Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det mest spændende spørgsmål er nu, hvem der bliver næstformand i Venstre

Med Løkke og Jensens afgang i dag, er det næsten sikkert, at Ellemann-Jensen bliver formand. Men hvem bliver næstformand?

Med både Kristian Jensen og Lars Løkke, der i dag har trukket sig fra deres poster, så står det næsten klart, at Jakob Ellemann-Jensen bliver formand for Venstre til det ekstraordinære landsmøde i september. Med Ellemann-Jensen som formand, så er det store spørgsmål, hvem der bliver næstformand og dermed fremtidig bejler til en fremtidig formandspost og tilhørende statsministerkandidatur.

Det kan ende med at blive et blodbad til det ekstraordinære landsmøde.

Jakob Ellemann-Jensen ankom til hovedbestyrelsesmøde med Sophie Løhde som chauffør

Op til hovedbestyrelsesmøde ankom Jakob Ellemann-Jensen med Sophie Løhde bag rattet. Man skal passe på med at lægge for meget i enkelte handlinger, men set i lyset af situationen synes jeg dog, at det er værd at bemærke.
Jakob Ellemann-Jensen måtte på daværende tidspunkt have vidst, at både Løkke og Jensen ville gå af grundet forretningsudvalgsmødets konklusion om, at der skulle afholdes et ekstraordinært landsmøde frem for et ordinært landsmøde. Det var jo det, Lars Løkke havde forespurgt. Ydermere mener jeg, at Kristian Jensen udtalte, at såfremt Lars Løkke agtede at stille op som formand igen, så ville Kristian Jensen udfordre ham. Det var det sidste søm i kisten for Løkke.

Når man ved, at man lige har fået en formandspost forærende, så er der ikke længere meget, der er tilfældigt. Det gælder også, i forhold til hvem man ankommer med til et møde. Og Jakob Ellemann-Jensen ankom med Sofie Løhde. Jeg tror, at Ellemann-Jensen er ved at sætte sit hold, og at Sophie Løhde er en brik i det spil.

Hvad gør Støjberg, Lauritzen og co.?

De næste tre ugers begivenheder kommer til at afgøre Venstres ledelse mange år ud i fremtiden. Det må betyde, at alle Venstre-folk med ambitioner går med nøje overvejelser om, hvad deres træk er i disse timer. Inger Støjberg har tidligere meldt ud, at hun har ambitioner om at nå til tops i partiet. Hvis hun skal det, så har hun sin største chance nu. Kristian Jensen har jo bekræftet parolen om, at hvis man ikke tager magten, når den står foran en, så er det med risiko for, at den løber sin vej. Lige nu står magten inden for en håndsrækning for Inger Støjberg. Det samme gør sig dog også gældende for andre bejlere.

Karsten Lauritzen må også have ambitioner om at sætte sig på en næstformandspost i partiet. Først og fremmest fik han et godt valg i Nordjylland, og derudover var han en af de mere markante ministre i den tidligere regering. Et andet bud kunne være Jan E. Jørgensen.

Hvad der er gældende for dem alle, er, at hvis ikke de tør tage magten nu, så er muligheden for at nå til tops øjensynligt blokeret mange år ud i fremtiden. Sidst der var skifte i ledelsen i Venstre, var posterne besat i 10 år – det er længe at vente til næste chance.

Det bliver spændende at følge udviklingen. Det afgør jo i allerhøjeste grad den politiske retning i Danmark i de kommende år.

Hvem tror I bliver hhv. formand og næstformand i Venstre?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Casper Hedegaard (f. 1988 i Aalborg) er byrådsmedlem i Mariagerfjord Kommune for Radikale Venstre. Privat er han bosat i Hobro og er uddannet BScB fra Handelshøjskolen i Aarhus og cand.merc international marketing fra CBS. Han beskæftiger sig hovedsageligt som selvstændig konsulent. Casper Hedegaard blogger om balancen mellem land og by, uddannelse og dansk politik.
Seneste blogs
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.19, 19:38
Bliver vores ytringsfrihed reelt ødelagt, og hvorfor reagerer magthaverne ikke? Læs mere
Af Nauja Lynge
17.09.19, 13:35
Men både republikanerne og Trump har vist nødvendigheden af en mere ligeværdig stat, hvis rigsfællesskabet skal bevares. Læs mere
Af Isabella Arendt
17.09.19, 06:35
Tomater fra Spanien, grise fra Danmark, køer, der prutter, og den evige dårlige samvittighed, når det kommer til økologi. Vi aner jo faktisk ikke, hvad bæredygtighed er. Læs mere
Af Utku H. Güzel
16.09.19, 21:18
Vi bliver nemlig ikke betragtet som meget andet end arbejdskraft og forbrugere i dette system. Læs mere
Af Louis Jacobsen
16.09.19, 18:33
Der har været en del debat omkring en vikar i Københavns lufthavn og personens valg af fagforening. Ligesom det frie fagforenings valg er et faktum så er det også et faktum at dit frie valg kan have konsekvenser for alle muligt andre end dig selv. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.09.19, 17:20
Mette Thiesens synspunkter siger meget mere om hendes falske kærlighed til Danmark, end det siger om mig og min danskhed Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
15.09.19, 13:45
Vi nærmer os hastigt en helt ny situation i Sverige. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.09.19, 11:30
Hvordan står det til med fagforeningsfriheden, Mette Frederiksen? Læs mere
Af Mikael Jalving
15.09.19, 07:00
En muterende virus spreder sig fra Silicon Valley og FN til danske universiteter. Den politiske korrekthed. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
14.09.19, 14:20
Jesper Panduro: »Det drejer sig ikke længere om at være bedst i verden, men bedst for verden.« Læs mere