Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Dansk Folkeparti sætter troværdigheden på spil og kræver afstemning om omfartsvej til 377 mio.

I aften skal byrådet i Mariagerfjord stemme om kommunens holdningen til omfartsvejen i Mariager.

Pia Adelsteen, der både sidder i Folketinget og i Mariagerfjord byråd, har i aften fået sat på dagsordenen, at hun ønsker, at byrådet skal tage stilling til, om vi ønsker en omfartsvej ved Mariager eller ej.

Det er modigt at sætte netop den sag på byrådsdagsordenen. Hvis resultatet bliver alt andet end et klart ja, så vil det fuldstændig underminere Dansk Folkepartis troværdighed.

I regeringens og Dansk Folkepartis infrastrukturplan er der afsat 377 millioner til en omfartsvej ved Mariager. I pressen har man kunnet følge sagen tæt, og den opmærksomme seer og læser har nok bidt mærke i, at den lokale stemning om omfartsvejen er utrolig splittet. Erhvervslivet har meldt ud, at de ikke har et større ønske om en omfartsvej, handelsstadsforeningen i Mariager er imod, og mange borgere i Mariager protesterer mod den.

Jeg forstår godt, at Pia Adelsteen vil have, at vi byrødder træffer beslutninger, men det er at spille utrolig højt spil.

VVM-undersøgelse er i gang

Allerede i efteråret blev der i finansloven afsat penge til en VVM-undersøgelse i forhold til omfartsvejen. Den undersøgelse er så småt ved at starte op. Min holdning er, at det ville være dybt useriøst at tage stilling til projektet, før VVM-undersøgelsen er færdig.

Personligt tror jeg ikke på, at der er et behov for en 377 mio. kr. dyr omfartsvej, der vil flytte ca. 2.500 biler fra den hovedvej, der i forvejen blot er belastet af 5.000 bilister i døgnet. Selv når VVM-undersøgelsen er færdig, så tror jeg ikke på, at der er meget, der har ændret sig.

Hvis man taler om tidsbesparelse, så kan jeg berette, at den strækning, omfartsvejen skal erstatte, er ca. 9,5 km og tager omtrent otte minutter at køre. Såfremt at omfartsvejen bliver realiseret, så bliver det nok i en længde, der er omkring 9 km. Hvis man antager, at man kører 80 km/t på hele strækningen, så vil omfartsvejen kunne spare de 2.500 bilister lige over et minut. Ét minut.

Men, lad os se, hvad VVM-undersøgelsen kommer frem til.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Casper Hedegaard (f. 1988 i Aalborg) er byrådsmedlem i Mariagerfjord Kommune for Radikale Venstre. Privat er han bosat i Hobro og er uddannet BScB fra Handelshøjskolen i Aarhus og cand.merc international marketing fra CBS. Han beskæftiger sig hovedsageligt som selvstændig konsulent. Casper Hedegaard blogger om balancen mellem land og by, uddannelse og dansk politik.
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
23.02.20, 14:43
Denne krig handler ikke om vestlige værdier, men udstiller endnu en gang Vestens hykleri og dobbeltmoralske politik. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.02.20, 10:30
Dannelse skal hverken afspejle eller efterligne demokratiet, men hæve det, kvalificere det, ja, muliggøre det. Læs mere
Af Martin Ågerup
22.02.20, 00:34
Den danske SU er i forvejen den mest generøse i verden Læs mere
Af Nauja Lynge
21.02.20, 18:06
Den danske fregats deltagelse i den franske hangarskibsgruppe vil blive opfattet som dansk forståelse for den nye franske strategi. Og det kræver, at den danske politik i relation til det arktiske råd revideres. Læs mere
Af Marie Høgh
21.02.20, 13:45
Hvis samtykkeloven bliver en realitet, kvæles det personlige ansvar, tilliden og friheden i slipstrømmen på #MeToo, der næres af mistillid mellem kønnene. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.02.20, 19:18
Her kommer min kommentar helt uden Debatten. Læs mere
Af Søren Gade
20.02.20, 15:30
Hvorfor er vores unge blevet så kropsfikserede? Påvirkning fra medierne og influencere bærer med deres deres udstilling af nogle ofte absurde idealer en stor del af skylden for det, der kan ende galt. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.02.20, 16:54
Voldtægt skal stadig bevises, og det vil ofte være påstand mod påstand. Læs mere
Af Henrik Højlund
19.02.20, 14:23
Færre melder sig ud af folkekirken, viser de nyeste tal. Men folkekirken er efterhånden blevet så diffus og harmløs, at den gør sig selv overflødig. Læs mere