Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Omfartsvej til 377 mio. ved Mariager udstiller præcis, hvorfor DF er en skændsel for Danmark

Kim Christiansen har fået presset en omfartsvej igennem i regeringens infrastrukturplan, som næsten ingen ønsker. Tillykke.

På billedet nedenfor ser man Torvet i Mariager. Her kører en håndfuld lastbiler i døgnet, som DF’s transportordfører, Kim Christiansen, gerne vil have flyttet ud af byen. Ifølge de lokale erhvervsdrivende, som ser ud på Torvet hver eneste dag, er der ingen synderlige problemer med det få antal lastbiler, der kører her. Desuden kører de fleste af lastbilerne herind for at aflæsse varer.

Torvet i Mariager. Det er her, alle lastbilerne angiveligt skulle være.

På trods af det har Kim Christiansen fået presset en omfartsvej igennem til 377 mio., der skal løse ‘problemet’. I en rapport fra Vejdirektoratet vil omfartsvejen kunne flytte 2.700 biler i døgnet. Dog ikke fra Torvet, men derimod fra hovedvejen, der flugter sig uden om det historiske bycentrum i Mariager, hvor Torvet befinder sig.

Sagen om omfartsvejen er DF i en nøddeskal

I min optik udstiller de 377 mio. kr. til omfartsvejen netop dét, som er problemet med Dansk Folkeparti, og den måde, partiet forvalter demokratiet. Man handler efter egen interesse og gennemtrumfer beslutninger, som handler mere om, hvad man synes, end hvad der er virkelighed. Sådan skal vores samfund da ikke forvaltes? Rapporten fra Vejdirektoratet ignoreres fuldstændig, og projektets omfang står på ingen måde mål med den effekt, det vil have.

Det skal også siges, at vi har ikke et brændende ønske fra kommunens side om at anlægge en omfartsvej ved Mariager. Det er under alle omstændigheder ikke dén investering, der står øverst på ønskelisten. I stedet har vi andre og større trafikale udfordringer i Mariagerfjord, vi gerne vil have løst. Blandt andet en 2+1 vej fra Randers til Aalborg, en omfartsvej ved Hobro og en omfartsvej omkring Randers.

Men Kim bor ved Mariager, og nu kommer der altså en omfartsvej. Danskerne er blevet 377 mio. (+ 10 mio. i VVM) fattigere, og ingen større trafikale problemer er løst.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Casper Hedegaard (f. 1988 i Aalborg) er byrådsmedlem i Mariagerfjord Kommune for Radikale Venstre. Privat er han bosat i Hobro og er uddannet BScB fra Handelshøjskolen i Aarhus og cand.merc international marketing fra CBS. Han beskæftiger sig hovedsageligt som selvstændig konsulent. Casper Hedegaard blogger om balancen mellem land og by, uddannelse og dansk politik.
Seneste blogs
Af Alex Vanopslagh
13.07.20, 17:09
Alle er forfærdede over sagen om stakkels demente Elses umenneskelige behandling, men de automatiske svar – flere penge og flere regler – vil næppe forhindre den slags sager i at opstå. Der er brug for et nybrud, hvor borgeren kommer før systemet. Læs mere
Af Louis Jacobsen
12.07.20, 20:53
Til efteråret planlægges det at hæve pensionsalderen yderligere, men det går ikke. Læs mere
Af Gitte Seeberg
12.07.20, 09:28
Når en regering griber til så omfattende og indgribende foranstaltninger som forsamlingsforbud, mulighed for at tvangsvaccinere borgere, tvangslukning af store dele af erhvervslivet og neddrosling af medier som TV 2 og DR og grænselukninger, så skal beslutningerne kunne retfærdiggøres og forsvares. Lad os komme tilbage til normale retstilstande nu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.20, 16:35
Den totalitære techgigant tåler ikke ytringsfrihed. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til, om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere