Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Misbrug af embedsværket er det nye sort i regeringen

Regeringen har på en uge gjort sig skyldig i at tilbageholde en central rapport under forhandlingerne om ret til tidlig tilbagetrækning og misbrug af embedsværket.

Misbrug af embedsværket nåede i tirsdags et omfang, så embedsmændenes fagforening, Djøf, sagde fra. Nu viser det sig ydermere, at regeringen på trods af både debat og forhandlinger om tilbagetrækning for nedslidte, har tilbageholdt rapport, der viser klar sammenhæng mellem nedslidning og hårdt fysisk arbejde.

Denne uge har været et decideret lavpunkt i en valgkamp, der end ikke officielt er begyndt. I tirsdags indkaldte hele tre ministre til pressemøde. Forventningen på borgen var – selvfølgelig – at regeringen ville præsentere et udspil. Det gjorde regeringen ikke. I stedet brugte de tre ministre taletiden på at sprede løgnehistorier og spekulative påstande om Socialdemokratiets udlændingepolitik.

Pressemødet blev en fortjent boomerang, da særligt borgens rutinerede pressekorps følte sig udsat for tidsspilde og rendyrket valgkamp. Det medførte, at de fleste kommentarer og spørgsmål handlede om det bizarre pressemøde fremfor regeringens budskab.

Hårdest var kritikken af, at regeringen havde fået vores fælles og skatteyderbetalte embedsværk til at bistå i arbejdet med at udarbejde pressemødematerialet, selv om pressemødet åbenlyst var ren valgkamp.

Og regeringens misbrug fik da også embedsværkets fagforening, Djøf, til at sige fra og foreslå en tre måneders spærretid op til valget, hvor embedsmændene ikke må regne på oppositionens forslag.

Forslaget skyldes frygt for misbrug, som det skete i tirsdags, og formand for Djøf Offentlig, Sara Vergo, siger følgende om initiativet:

”Vi bliver foruroliget, når man på et pressemøde i et partilokale begynder at bruge beregninger af oppositionens politik. Så er vi ude på et skråplan”.

Men regeringens mis- og selektive brug af embedsfolkene stopper ikke her.

Det viser sig nu, at regeringen har skjult en rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø fra december, der bekræfter, at der er et nedslidningsproblem, som især gør sig gældende for beskæftigede med hårdt fysisk arbejde.

Præcis den gruppe vi i Socialdemokratiet vil give en ret til en tidligere tilbagetrækning. Og præcis det spørgsmål, som regeringen presset af Socialdemokratiets forslag om ret til tidlig tilbagetrækning har indkaldt til forhandlinger om.

Peter Hasle, der er professor i arbejdsmiljø ved Aalborg Universitet, siger om regeringens forsøg på at skjule rapporten, at... ”Det (rapporten) bekræfter, at der er et nedslidningsproblem, som især gør sig gældende for beskæftigede med hårdt fysisk arbejde. Rapporten handler jo åbenlyst om den problemstilling, som man diskuterer, så den burde selvfølgelig forelægges i forhandlingerne”.

Det er decideret beskæmmende, at regeringen i åbenlys desperation misbruger embedsværket og tilbageholder centrale oplysninger under forhandlinger. Det bliver en lang valgkamp, hvis det her bliver niveauet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christian Rabjerg Madsen (f. 1986), medlem af Folketinget for Socialdemokratiet valgt i den Sydjyske storkreds. Christian er miljøordfører - og interesserer sig derudover for integration, værdidebatten og for at skabe et Danmark i bedre balance. Christian er opvokset i Syddanmark, uddannet i Statskundskab fra Aarhus Universitet og har arbejdet både i den private og offentlige sektor.
Seneste blogs
Af Jens Kindberg
28.02.20, 14:11
Visionerne døde med Jens Kramer Mikkelsens farvel til politik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
28.02.20, 13:40
Den nuværende regering kom til magten ved at strø om sig med tomme løfter; åbningstalens moraliseren er gjort grusomt til skamme af virkeligheden. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
28.02.20, 08:31
TV-medierne spreder bevidst uberettiget frygt om Coronavirus. De to landsdækkende kanaler spiller på vores bekymring. Læs mere
Af Nauja Lynge
28.02.20, 07:36
Vi diskrimineres og udsættes for fordomme og skal som minimum høres omkring rigsfællesskabets fremtid. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
27.02.20, 16:30
Vi skal stoppe med at belønne de forkerte. Udligningsreformen burde lade pengene følge borgerne i stedet for det uigennemskuelige flytteri af penge mellem kommunerne. Læs mere
Af Signe Munk
27.02.20, 14:30
Vi er for dårligt forberedte på det, der har ramt os lige nu – og som vil ramme os oftere. Vi skal have en samlet plan for, hvad vi gør ved de klimaforandringer, der truer med at drukne os. Læs mere
Af Rune Lund
27.02.20, 13:08
Flere multinationale selskaber har igen ikke betalt en eneste krone i skat Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
26.02.20, 21:58
Når det bliver krænkende adfærd at behandle et menneske som et frit og ansvarligt individ. Læs mere
Af Henrik Højlund
26.02.20, 21:51
En finsk politiker er genstand for politiundersøgelse, fordi hun går imod (LGBT)strømmen. Et varsel for Danmark? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
26.02.20, 16:00
Socialdemokraternes opgør med arbejdskraftens fri bevægelighed er tom snak - heldigvis. Selv om masser af socialdemokrater bedyrer, at der skal ske noget, så bliver det ved ordene. Læs mere