig om værdier og integration. Om hvilket land vi vil have. Men kampen handler også om noget så grundlæggende som lige muligheder.

Det vil være et massivt svigt af de danske muslimske børn og unge, der frarøves deres fremtidsmuligheder, hvis vi i et anfald af misforstået tolerance eller politisk korrekthed ser igennem fingre med de alvorlige brud på vores grundlæggende værdier, som er veldokumenterede på muslimske privatskoler. Derfor bør vi gribe ind.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christian Rabjerg Madsen (f. 1986), medlem af Folketinget for Socialdemokratiet valgt i den Sydjyske storkreds. Christian er miljøordfører - og interesserer sig derudover for integration, værdidebatten og for at skabe et Danmark i bedre balance. Christian er opvokset i Syddanmark, uddannet i Statskundskab fra Aarhus Universitet og har arbejdet både i den private og offentlige sektor.
Seneste blogs
Af Signe Munk
14.12.17, 12:20
62 procent af danskerne, mener at sygeplejersker fortjener mere i løn. Men Sophie Løhde er uenig, kan jeg fornemme. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
14.12.17, 11:22
Årets ord "Fake news" risikerer at underminere vores grundlæggende værdier: ytringsfriheden og vores frie liv. Det kræver handling - her fem liberale svar på fake news og misinformation. Læs mere
Af Naser Khader
14.12.17, 11:22
… nu begynder kampen ved forhandlingsbordet. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
14.12.17, 11:06
Her er det konkrete bevis på at visse borgerlige politikere igen har løjet over for befolkningen. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.12.17, 05:13
Det stoppes heldigvis af Mai Mercado – børn skal ikke lide Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.12.17, 22:14
Seksuelle overgreb på helt unge piger i England afslører et kvindesyn så afstumpet, at man kun kan se én løsning for sig: Stands al ikke-vestlig indvandring og påbegynd hjemsendelser. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
13.12.17, 15:32
Hvis ikke en skole må understrege, at julen udspringer af det kristne budskab, så er vi ude på det værdirelativistiske overdrev. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
13.12.17, 12:29
Drengebørn tager skade, hvis deres mødre har været udsat for ftalater under graviditeten. Alligevel har regeringen sammen med De Radikale og Dansk Folkeparti fjernet afgiften på de skadelige ftalater. Læs mere
Af Mikael Jalving
13.12.17, 11:48
Skulle man blive gymnasielærer? Så hellere lave en ironman. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
12.12.17, 19:57
Efter Sophie Løhdes angreb på offentlige ansattes løn skylder regeringen svar på, om det er sosuen eller sygeplejersken, der får for meget i løn. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her