Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det mest spændende spørgsmål er nu, hvem der bliver næstformand i Venstre

Med Løkke og Jensens afgang i dag, er det næsten sikkert, at Ellemann-Jensen bliver formand. Men hvem bliver næstformand?

Med både Kristian Jensen og Lars Løkke, der i dag har trukket sig fra deres poster, så står det næsten klart, at Jakob Ellemann-Jensen bliver formand for Venstre til det ekstraordinære landsmøde i september. Med Ellemann-Jensen som formand, så er det store spørgsmål, hvem der bliver næstformand og dermed fremtidig bejler til en fremtidig formandspost og tilhørende statsministerkandidatur.

Det kan ende med at blive et blodbad til det ekstraordinære landsmøde.

Jakob Ellemann-Jensen ankom til hovedbestyrelsesmøde med Sophie Løhde som chauffør

Op til hovedbestyrelsesmøde ankom Jakob Ellemann-Jensen med Sophie Løhde bag rattet. Man skal passe på med at lægge for meget i enkelte handlinger, men set i lyset af situationen synes jeg dog, at det er værd at bemærke.
Jakob Ellemann-Jensen måtte på daværende tidspunkt have vidst, at både Løkke og Jensen ville gå af grundet forretningsudvalgsmødets konklusion om, at der skulle afholdes et ekstraordinært landsmøde frem for et ordinært landsmøde. Det var jo det, Lars Løkke havde forespurgt. Ydermere mener jeg, at Kristian Jensen udtalte, at såfremt Lars Løkke agtede at stille op som formand igen, så ville Kristian Jensen udfordre ham. Det var det sidste søm i kisten for Løkke.

Når man ved, at man lige har fået en formandspost forærende, så er der ikke længere meget, der er tilfældigt. Det gælder også, i forhold til hvem man ankommer med til et møde. Og Jakob Ellemann-Jensen ankom med Sofie Løhde. Jeg tror, at Ellemann-Jensen er ved at sætte sit hold, og at Sophie Løhde er en brik i det spil.

Hvad gør Støjberg, Lauritzen og co.?

De næste tre ugers begivenheder kommer til at afgøre Venstres ledelse mange år ud i fremtiden. Det må betyde, at alle Venstre-folk med ambitioner går med nøje overvejelser om, hvad deres træk er i disse timer. Inger Støjberg har tidligere meldt ud, at hun har ambitioner om at nå til tops i partiet. Hvis hun skal det, så har hun sin største chance nu. Kristian Jensen har jo bekræftet parolen om, at hvis man ikke tager magten, når den står foran en, så er det med risiko for, at den løber sin vej. Lige nu står magten inden for en håndsrækning for Inger Støjberg. Det samme gør sig dog også gældende for andre bejlere.

Karsten Lauritzen må også have ambitioner om at sætte sig på en næstformandspost i partiet. Først og fremmest fik han et godt valg i Nordjylland, og derudover var han en af de mere markante ministre i den tidligere regering. Et andet bud kunne være Jan E. Jørgensen.

Hvad der er gældende for dem alle, er, at hvis ikke de tør tage magten nu, så er muligheden for at nå til tops øjensynligt blokeret mange år ud i fremtiden. Sidst der var skifte i ledelsen i Venstre, var posterne besat i 10 år – det er længe at vente til næste chance.

Det bliver spændende at følge udviklingen. Det afgør jo i allerhøjeste grad den politiske retning i Danmark i de kommende år.

Hvem tror I bliver hhv. formand og næstformand i Venstre?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Casper Hedegaard (f. 1988 i Aalborg) er byrådsmedlem i Mariagerfjord Kommune for Radikale Venstre. Privat er han bosat i Hobro og er uddannet BScB fra Handelshøjskolen i Aarhus og cand.merc international marketing fra CBS. Han beskæftiger sig hovedsageligt som selvstændig konsulent. Casper Hedegaard blogger om balancen mellem land og by, uddannelse og dansk politik.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
07.07.20, 18:55
Lad mig slå fast: Langt de fleste unge grønlændere klarer sig godt og bruger deres stemme på en god måde. Men tiden er for farlig til, at vi kan lade enkelte grønlændere bruge ord som ”decolonize” til at piske en stemning op under betegnelsen kunst. Læs mere
Af Harun Demirtas
07.07.20, 14:50
Ingen skal bede beboere lave lort på kommando i den seng, som hun også skal sove i eller lade dem at hænge i en loftlift i syv minutter, mens man glor på hendes blottede underliv. Læs mere
Af Martin Ågerup
07.07.20, 13:51
DF er reelt et enkeltsagsparti: ældre og islam. S har overtaget disse dagsordner Læs mere
Af Martin Ågerup
06.07.20, 11:13
Kimen til den borgerlige krise blev lagt, da Fogh trak Venstre mod midten Læs mere
Af Nauja Lynge
05.07.20, 19:23
Hvad sker der med grønlændere, som kommer til Danmark for at studere, men som vender hjem som glødende frihedskæmpere? Læs mere
Af Martin Ågerup
05.07.20, 17:42
Femte blog om den borgerlige krise og veje ud af den Læs mere
Af Isabella Arendt
04.07.20, 15:03
I et års tid nu har vi alle ventet på, hvad de borgerlige partier mon stiller op med sig selv. Vi har brug for en fælles borgerlig vision. Ikke som krisehåndtering eller valgflæsk, men som en reel vision for, hvor Danmark skal bevæge sig hen om ikke bare fire år, men 40 år. Læs mere
Af Mikael Jalving
04.07.20, 14:00
Hvis Grønland bliver selvstændigt, vil selvstændigheden vare ca. 15 minutter og en kolonisering begynde. Læs mere