Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Omfartsvej til 377 mio. ved Mariager udstiller præcis, hvorfor DF er en skændsel for Danmark

Kim Christiansen har fået presset en omfartsvej igennem i regeringens infrastrukturplan, som næsten ingen ønsker. Tillykke.

På billedet nedenfor ser man Torvet i Mariager. Her kører en håndfuld lastbiler i døgnet, som DF’s transportordfører, Kim Christiansen, gerne vil have flyttet ud af byen. Ifølge de lokale erhvervsdrivende, som ser ud på Torvet hver eneste dag, er der ingen synderlige problemer med det få antal lastbiler, der kører her. Desuden kører de fleste af lastbilerne herind for at aflæsse varer.

Torvet i Mariager. Det er her, alle lastbilerne angiveligt skulle være.

På trods af det har Kim Christiansen fået presset en omfartsvej igennem til 377 mio., der skal løse ‘problemet’. I en rapport fra Vejdirektoratet vil omfartsvejen kunne flytte 2.700 biler i døgnet. Dog ikke fra Torvet, men derimod fra hovedvejen, der flugter sig uden om det historiske bycentrum i Mariager, hvor Torvet befinder sig.

Sagen om omfartsvejen er DF i en nøddeskal

I min optik udstiller de 377 mio. kr. til omfartsvejen netop dét, som er problemet med Dansk Folkeparti, og den måde, partiet forvalter demokratiet. Man handler efter egen interesse og gennemtrumfer beslutninger, som handler mere om, hvad man synes, end hvad der er virkelighed. Sådan skal vores samfund da ikke forvaltes? Rapporten fra Vejdirektoratet ignoreres fuldstændig, og projektets omfang står på ingen måde mål med den effekt, det vil have.

Det skal også siges, at vi har ikke et brændende ønske fra kommunens side om at anlægge en omfartsvej ved Mariager. Det er under alle omstændigheder ikke dén investering, der står øverst på ønskelisten. I stedet har vi andre og større trafikale udfordringer i Mariagerfjord, vi gerne vil have løst. Blandt andet en 2+1 vej fra Randers til Aalborg, en omfartsvej ved Hobro og en omfartsvej omkring Randers.

Men Kim bor ved Mariager, og nu kommer der altså en omfartsvej. Danskerne er blevet 377 mio. (+ 10 mio. i VVM) fattigere, og ingen større trafikale problemer er løst.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Casper Hedegaard (f. 1988 i Aalborg) er byrådsmedlem i Mariagerfjord Kommune for Radikale Venstre og stiller op til Folketinget i Nordjyllands Storkreds. Privat er han bosat i Hobro, og er uddannet BScB fra Handelshøjskolen i Aarhus og cand.merc international marketing fra CBS. Han beskæftiger sig hovedsageligt som selvstændig konsulent. Casper Hedegaard blogger om balancen mellem land og by, uddannelse og dansk politik.
Seneste blogs
Af Anders Vistisen
23.03.19, 08:46
EU er et spørgsmål om flæskepriser og økonomisk snusfornuft. Det har tilhængerne altid proklameret. Enhver afstemning om EF eller EU har stort set kun handlet om økonomiske konsekvenser for lille Danmark. En velvillig presse har lagt spalter eller sendetid til alverdens håbløse påstande. Læs mere
Af Anna Thygesen
22.03.19, 11:05
Den nordjyske sanger bliver altså nødt til at tale med en psykolog om sit mindreværdskompleks. Det er ikke til at holde ud at høre på. Og det klæder ham ikke. Læs mere
Af Anders Vistisen
22.03.19, 10:51
Medierne svigter deres rolle som neutrale iagttagere, når de tegner deres ensidige glansbillede af EU. Det er en dækning, der mest af alt minder om Komiske Ali i aktion. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.03.19, 19:02
Man konstaterer nøgternt, at de retoriske fronter skærpes. Nuvel, så lad os danse. Læs mere
Af Jan E Jørgensen
21.03.19, 15:37
Nej – politikere skal ikke skamme sig over at bede om "gratis arbejdskraft" Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.03.19, 13:52
Folketingsmedlemmerne er de mest privilegerede i kongeriget. Læs mere
Af Signe Munk
21.03.19, 13:43
Jeg har hørt folk sige, at sygeplejersker ikke skal tale deres fag ned. Det synes jeg simpelthen er en fej påstand. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
21.03.19, 12:44
Hver dag er sparedag i den offentlige sektor. Her bliver der færre og færre penge til børn og ældre. Læs mere
Af Harun Demirtas
21.03.19, 00:03
Husk den tone, vi har været præget af de seneste par år på valgdagen. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her