Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Løkke satser igen igen på at importere billig arbejdskraft fra Pakistan og Indien

Here we go again. I et nyt, men let genkendeligt angreb på danske lønmodtagere foreslår Lars Løkke Rasmussen og resten af regeringen igen at sænke barren for billig arbejdskraft fra Indien og Pakistan.

Vi så det sidst i oktober. Her ville regeringen sænke bøderne for at ansætte illegal arbejdskraft og åbne op for, at landmænd kunne ansætte medarbejdere fra Ukraine til en årsløn på 130.000 kr.

Regeringen prøvede også at sænke beløbsgrænsen til 330.000 kr. om året mod de 418.000 kr., den er i dag. Det svarer til en timeløn på 145 kr. i timen inklusiv pension, og det ville betyde, at porten til det danske arbejdsmarked stod helt åben for milliarder af mennesker fra 12 tredjelande – blandt andet Kina, Indien og Brasilien.

Det fik vi i Socialdemokratiet heldigvis stoppet – med hjælp fra DF.

Men nu prøver regeringen lykken igen. Denne gang vil den sænke beløbsordningen til det (meget lidt) højere beløb 350.000 kr. om året. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen mener, at han er kommet oppositionen i møde med den lille forhøjelse. Men så smider han på bordet, at regeringen nu vil åbne op for arbejdstagere fra ikke 12, men – hold fast – hele 30 lande uden for EU.

Regeringen skal ikke regne med opbakning fra Socialdemokratiet. Danske faglærte skal ikke konkurrere med indere og pakistanere på løn og arbejdsvilkår i Danmark. Det vil vi simpelthen ikke være med til. Danmark bliver rigere, når vi konkurrerer på kundskaber og kvalitet – ræset mod lønbunden taber vi. Heldigvis.

Desuden kan arbejdsgiverne allerede i dag finde medarbejdere blandt over en halv milliard borgere i EU. De kan også finde en ny ansat blandt de 100.000 danskere, der går arbejdsløse, eller fremtidssikre virksomheden ved at tage en af de 10.000 unge, der ikke kan finde en praktikplads, i lære. Virksomhederne har også gode muligheder for at finde arbejdskraft uden for EU – de skal bare være villige til at betale dem en ordentlig løn. Og det er her, skoen trykker, når regeringen endnu en gang prøver at sænke beløbsgrænsen.

I stedet for at bruge gode tider til at få flere danskere ind på arbejdsmarkedet, så prøver regeringen igen og igen at presse hårdtarbejdende danskere på lønnen. Det er uanstændigt og uklogt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christian Rabjerg Madsen (f. 1986), medlem af Folketinget for Socialdemokratiet valgt i den Sydjyske storkreds. Christian er miljøordfører - og interesserer sig derudover for integration, værdidebatten og for at skabe et Danmark i bedre balance. Christian er opvokset i Syddanmark, uddannet i Statskundskab fra Aarhus Universitet og har arbejdet både i den private og offentlige sektor.
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.19, 22:17
Men ingen er skyldig uden dom Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.10.19, 00:23
Ingen vidste, hvad der egentlig blev stemt om i forbindelse med folkeafstemningen for tre år Læs mere
Af Mikael Jalving
19.10.19, 18:30
Det borgerlige menneske er blevet politisk hjemløst. Det anstændige ville være at give ham og hende et hjem, de kan kalde deres. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.10.19, 21:22
De ledende politifolk på Fyn må øjeblikkeligt arresteres og stilles for retten for højforræderi. Læs mere
Af Martin Ågerup
18.10.19, 14:19
Der, hvor kvaliteten er lav, kan højere normeringer forstærke den ringe kvalitet Læs mere
Af Anna Thygesen
18.10.19, 11:00
Religion skal ikke fylde mere end nu, og hvis vi skal til at vurdere, hvornår en eller anden udtalelse er religionskritik eller ej, så ender vi på en glidebane. Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.10.19, 07:02
Hvor meget ved vi egentlig om konflikten, udover det mainstream-medierne fortæller os? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.10.19, 20:38
Nej, selvfølgelig ikke, men derfor kan hun godt vise tegn på mere sund fornuft end de sidste fem statsministre tilsammen. Læs mere
Af Isabella Arendt
17.10.19, 16:24
Hver gang man definerer noget, så putter man det i en kasse, lukker låget på kassen og skærer det væk, som måtte stikke udenfor i sprækkerne. Læs mere