Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Venstres velfærdskampagne er ren manipulation

Selv ikke Løkkes sporty vindjakkelook kan skjule det faktum, at Venstre i ny kampagne forsøger at sælge et velfærdsglansbillede, der for længst er krakeleret. Regeringen skærer i pengene til uddannelse, og der bliver færre midler til fremtidens ældre, hvis Løkke fortsætter.

Lars Løkke Rasmussen og Venstre varmer op til folketingsvalget med store annoncer i landets aviser. Her forsøger en til lejligheden opfunden sporty-Løkke at overbevise danskerne om, at Venstre-regeringen er garant for ordentlig velfærd i fremtiden.

Annoncen er flot, men groft manipulerende. For at få velfærdsregnestykket til se fordelagtigt ud for Løkke, har Venstres valgstrateger medregnet investeringer i velfærden fra Foghs tid og glemmer pudsigt nok at beskrive, hvordan Løkke-regeringen konsekvent har underfinansieret velfærden i hele sin regeringsperiode.

Underfinansieret velfærden. Hvad betyder det? Det betyder helt konkret, at Løkke ikke tilfører flere penge i takt med, at der er kommet flere børn og ældre (og det er der) år efter år.

Det er derfor, Løkke er så vild med at tale om, hvor mange penge – og alle milliardtal lyder jo af meget – der i absolutte termer er tilført velfærden, og ikke har så travlt med at fortælle, at der er blevet færre penge til velfærd pr. borger på grund af Løkkes politik.

Sandheden er, at der, siden Løkke tiltrådte i 2015, er blevet 5000 færre offentligt ansatte. En nedskæring i antallet af offentligt ansatte, der skal sættes i forhold til, at der i samme periode er kommet 93.000 flere ældre.

Det er i al sin enkelthed forklaringer på, at de ansatte løber for stærkt ude i velfærdsdanmark. Og det er en helt anden historie end den, som statsministeren forsøger at sælge.

Men det stopper ikke her. I hvert fald ikke hvis Løkke får lov at fortsætte i statsministeriet. Gennemfører man den økonomiske politik, Løkke med finansloven har fremlagt, vil der frem mod 2025 forsvinde yderligere 10.000 offentligt ansatte – samtidig med at vi bliver flere ældre og børn i Danmark. Det er set fra min stol et virkeligt godt argument for, at Løkke ikke skal have fire år mere – heller ikke selvom han (eller Venstre?) har købt en ny, sporty vindjakke.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Redaktionen anbefaler
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}
Læs mere på Jyllands-Posten

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her