Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det mest spændende spørgsmål er nu, hvem der bliver næstformand i Venstre

Med Løkke og Jensens afgang i dag, er det næsten sikkert, at Ellemann-Jensen bliver formand. Men hvem bliver næstformand?

Med både Kristian Jensen og Lars Løkke, der i dag har trukket sig fra deres poster, så står det næsten klart, at Jakob Ellemann-Jensen bliver formand for Venstre til det ekstraordinære landsmøde i september. Med Ellemann-Jensen som formand, så er det store spørgsmål, hvem der bliver næstformand og dermed fremtidig bejler til en fremtidig formandspost og tilhørende statsministerkandidatur.

Det kan ende med at blive et blodbad til det ekstraordinære landsmøde.

Jakob Ellemann-Jensen ankom til hovedbestyrelsesmøde med Sophie Løhde som chauffør

Op til hovedbestyrelsesmøde ankom Jakob Ellemann-Jensen med Sophie Løhde bag rattet. Man skal passe på med at lægge for meget i enkelte handlinger, men set i lyset af situationen synes jeg dog, at det er værd at bemærke.
Jakob Ellemann-Jensen måtte på daværende tidspunkt have vidst, at både Løkke og Jensen ville gå af grundet forretningsudvalgsmødets konklusion om, at der skulle afholdes et ekstraordinært landsmøde frem for et ordinært landsmøde. Det var jo det, Lars Løkke havde forespurgt. Ydermere mener jeg, at Kristian Jensen udtalte, at såfremt Lars Løkke agtede at stille op som formand igen, så ville Kristian Jensen udfordre ham. Det var det sidste søm i kisten for Løkke.

Når man ved, at man lige har fået en formandspost forærende, så er der ikke længere meget, der er tilfældigt. Det gælder også, i forhold til hvem man ankommer med til et møde. Og Jakob Ellemann-Jensen ankom med Sofie Løhde. Jeg tror, at Ellemann-Jensen er ved at sætte sit hold, og at Sophie Løhde er en brik i det spil.

Hvad gør Støjberg, Lauritzen og co.?

De næste tre ugers begivenheder kommer til at afgøre Venstres ledelse mange år ud i fremtiden. Det må betyde, at alle Venstre-folk med ambitioner går med nøje overvejelser om, hvad deres træk er i disse timer. Inger Støjberg har tidligere meldt ud, at hun har ambitioner om at nå til tops i partiet. Hvis hun skal det, så har hun sin største chance nu. Kristian Jensen har jo bekræftet parolen om, at hvis man ikke tager magten, når den står foran en, så er det med risiko for, at den løber sin vej. Lige nu står magten inden for en håndsrækning for Inger Støjberg. Det samme gør sig dog også gældende for andre bejlere.

Karsten Lauritzen må også have ambitioner om at sætte sig på en næstformandspost i partiet. Først og fremmest fik han et godt valg i Nordjylland, og derudover var han en af de mere markante ministre i den tidligere regering. Et andet bud kunne være Jan E. Jørgensen.

Hvad der er gældende for dem alle, er, at hvis ikke de tør tage magten nu, så er muligheden for at nå til tops øjensynligt blokeret mange år ud i fremtiden. Sidst der var skifte i ledelsen i Venstre, var posterne besat i 10 år – det er længe at vente til næste chance.

Det bliver spændende at følge udviklingen. Det afgør jo i allerhøjeste grad den politiske retning i Danmark i de kommende år.

Hvem tror I bliver hhv. formand og næstformand i Venstre?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Casper Hedegaard (f. 1988 i Aalborg) er byrådsmedlem i Mariagerfjord Kommune for Radikale Venstre. Privat er han bosat i Hobro og er uddannet BScB fra Handelshøjskolen i Aarhus og cand.merc international marketing fra CBS. Han beskæftiger sig hovedsageligt som selvstændig konsulent. Casper Hedegaard blogger om balancen mellem land og by, uddannelse og dansk politik.
Seneste blogs
Af Jens Kindberg
28.02.20, 14:11
Visionerne døde med Jens Kramer Mikkelsens farvel til politik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
28.02.20, 13:40
Den nuværende regering kom til magten ved at strø om sig med tomme løfter; åbningstalens moraliseren er gjort grusomt til skamme af virkeligheden. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
28.02.20, 08:31
TV-medierne spreder bevidst uberettiget frygt om Coronavirus. De to landsdækkende kanaler spiller på vores bekymring. Læs mere
Af Nauja Lynge
28.02.20, 07:36
Vi diskrimineres og udsættes for fordomme og skal som minimum høres omkring rigsfællesskabets fremtid. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
27.02.20, 16:30
Vi skal stoppe med at belønne de forkerte. Udligningsreformen burde lade pengene følge borgerne i stedet for det uigennemskuelige flytteri af penge mellem kommunerne. Læs mere
Af Signe Munk
27.02.20, 14:30
Vi er for dårligt forberedte på det, der har ramt os lige nu – og som vil ramme os oftere. Vi skal have en samlet plan for, hvad vi gør ved de klimaforandringer, der truer med at drukne os. Læs mere
Af Rune Lund
27.02.20, 13:08
Flere multinationale selskaber har igen ikke betalt en eneste krone i skat Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
26.02.20, 21:58
Når det bliver krænkende adfærd at behandle et menneske som et frit og ansvarligt individ. Læs mere
Af Henrik Højlund
26.02.20, 21:51
En finsk politiker er genstand for politiundersøgelse, fordi hun går imod (LGBT)strømmen. Et varsel for Danmark? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
26.02.20, 16:00
Socialdemokraternes opgør med arbejdskraftens fri bevægelighed er tom snak - heldigvis. Selv om masser af socialdemokrater bedyrer, at der skal ske noget, så bliver det ved ordene. Læs mere