Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Først tog EU lakridspiben. Så kanelsneglen. Nu ryger kebabben

Jeg håber, ironien skinner ud af overskriften. Men nu er vi her altså igen: De onde politikere nede i EU vil forbyde noget. Og denne gang er det kebabben.
EU

Historien har været nogle dage, om at nå Danmark. Men søndag formiddag skete der alligevel for lidt, og så var historien alligevel for god til at lade ligge.

Men ligesom med lakridspiberne og kanelsneglene, så skal man lede længe for at finde hold i historien.

Berlingske og dagens.dk var først ude. Uden at få de journalistiske fingre i fedtefadet, citerede man udelukkende fra britiske The Guardian. Og lagde historien på facebook. Det skulle nok kunne give nogle likes og kommentarer sådan en søndag formiddag med julefrokosttømmermænd.

Jeg ved ikke, om kebabsalget har været højere i dag end normalt, i ren frygt for at EU fuldstændig har fjernet kebabben, inden sultne munde er nået ud af døren.

Men jeg ved, at der gemmer sig en langt kedeligere, men mere sandfærdig version af sagen.

Jeg har nemlig været ordfører på den indsigelse, som der i tirsdags blev stemt for i Europa-Parlamentets udvalg for miljø, folkesundhed og fødevaresikkerhed. Indsigelsen er dog ikke mod kebabbens eksistens. Så langt fra.

Indsigelsen er mod at tillade at tilsætte en række fosfater til frossen kebab, shawarma, gyros, mm. Og det er vel at mærke en række fosfater, der allerede i dag ikke er tilladt at bruge i førnævnte kød.

Der findes allerede naturligt forekommende fosfater i kebab. Det bliver der ved med. Det er alene de fosfater der tilsættes, når man for eksempel pumper kebabben med vand, der ikke tillades. Og som i forvejen ikke er tilladt.

De kunstigt tilsatte fosfater er ved at blive undersøgt af EU´s eget fødevaresikkerhedsagentur. De er nemlig mistænkt for at være sundhedsskadelige. De kædes for eksempel sammen med en forhøjet risiko for hjertekarsygdomme.

Indtil de undersøgelser er færdige i slutningen af næste år, er der ingen grund til at give tilladelse til at bruge dem.

Det har altså ikke noget med et forbud mod kebab at gøre. Og det er heller ikke en forfølgelse af tyrkere, der sælger kebab, som nogle tyske medier ellers har fået fremført.

Det er ene og alene at afvente en undersøgelse, inden vi giver tilladelse til noget, der ikke er tilladt i dag.

Det havde lidt research eller et telefonopkald kunne opklare. Og den eneste journalist, der rent faktisk har ringet, har da heller ikke skrevet historien.

Historien er da også langt fra ligeså god, som den nogle medier har skrevet, men jeg glæder mig til at se den på mediernes facebook-sider, når de har haft tid til at se på fakta.

Jeg tør i hvert godt love, at du fortsat kan spise kebab, shawarma og gyros. Lige så vel, som jeg mener at have set både en lakridspibe og en kanelsnegl for nylig.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Christel Schaldemose (f. 1967) er medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet og har 10 års erfaring med EU-politikken. Hun er medlem af udvalget for det indre marked, miljø, fødevare og folkesundhed samt undersøgelseskomitéen, der blev oprettet i kølvandet på VW-skandalen. Fair konkurrence, flygtningepolitik og kampen mod farlige stoffer hører til hendes interesseområder.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Signe Munk
16.03.18, 17:00
En nedskæring på 700 mio. er et økonomisk cirkelspark til DR med store konsekvenser for dansk kultur. Læs mere
Af Christina Egelund
16.03.18, 16:54
Det er faldet mange for brystet, at Liberal Alliance i øjeblikket kører en stor udendørs kampagne i København med teksten: ”Ingen kæmper hårdere for billigere biler. Indtil nu er en VW Passat blevet 104.800 kroner billigere.” Læs mere
Af Rune Lund
16.03.18, 15:20
Regeringen og Dansk Folkepartis model til afskaffelse af medielicensen og massive besparelser af DR på 20 procent vil kunne bringe dansksprogede programmer i fare. Og den skatteløsning, der er foreslået, er socialt skæv. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.03.18, 11:18
I Bulgarien har staten sørget for, at befolkningen kan forstå deres skat. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.03.18, 10:49
Ungdomsoprørerne gav sig selv og hinanden noget nyt at tro på og udleve i stedet for gammeldags normer. Herunder pædofili. Læs mere
Af Signe Munk
16.03.18, 10:35
Over 50% af danskerne er overvægtige. Der skal nye tiltag til, men det er ikke flere sundhedskampagner. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
15.03.18, 18:24
Danmarks største kommune fifler og skærer til for at på pengene til at passe. Læs mere
Af Gitte Seeberg
15.03.18, 09:41
Når selv det politiske etablissement med tidligere anstændige partier som Venstre, Konservative og Socialdemokratiet nu går i front og slår den hårde tone an, ja så kan man dårligt bebrejde almindelige mennesker i at følge trop. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
14.03.18, 16:32
Det er meget fint, at regeringen skærer 20 procent af DRs budget, og antageligvis vil nedstemme forslag, der skal tæmme de onde udenlandske medier, men det går ikke vidt nok. Vi skal gøre op med idéen om, at det offentlige skal stable en alternativ massekultur på benene.  Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
14.03.18, 15:03
Med kager og hårde ord fremstiller Støjberg sig selv som udlændingepolitikkens Chuck Norris. En af mærkesagerne er udvisning af kriminelle udlændinge. Sandheden er, at ministeren har fejlet i kampen for at få flere kriminelle udvist. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her