Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Regeringen fik fuld plade i grønt bullshit bingo

Regeringen brugte afslutningsdebatten på at lyve om både Socialdemokratiets og egen grøn politik. Lars Løkke Rasmussen fik fuld plade i bullshit bingo med en vild påstand om, at regeringen er grønnere end Socialdemokratiet.

Regeringen brugte afslutningsdebatten på at lyve om både Socialdemokratiets og egen grøn politik. Lars Løkke Rasmussen fik fuld plade i bullshit bingo med en vild påstand om, at regeringen er grønnere end Socialdemokratiet.

Det er egentlig rimeligt skamløst. På den ene side fremlægger regeringen et energiudspil uden klimamål, hvor næsten halvdelen af pengene bruges på skattesænkninger uden klimaeffekt. På den anden påstås det, at udspillet er grønnere end Socialdemokratiets ditto. Det er helt sort.

Eller som Brian Vad Mathiesen, professor i energiplanlægning, siger det:

Når elementer, som ikke fremmer den grønne omstilling, fylder så meget, kan man kalde det et skatteudspil eller et generelt energiudspil - det er politisk helt legitimt. Men det er svært at kalde det et helstøbt grønt energiudspil”. Spot on.

Regeringen vil bruge flere penge på den grønne forskning. Det lyder godt. Reelt er der tale om, at regeringen fylder lidt af det selvskabte hul op, for regeringen har sparet massivt på området siden de kom til.

Oversat til kølige tal. Da Lars Løkke kom til i 2015, brugte Thorning-regeringen om året 809 mio. kroner på grøn forskning. Det beløb skar Løkke ned til 483 mio. kr. Nu foreslår regeringen, beløbet hævet til 580 mio. kr. i 2020.

Man skal saftsuseme være en kølig fætter for at holde masken, imens man på talerstolen påstår, at det er grønt.

På miljø- og naturområdet er historien den samme. Dansk natur er presset. Arter og naturtyper forsvinder og uddør. Vi har mistet næsten 3 millioner fugle i det åbne land. Bestanden af sanglærker er halveret. Og et tidligere så almindeligt dyr som haren er i dag på listen over truede dyr.

Direkte adspurgt om harens fremtid anlægger den nytiltrådte miljøminister Jakob Ellemann-Jensen friskfyrs attituden, og svarer med et ”Spørger du mig som jæger eller minister”. Efterfulgt af et løfte. ”Vi skal da sikre, at der er plads til haren”.

Særlig den sidste del af svaret er interessant taget i betragtning, at Jakob Ellemann-Jensen netop har sat sig i spidsen for at skære kraftigt ned på Danmarks areal af beskyttet natur. Resultatet bliver, at Danmark - der i forvejen er blandt de lande i Europa med mindst beskyttet natur – rykker endnu længere tilbage i den grønne bus.

Skidt nyt for haren og alle de andre dyr, der har brug for mere action og mindre snak.

Regeringen er ikke grøn. Og en usandhed bliver ikke sand af at blive gentaget. Befolkningen kan udmærket gennemskue, at regeringen har brugt tre år på at skære i både miljø- og klimaindsatsen, og nu fem minutter i lukketid forsøger at rette op på et fortjent fossilt-sort image.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christian Rabjerg Madsen (f. 1986), medlem af Folketinget for Socialdemokratiet valgt i den Sydjyske storkreds. Christian er miljøordfører - og interesserer sig derudover for integration, værdidebatten og for at skabe et Danmark i bedre balance. Christian er opvokset i Syddanmark, uddannet i Statskundskab fra Aarhus Universitet og har arbejdet både i den private og offentlige sektor.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
20.04.19, 10:25
Det er fristende at skælde ud på de små med tablet, smartphone og spilkonsol. Men pilen peger på de voksne. Læs mere
Af Anders Vistisen
19.04.19, 16:56
Danmark har nok en gang fået grønt lys til en særaftale, selv om det ifølge ja-siden og såkaldte EU-eksperter forekom nærmest umuligt. Læs mere
Af Gitte Seeberg
19.04.19, 06:00
Hurtigere ladestandere bliver i stigende omfang sat op, og fabrikkerne er nu også i stand til at masseproducere elbilerne til konkurrencedygtige priser. Læs mere
Af Signe Munk
18.04.19, 09:25
Jeg tror, der er masser af plads til gode liv og lykke i et bæredygtigt samfund. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.04.19, 20:06
Løsningen er at ignorere disse typer og give plads til midtersøgende unge. Læs mere
Af Anna Thygesen
17.04.19, 13:17
Jeg betragter nu ikke mig selv som hverken rabiat eller ekstrem på nogen måde, men den her åndssvage Paludan-sag tvinger mig til at tage stilling. Læs mere
Af Anders Vistisen
17.04.19, 13:13
Social dumping vil fortsat eksistere i transportbranchen efter ny EU-lovgivning. Og det til trods for, at socialdemokraterne roser den nye aftale til skyerne. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.04.19, 11:09
Hvis I virkelig mener, at I er sønner og døtre af Danmark, må I grine lidt mere og slås lidt mindre. Læs mere
Af Martin Ågerup
17.04.19, 08:07
Alene rettigheder kan blive krænket. Følelser kan kun blive såret. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her