Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Omfartsvej til 377 mio. ved Mariager udstiller præcis, hvorfor DF er en skændsel for Danmark

Kim Christiansen har fået presset en omfartsvej igennem i regeringens infrastrukturplan, som næsten ingen ønsker. Tillykke.

På billedet nedenfor ser man Torvet i Mariager. Her kører en håndfuld lastbiler i døgnet, som DF’s transportordfører, Kim Christiansen, gerne vil have flyttet ud af byen. Ifølge de lokale erhvervsdrivende, som ser ud på Torvet hver eneste dag, er der ingen synderlige problemer med det få antal lastbiler, der kører her. Desuden kører de fleste af lastbilerne herind for at aflæsse varer.

Torvet i Mariager. Det er her, alle lastbilerne angiveligt skulle være.

På trods af det har Kim Christiansen fået presset en omfartsvej igennem til 377 mio., der skal løse ‘problemet’. I en rapport fra Vejdirektoratet vil omfartsvejen kunne flytte 2.700 biler i døgnet. Dog ikke fra Torvet, men derimod fra hovedvejen, der flugter sig uden om det historiske bycentrum i Mariager, hvor Torvet befinder sig.

Sagen om omfartsvejen er DF i en nøddeskal

I min optik udstiller de 377 mio. kr. til omfartsvejen netop dét, som er problemet med Dansk Folkeparti, og den måde, partiet forvalter demokratiet. Man handler efter egen interesse og gennemtrumfer beslutninger, som handler mere om, hvad man synes, end hvad der er virkelighed. Sådan skal vores samfund da ikke forvaltes? Rapporten fra Vejdirektoratet ignoreres fuldstændig, og projektets omfang står på ingen måde mål med den effekt, det vil have.

Det skal også siges, at vi har ikke et brændende ønske fra kommunens side om at anlægge en omfartsvej ved Mariager. Det er under alle omstændigheder ikke dén investering, der står øverst på ønskelisten. I stedet har vi andre og større trafikale udfordringer i Mariagerfjord, vi gerne vil have løst. Blandt andet en 2+1 vej fra Randers til Aalborg, en omfartsvej ved Hobro og en omfartsvej omkring Randers.

Men Kim bor ved Mariager, og nu kommer der altså en omfartsvej. Danskerne er blevet 377 mio. (+ 10 mio. i VVM) fattigere, og ingen større trafikale problemer er løst.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Casper Hedegaard (f. 1988 i Aalborg) er byrådsmedlem i Mariagerfjord Kommune for Radikale Venstre. Privat er han bosat i Hobro og er uddannet BScB fra Handelshøjskolen i Aarhus og cand.merc international marketing fra CBS. Han beskæftiger sig hovedsageligt som selvstændig konsulent. Casper Hedegaard blogger om balancen mellem land og by, uddannelse og dansk politik.
Seneste blogs
Af Jens Kindberg
28.02.20, 14:11
Visionerne døde med Jens Kramer Mikkelsens farvel til politik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
28.02.20, 13:40
Den nuværende regering kom til magten ved at strø om sig med tomme løfter; åbningstalens moraliseren er gjort grusomt til skamme af virkeligheden. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
28.02.20, 08:31
TV-medierne spreder bevidst uberettiget frygt om Coronavirus. De to landsdækkende kanaler spiller på vores bekymring. Læs mere
Af Nauja Lynge
28.02.20, 07:36
Vi diskrimineres og udsættes for fordomme og skal som minimum høres omkring rigsfællesskabets fremtid. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
27.02.20, 16:30
Vi skal stoppe med at belønne de forkerte. Udligningsreformen burde lade pengene følge borgerne i stedet for det uigennemskuelige flytteri af penge mellem kommunerne. Læs mere
Af Signe Munk
27.02.20, 14:30
Vi er for dårligt forberedte på det, der har ramt os lige nu – og som vil ramme os oftere. Vi skal have en samlet plan for, hvad vi gør ved de klimaforandringer, der truer med at drukne os. Læs mere
Af Rune Lund
27.02.20, 13:08
Flere multinationale selskaber har igen ikke betalt en eneste krone i skat Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
26.02.20, 21:58
Når det bliver krænkende adfærd at behandle et menneske som et frit og ansvarligt individ. Læs mere
Af Henrik Højlund
26.02.20, 21:51
En finsk politiker er genstand for politiundersøgelse, fordi hun går imod (LGBT)strømmen. Et varsel for Danmark? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
26.02.20, 16:00
Socialdemokraternes opgør med arbejdskraftens fri bevægelighed er tom snak - heldigvis. Selv om masser af socialdemokrater bedyrer, at der skal ske noget, så bliver det ved ordene. Læs mere