Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Løkke udhuler velfærden med 3,2 millioner hver dag

Hver dag er sparedag i den offentlige sektor. Her bliver der færre og færre penge til børn og ældre.

4,8 mia. kr. Det beløb har Lars Løkke Rasmussen underfinansieret velfærden med, siden han blev statsminister i denne omgang. Det svarer til 3,2 mio. kr., der dagligt bliver taget fra børn og ældre. Fra tid til at gøre rent hos dine forældre eller bedsteforældre og fra antallet af pædagoger i børnehaverne, der kan tage sig af dine børn.

Regeringens underfinansiering betyder, at kommunerne i år budgetterer med færre penge pr. børnehavebarn og folkeskoleelev. Det samme gør sig gældende pr. ældre. Vi står i den absurde situation, at vores økonomi har det strålende, men at vi skærer på kernevelfærden. Ikke fordi vi som land ikke har råd. Vi har lavet de nødvendige reformer for at sikre, at der er penge til at betale for en ordentlig ældrepleje og pædagoger i børnehaverne. Men det økonomiske råderum vi har skabt, mærker kommunerne desværre ikke meget til, fordi regeringen har et ideologisk mål om en mindre offentlig sektor. Pengene er bedre brugt på topskattelettelser end på pædagoger og SOSU-assistenter, mener blå blok.

Så sent som i dag siger Kristian Jensen, at regeringen ikke vil give de 20 mia. kr., der er brug for, hvis velfærden ikke skal udhules frem mod 2025. Han mener, at der stadig kan effektiviseres i den offentlige sektor. Jeg ved ikke, hvilken planet vores finansminister befinder sig på. Tilsyneladende en, hvor det er i orden kun at betale for én, hver gang der kommer to ældre til.

Vi ser helt anderledes på det i Socialdemokratiet. Vi vil lade pengene følge med i takt med, at der kommer flere børn og ældre. Vi lover ikke, at alt bliver perfekt med en socialdemokratisk regering, men vi lover, at vores klare prioritet vil være velfærd først.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christian Rabjerg Madsen (f. 1986), medlem af Folketinget for Socialdemokratiet valgt i den Sydjyske storkreds. Christian er miljøordfører - og interesserer sig derudover for integration, værdidebatten og for at skabe et Danmark i bedre balance. Christian er opvokset i Syddanmark, uddannet i Statskundskab fra Aarhus Universitet og har arbejdet både i den private og offentlige sektor.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
18.07.19, 16:09
Det midlertidigt besatte område er heldigvis en lise for sjælen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.07.19, 21:38
Under 1 af 10 muslimske indvandrere bliver integreret. Læs mere
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere
Af Signe Munk
11.07.19, 16:00
Skønhedsindustrien, samfundet og vi selv har et fælles ansvar for de skønhedsidealer, som lægger et enormt præstationspres på især unge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.19, 10:18
Min ringe person har netop fået tre dages karantæne. Læs mere
Af Jens Kindberg
10.07.19, 00:02
De fleste af os har vel været i berøring med hospitalsvæsnet. Læs mere