Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Først tog EU lakridspiben. Så kanelsneglen. Nu ryger kebabben

Jeg håber, ironien skinner ud af overskriften. Men nu er vi her altså igen: De onde politikere nede i EU vil forbyde noget. Og denne gang er det kebabben.
EU

Historien har været nogle dage, om at nå Danmark. Men søndag formiddag skete der alligevel for lidt, og så var historien alligevel for god til at lade ligge.

Men ligesom med lakridspiberne og kanelsneglene, så skal man lede længe for at finde hold i historien.

Berlingske og dagens.dk var først ude. Uden at få de journalistiske fingre i fedtefadet, citerede man udelukkende fra britiske The Guardian. Og lagde historien på facebook. Det skulle nok kunne give nogle likes og kommentarer sådan en søndag formiddag med julefrokosttømmermænd.

Jeg ved ikke, om kebabsalget har været højere i dag end normalt, i ren frygt for at EU fuldstændig har fjernet kebabben, inden sultne munde er nået ud af døren.

Men jeg ved, at der gemmer sig en langt kedeligere, men mere sandfærdig version af sagen.

Jeg har nemlig været ordfører på den indsigelse, som der i tirsdags blev stemt for i Europa-Parlamentets udvalg for miljø, folkesundhed og fødevaresikkerhed. Indsigelsen er dog ikke mod kebabbens eksistens. Så langt fra.

Indsigelsen er mod at tillade at tilsætte en række fosfater til frossen kebab, shawarma, gyros, mm. Og det er vel at mærke en række fosfater, der allerede i dag ikke er tilladt at bruge i førnævnte kød.

Der findes allerede naturligt forekommende fosfater i kebab. Det bliver der ved med. Det er alene de fosfater der tilsættes, når man for eksempel pumper kebabben med vand, der ikke tillades. Og som i forvejen ikke er tilladt.

De kunstigt tilsatte fosfater er ved at blive undersøgt af EU´s eget fødevaresikkerhedsagentur. De er nemlig mistænkt for at være sundhedsskadelige. De kædes for eksempel sammen med en forhøjet risiko for hjertekarsygdomme.

Indtil de undersøgelser er færdige i slutningen af næste år, er der ingen grund til at give tilladelse til at bruge dem.

Det har altså ikke noget med et forbud mod kebab at gøre. Og det er heller ikke en forfølgelse af tyrkere, der sælger kebab, som nogle tyske medier ellers har fået fremført.

Det er ene og alene at afvente en undersøgelse, inden vi giver tilladelse til noget, der ikke er tilladt i dag.

Det havde lidt research eller et telefonopkald kunne opklare. Og den eneste journalist, der rent faktisk har ringet, har da heller ikke skrevet historien.

Historien er da også langt fra ligeså god, som den nogle medier har skrevet, men jeg glæder mig til at se den på mediernes facebook-sider, når de har haft tid til at se på fakta.

Jeg tør i hvert godt love, at du fortsat kan spise kebab, shawarma og gyros. Lige så vel, som jeg mener at have set både en lakridspibe og en kanelsnegl for nylig.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Christel Schaldemose (f. 1967) er medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet og har 10 års erfaring med EU-politikken. Hun er medlem af udvalget for det indre marked, miljø, fødevare og folkesundhed samt undersøgelseskomitéen, der blev oprettet i kølvandet på VW-skandalen. Fair konkurrence, flygtningepolitik og kampen mod farlige stoffer hører til hendes interesseområder.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
18.07.18, 16:17
Vidensdeling og forebyggelse fremfor helbredelse kan være nøglen mod cyberangreb Læs mere
Af Harun Demirtas
18.07.18, 12:49
Er du virkelig i tvivl om, om en sygeplejerske med tørklæde kan hjælpe dig, må du finde et land, hvor der ingen muslimer findes. For du får ikke lov til at fravælge en pga. udseende eller religion Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.07.18, 00:24
Det er gået op for mig, at man kan være mangeårig direktør for en liberal tænketank uden overhovedet at dokumentere sine påstande med kvantitative data. Læs mere
Af Nauja Lynge
16.07.18, 19:54
Aarhus har fået verdens største havnebad tegnet af den verdensberømte arkitekt Bjarke Ingels Læs mere
Af Anders Vistisen
16.07.18, 12:26
Danmark bør sigte efter at bruge to pct. af bnp på forsvaret. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.07.18, 17:11
Mener vi danskere virkelig, at enhver, der kaster med mudder og taler ned til udlændinge, skal vælges? Har vi ingen krav til politikerne om vores fremtid? Læs mere
Af Mikael Jalving
15.07.18, 10:34
Kultur og islam stikker dybere end til et juridisk eller filosofisk spørgsmål om skyld og ansvar. Kulturer spørger ikke om lov. Læs mere
Af Anna Thygesen
13.07.18, 15:21
Det er mig en gåde, hvorfor mange danskere opfatter enhver form for national stolthed som racistisk og udskammer og håner folk, der tillader sig at være stolte over at være danske. Læs mere
Af Susanne Westhausen
13.07.18, 10:21
Danskerne er helt vilde med delevenlige og bæredygtige løsninger. Nu må vi få øjnene op for at dele ejerskabet til virksomhederne! Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
12.07.18, 22:38
Det er betegnende, at Cepos’ direktør systematisk forbigår de tal, der fortæller om konsekvenserne af den muslimske/ikkevestlige indvandring. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her