Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Løkke udhuler velfærden med 3,2 millioner hver dag

Hver dag er sparedag i den offentlige sektor. Her bliver der færre og færre penge til børn og ældre.

4,8 mia. kr. Det beløb har Lars Løkke Rasmussen underfinansieret velfærden med, siden han blev statsminister i denne omgang. Det svarer til 3,2 mio. kr., der dagligt bliver taget fra børn og ældre. Fra tid til at gøre rent hos dine forældre eller bedsteforældre og fra antallet af pædagoger i børnehaverne, der kan tage sig af dine børn.

Regeringens underfinansiering betyder, at kommunerne i år budgetterer med færre penge pr. børnehavebarn og folkeskoleelev. Det samme gør sig gældende pr. ældre. Vi står i den absurde situation, at vores økonomi har det strålende, men at vi skærer på kernevelfærden. Ikke fordi vi som land ikke har råd. Vi har lavet de nødvendige reformer for at sikre, at der er penge til at betale for en ordentlig ældrepleje og pædagoger i børnehaverne. Men det økonomiske råderum vi har skabt, mærker kommunerne desværre ikke meget til, fordi regeringen har et ideologisk mål om en mindre offentlig sektor. Pengene er bedre brugt på topskattelettelser end på pædagoger og SOSU-assistenter, mener blå blok.

Så sent som i dag siger Kristian Jensen, at regeringen ikke vil give de 20 mia. kr., der er brug for, hvis velfærden ikke skal udhules frem mod 2025. Han mener, at der stadig kan effektiviseres i den offentlige sektor. Jeg ved ikke, hvilken planet vores finansminister befinder sig på. Tilsyneladende en, hvor det er i orden kun at betale for én, hver gang der kommer to ældre til.

Vi ser helt anderledes på det i Socialdemokratiet. Vi vil lade pengene følge med i takt med, at der kommer flere børn og ældre. Vi lover ikke, at alt bliver perfekt med en socialdemokratisk regering, men vi lover, at vores klare prioritet vil være velfærd først.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christian Rabjerg Madsen (f. 1986), medlem af Folketinget for Socialdemokratiet valgt i den Sydjyske storkreds. Christian er miljøordfører - og interesserer sig derudover for integration, værdidebatten og for at skabe et Danmark i bedre balance. Christian er opvokset i Syddanmark, uddannet i Statskundskab fra Aarhus Universitet og har arbejdet både i den private og offentlige sektor.
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.19, 22:17
Men ingen er skyldig uden dom Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.10.19, 00:23
Ingen vidste, hvad der egentlig blev stemt om i forbindelse med folkeafstemningen for tre år Læs mere
Af Mikael Jalving
19.10.19, 18:30
Det borgerlige menneske er blevet politisk hjemløst. Det anstændige ville være at give ham og hende et hjem, de kan kalde deres. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.10.19, 21:22
De ledende politifolk på Fyn må øjeblikkeligt arresteres og stilles for retten for højforræderi. Læs mere
Af Martin Ågerup
18.10.19, 14:19
Der, hvor kvaliteten er lav, kan højere normeringer forstærke den ringe kvalitet Læs mere
Af Anna Thygesen
18.10.19, 11:00
Religion skal ikke fylde mere end nu, og hvis vi skal til at vurdere, hvornår en eller anden udtalelse er religionskritik eller ej, så ender vi på en glidebane. Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.10.19, 07:02
Hvor meget ved vi egentlig om konflikten, udover det mainstream-medierne fortæller os? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.10.19, 20:38
Nej, selvfølgelig ikke, men derfor kan hun godt vise tegn på mere sund fornuft end de sidste fem statsministre tilsammen. Læs mere
Af Isabella Arendt
17.10.19, 16:24
Hver gang man definerer noget, så putter man det i en kasse, lukker låget på kassen og skærer det væk, som måtte stikke udenfor i sprækkerne. Læs mere