Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Omfartsvej til 377 mio. ved Mariager udstiller præcis, hvorfor DF er en skændsel for Danmark

Kim Christiansen har fået presset en omfartsvej igennem i regeringens infrastrukturplan, som næsten ingen ønsker. Tillykke.

På billedet nedenfor ser man Torvet i Mariager. Her kører en håndfuld lastbiler i døgnet, som DF’s transportordfører, Kim Christiansen, gerne vil have flyttet ud af byen. Ifølge de lokale erhvervsdrivende, som ser ud på Torvet hver eneste dag, er der ingen synderlige problemer med det få antal lastbiler, der kører her. Desuden kører de fleste af lastbilerne herind for at aflæsse varer.

Torvet i Mariager. Det er her, alle lastbilerne angiveligt skulle være.

På trods af det har Kim Christiansen fået presset en omfartsvej igennem til 377 mio., der skal løse ‘problemet’. I en rapport fra Vejdirektoratet vil omfartsvejen kunne flytte 2.700 biler i døgnet. Dog ikke fra Torvet, men derimod fra hovedvejen, der flugter sig uden om det historiske bycentrum i Mariager, hvor Torvet befinder sig.

Sagen om omfartsvejen er DF i en nøddeskal

I min optik udstiller de 377 mio. kr. til omfartsvejen netop dét, som er problemet med Dansk Folkeparti, og den måde, partiet forvalter demokratiet. Man handler efter egen interesse og gennemtrumfer beslutninger, som handler mere om, hvad man synes, end hvad der er virkelighed. Sådan skal vores samfund da ikke forvaltes? Rapporten fra Vejdirektoratet ignoreres fuldstændig, og projektets omfang står på ingen måde mål med den effekt, det vil have.

Det skal også siges, at vi har ikke et brændende ønske fra kommunens side om at anlægge en omfartsvej ved Mariager. Det er under alle omstændigheder ikke dén investering, der står øverst på ønskelisten. I stedet har vi andre og større trafikale udfordringer i Mariagerfjord, vi gerne vil have løst. Blandt andet en 2+1 vej fra Randers til Aalborg, en omfartsvej ved Hobro og en omfartsvej omkring Randers.

Men Kim bor ved Mariager, og nu kommer der altså en omfartsvej. Danskerne er blevet 377 mio. (+ 10 mio. i VVM) fattigere, og ingen større trafikale problemer er løst.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Casper Hedegaard (f. 1988 i Aalborg) er byrådsmedlem i Mariagerfjord Kommune for Radikale Venstre og stiller op til Folketinget i Nordjyllands Storkreds. Privat er han bosat i Hobro, og er uddannet BScB fra Handelshøjskolen i Aarhus og cand.merc international marketing fra CBS. Han beskæftiger sig hovedsageligt som selvstændig konsulent. Casper Hedegaard blogger om balancen mellem land og by, uddannelse og dansk politik.
Seneste blogs
Af Sonja Mikkelsen
21.05.19, 10:16
Fra 2.637 folkevalgte ansvarlige for sundhed til 0 med et pennestrøg. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.05.19, 14:40
Lars Løkkes utilgivelige svigt i de sidste fire år vil komme til at stå som en skamplet i Danmarks historie. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.05.19, 06:00
De siger, de kæmper mod had og intolerance. Men ingen hader så manisk som journalister i flok. Læs mere
Af Harun Demirtas
18.05.19, 14:53
Jeg synes, det er dybt respektløst, at hun bruger ordet “for bøsset” som nedværdigende i hendes udtalelser. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.05.19, 13:48
Bliver det virkelighed, vil det slå tunge søm i DF’s ligkiste. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.05.19, 21:19
Det siger Christen Sørensen, Ellemann- Jensen, Martin Lidegaard, Marcus Knuth og DF. Læs mere
Af Anna Thygesen
17.05.19, 13:47
Jeg er faktisk der, hvor jeg foretrækker Grenov med hele pakken af antienergi, lav stemmeføring og stresstærskel. Ham ved man da, hvor man har. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.05.19, 14:18
Man kan vælge være naiv og tro på, at Socialdemokratiet er stort og stærkt, siden Venstre ønsker at samarbejde med partiet. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.05.19, 13:43
Læs videre og bliv advaret. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.05.19, 09:52
Havde DF dog blot været hudløst ærlige, kunne noget af nedturen være forhindret. Læs mere