Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Misbrug af embedsværket er det nye sort i regeringen

Regeringen har på en uge gjort sig skyldig i at tilbageholde en central rapport under forhandlingerne om ret til tidlig tilbagetrækning og misbrug af embedsværket.

Misbrug af embedsværket nåede i tirsdags et omfang, så embedsmændenes fagforening, Djøf, sagde fra. Nu viser det sig ydermere, at regeringen på trods af både debat og forhandlinger om tilbagetrækning for nedslidte, har tilbageholdt rapport, der viser klar sammenhæng mellem nedslidning og hårdt fysisk arbejde.

Denne uge har været et decideret lavpunkt i en valgkamp, der end ikke officielt er begyndt. I tirsdags indkaldte hele tre ministre til pressemøde. Forventningen på borgen var – selvfølgelig – at regeringen ville præsentere et udspil. Det gjorde regeringen ikke. I stedet brugte de tre ministre taletiden på at sprede løgnehistorier og spekulative påstande om Socialdemokratiets udlændingepolitik.

Pressemødet blev en fortjent boomerang, da særligt borgens rutinerede pressekorps følte sig udsat for tidsspilde og rendyrket valgkamp. Det medførte, at de fleste kommentarer og spørgsmål handlede om det bizarre pressemøde fremfor regeringens budskab.

Hårdest var kritikken af, at regeringen havde fået vores fælles og skatteyderbetalte embedsværk til at bistå i arbejdet med at udarbejde pressemødematerialet, selv om pressemødet åbenlyst var ren valgkamp.

Og regeringens misbrug fik da også embedsværkets fagforening, Djøf, til at sige fra og foreslå en tre måneders spærretid op til valget, hvor embedsmændene ikke må regne på oppositionens forslag.

Forslaget skyldes frygt for misbrug, som det skete i tirsdags, og formand for Djøf Offentlig, Sara Vergo, siger følgende om initiativet:

”Vi bliver foruroliget, når man på et pressemøde i et partilokale begynder at bruge beregninger af oppositionens politik. Så er vi ude på et skråplan”.

Men regeringens mis- og selektive brug af embedsfolkene stopper ikke her.

Det viser sig nu, at regeringen har skjult en rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø fra december, der bekræfter, at der er et nedslidningsproblem, som især gør sig gældende for beskæftigede med hårdt fysisk arbejde.

Præcis den gruppe vi i Socialdemokratiet vil give en ret til en tidligere tilbagetrækning. Og præcis det spørgsmål, som regeringen presset af Socialdemokratiets forslag om ret til tidlig tilbagetrækning har indkaldt til forhandlinger om.

Peter Hasle, der er professor i arbejdsmiljø ved Aalborg Universitet, siger om regeringens forsøg på at skjule rapporten, at... ”Det (rapporten) bekræfter, at der er et nedslidningsproblem, som især gør sig gældende for beskæftigede med hårdt fysisk arbejde. Rapporten handler jo åbenlyst om den problemstilling, som man diskuterer, så den burde selvfølgelig forelægges i forhandlingerne”.

Det er decideret beskæmmende, at regeringen i åbenlys desperation misbruger embedsværket og tilbageholder centrale oplysninger under forhandlinger. Det bliver en lang valgkamp, hvis det her bliver niveauet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christian Rabjerg Madsen (f. 1986), medlem af Folketinget for Socialdemokratiet valgt i den Sydjyske storkreds. Christian er miljøordfører - og interesserer sig derudover for integration, værdidebatten og for at skabe et Danmark i bedre balance. Christian er opvokset i Syddanmark, uddannet i Statskundskab fra Aarhus Universitet og har arbejdet både i den private og offentlige sektor.
Seneste blogs
Af Peter Kofod
19.11.19, 09:27
Schengens grænsekontrol fungerer ikke, og folk kan let komme ind på falske visa. Alligevel bliver vi ved med at betro EU opgaven. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
18.11.19, 21:50
Hitler havde en skør pseudovidenskabelig teori om udbytning af arbejderne. Ligesom Marx. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
18.11.19, 16:34
Ledigheden i Danmark er rekordlav på cirka 4 procent. Men for de nyuddannede akademikere er ledigheden på hele 30 procent. Der er noget helt galt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.11.19, 22:30
60-70 pct. af os abonnerer efter Cas Muddes overbevisning på arvegods fra neofascistiske grupper. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.11.19, 06:58
Ugens klart bedst sælgende digter trækker på tre stærke længsler i tiden. Læs mere
Af Anna Thygesen
15.11.19, 14:30
Jeg er så træt af alle de sager, hvor offentlige kasser agerer tag selv-bord for svindlere og bedragere. Læs mere
Af Peter Kofod
15.11.19, 10:33
Der er snart ikke det, der efter flertallet i Europa-Parlamentets mening ikke skal være en EU-opgave. Selv danskernes sexliv skal efter det store flertals mening være en opgave, som EU skal tage sig af. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.11.19, 06:23
Kære danske medborger, stop med at generalisere og sætte alle med anden etnisk baggrund i samme bås. Læs mere
Af Søren Gade
14.11.19, 15:32
Der burde indføres en international kippadag, hvor vi står sammen mod den voksende antisemitisme. Læs mere
Af Rune Lund
14.11.19, 13:51
Bedragere kan med skattekroner i ryggen føre klagesager mod den danske stat. Læs mere