*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Sørine Gotfredsens angreb på Nadia Nadim er ynkeligt

Sørine Gotfredsens politisk motiverede karaktermord på Nadia Nadim er ynkeligt og ødelæggende for integrationen i Danmark.

Egentlig er Nadia Nadims vinderattitude langt mere interessant end hendes oprindelsesland. Så meget desto mere trist at netop etnicitet gør Nadia Nadim til skydeskive for højrefløjens ypperstepræstinde Sørine Gotfredsen, der i Kristeligt Dagblad går i brechen med et ynkeligt og forkrampet karaktermord på en af Danmarks bedste kvindelige fodboldspiller.

Sørine Gotfredsen har tidligere gjort sig bemærket med forvrøvlede og pseudo-lutheranske påstande om kvindefodbold, men hendes papirstynde forsøg på at karaktermyrde Nadia Nadim er så kontraproduktivt for integrationen i vores land, at det fortjener ikke at stå uimodsagt.

Sørine Gotfredsens angreb på Nadia Nadim er ynkeligt og uvederhæftigt, fordi Sørine Gotfredsen under overskriften ’Et forbillede for hvad?’ skyder Nadia Nadim anti-patriotisme i skoene, når hun påstår, at Nadia Nadim ikke ønsker at være dansk.

Læser man det pågældende interview med Nadia Nadim står det klart, at anti-patriotisme ligger stjernen fjernt, og at Sørine Gotfredsens tendentiøse læsning af interviewet snarere afspejler, at Nadia Nadim tager afstand fra den danskhed, som Sørine Gotfredsen og den yderste højrefløj forfægter.

Om Danmark siger Nadia Nadim i interviewet, at ’Danmark betyder rigtig, rigtig meget for mig. Det er her, jeg er opvokset. Her jeg har fået skabt min identitet. Alt det jeg kender til i dag, det har jeg lært her. Det er mit hjem. Når jeg er i USA i to-tre måneder i træk og derefter lander i Danmark, får jeg en ro i kroppen. Endelig hjemme igen’. Samtidigt siger Nadia Nadim, at hun ikke vil være del af en danskhed, hvor ’man aldrig kan blive rigtig dansk, hvis man kommer fra et tredjeverdensland’. Den holdning er jeg sikker på, hun deler med mange af os, der kan spore slægten tilbage Harald Blåtand.

Selvfølgelig må Nadia Nadim og andre tåle, at debatten om indvandring og danskhed er kontant. Jeg tror, at Danmark bliver et bedre sted af, at vi diskuterer værdier og kultur lige ud af posen. Men Sørine Gotfredsen og højrefløjen skal ikke uimodsagt underminere og delegitimere danske sportsstjerner som Nadia Nadim, når de påpeger, at integrationsdebatten selvfølgelig sætter spor hos alle, der føler sig ramt af en hård debats naturlige generaliseringer.

At Sørine Gotfredsen ikke kan se eller vil acceptere, at Nadia Nadim er et både vigtigt og dygtigt forbillede for små nydanske piger og dermed et uvurderligt aktiv for integrationen i Danmark, er nærmest grinagtigt. Og afspejler naturligvis, at Nadia Nadim ikke passer ind i det billede af Danmark, som Sørine Gotfredsen heldigvis alene deler med en sluttet kreds på den yderste højrefløj og i Tidehvervsbevægelsen.

For alle os der ønsker, at nydanske piger på lige vilkår med deres brødre skal deltage i det danske foreningsliv og samfund, er Nadia Nadim et stort aktiv. Og det er selvfølgelig baggrunden for Sørine Gotfredsens karaktermord.  

Når jeg i morgen besøger Get2-fodboldskolen i Kolding, hvor langt størstedelen af poderne er mørke i huden, vil næsten 50 procent af de svedige ansigter være piger. Det er om nogen for dem, Nadia Nadim er et forbillede – hvis Sørine Gotfredsen reelt er i tvivl.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christian Rabjerg Madsen (f. 1986), medlem af Folketinget for Socialdemokratiet valgt i den Sydjyske storkreds. Christian er miljøordfører - og interesserer sig derudover for integration, værdidebatten og for at skabe et Danmark i bedre balance. Christian er opvokset i Syddanmark, uddannet i Statskundskab fra Aarhus Universitet og har arbejdet både i den private og offentlige sektor.
Seneste blogs
Af Christian Rabjerg Madsen
12.12.17, 19:57
Efter Sophie Løhdes angreb på offentlige ansattes løn skylder regeringen svar på, om det er SOSU’en eller sygeplejersken, der får for meget i løn. Læs mere
Af Siddik Lausten
12.12.17, 18:30
Hvad med at krydstjekke med vælgerne, om LA har opbakning til igen at gamble med den danske velfærd? Læs mere
Af Anders Vistisen
12.12.17, 10:54
I denne juletid bør der i en verden, som plages af nød, elendighed, vold og terror, også være plads til at sætte fokus på lyspunkterne. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
11.12.17, 18:33
Hvis de seneste dages politiske teater var fiktion, ville kaosscenerne fra Finans- og Statsministeriet være kanon underholdning. Desværre er de kaotiske forhandlinger mellem regeringen og Dansk Folkeparti benhård virkelighed, og første akt har allerede gjort Danmark fattigere. Læs mere
Af Annika Smith
11.12.17, 09:18
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg Læs mere
Af Harun Demirtas
10.12.17, 22:50
Politikerne har skabt et system, hvor man som offentligt ansat bliver opdraget til at opfatte sig i en konkurrence, indtil det går op for en, kampen man kæmper, aldrig kan vindes. For man kan ikke konkurrere eller være i krig mod sig selv. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.12.17, 20:33
EU-modstandere har kun gavn af de tyske socialdemokraters formand. Læs mere
Af Josephine Fock
10.12.17, 15:21
Menneskerettighederne skældes ud fra mange sider disse dage. Nogen vil have dem udskrevet af dansk lov, andre vil udfordre eller reformere dem. I dag fylder FN’s menneskerettighedserklæring 69 år. Jeg vil gerne sige tillykke. Og tak. Jeg ser frem til mange år med dem endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
10.12.17, 14:28
For alle vore fremtidsfanatikere og teknologifreaks kan det kundgøres så kort, at budskabet måske trænger ind: Historien er ikke død, den sover bare. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
10.12.17, 13:31
Foreløbig aftale eller ej, gruer jeg for, hvordan Brexit vil udarte sig. For Europa, altså. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her