Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Dansk Folkepartis kortvarige støtte til Vestager var banebrydende i dansk politik

Regeringen og Dansk Folkeparti burde se ud over partifarver og gå efter Vestager som formand for kommissionen

Det glædede mig meget, da jeg læste, at Søren Espersen bakkede op om Vestager som kommissionsformand. Det kunne nemlig have dannet grobund for en ny og positiv tradition for udvælgelsen af personer til internationale poster, hvor man vælger den bedste i stedet for den nærmeste.

Jeg tror, at de fleste er enige i, at Margrethe Vestager er det bedste kort vi har på hånden i forhold til at få mest mulig dansk indflydelse på europæisk politik. Hvis vi har muligheden for at få en dansk formand for EU-kommissionen, så burde alle partier stille sig i kø for at bakke op.

Partihensyn vejer højere end landets interesse

Desværre er støtten til Vestager trukket, lige så hurtigt som den kom, og alt er igen tilbage i den gamle gænge, hvor man plejer vennerne og lukker øjnene for det fælles bedste. Egentlig tror jeg, at det er situationer som denne, der er med til at skabe politikerlede hos danskerne. I stedet for at gå efter det åbenlyse bedste, så gør man, hvad der er bedst for sig selv og lader danskerne stå uforstående tilbage.

Når jeg er ude og tale med både borgere i alle størrelser, erhvervsfolk og politiske kollegaer fra alle partier, så kan man ofte hurtigt blive enige om én ting – at Vestager gør det fremragende. Hun har fået sat Danmark på verdenskortet for noget positivt, hvilket er en mangelvare i disse tider. Ikke nok med at hun gør god reklame for Danmark, så har hun formået at gøre EU til en folkesag, hvor man helt tydeligt kan se, hvorfor EU er en afgørende størrelse, når det kommer til retfærdighed i forhold til konkurrencevilkår.

Venstre opfordrede Helle Thorning til at give Connie Hedegaard en periode mere

Da der skulle udpeges kommissær i 2014, arbejdede Venstre hårdt for, at Helle Thorning skulle give Hedegaard fem år mere som kommissær. I en artikel fra august 2014 blev det udtalt, at:

»Stod det til Venstre, burde Thorning se bort fra partipolitiske interesser og i stedet fokusere benhårdt på, hvad der er bedst for Danmark. Og bedst for Danmark er altså EU’s nuværende klimakommissær, Connie Hedegaard, som ifølge Venstres EU-ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, er den absolut mest kompetente kandidat til at bestride posten som EU-kommissær.«

Jeg mener, at det ville klæde den siddende regering at gøre alvor af sine udmærkede principper fra 2014 og udpege den ”absolut mest kompetente kandidat”.

Så er spørgsmålet bare – hvem er den mest kompetente kandidat?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Casper Hedegaard (f. 1988 i Aalborg) er byrådsmedlem i Mariagerfjord Kommune for Radikale Venstre. Privat er han bosat i Hobro og er uddannet BScB fra Handelshøjskolen i Aarhus og cand.merc international marketing fra CBS. Han beskæftiger sig hovedsageligt som selvstændig konsulent. Casper Hedegaard blogger om balancen mellem land og by, uddannelse og dansk politik.
Seneste blogs
Af Annika Smith
25.02.20, 16:26
– og det er vores forbandede skyld Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
25.02.20, 15:59
Håndtrykket sætter to streger under om man vil Danmark Læs mere
Af Gitte Seeberg
25.02.20, 13:53
Kvinder og mænd får forskellig løn. Mon det er, fordi kvinderne gør det dårligere i jobbet? At jobbet har fået en lavere værdi? Eller er det, fordi kvinderne er dårligere til at forhandle løn? Eller er der en anden grund jeg ikke kender? Læs mere
Af Nauja Lynge
25.02.20, 11:25
Danmark eksamineres af FN's komite for afskaffelse af alle former for racediskrimination, men man kan ikke afskaffe racediskrimination ved at lukke øjnene for politisk betændte områder. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.02.20, 18:13
Tal fra den nye tænketank Unitos viser tydeligt, at det er på høje tid at sende de personer, som har kvitteret for let adgang til Danmark med kriminalitet og klanmentalitet, væk herfra. Læs mere
Af Jens Kindberg
24.02.20, 13:38
Er danske politikere virkelig så langt fra almindelige borgere, som den tidligere statsminister afslører i et indlæg på Facebook, hvor han brokker sig over p-forholdene i København. Læs mere
Af Utku H. Güzel
23.02.20, 14:43
Selvom det står klart, at krigen i Syrien er skabt af udefrakommende grunde, og at de vestlige lande har en meget stor finger med i spillet, så prøver man fortsat at skabe en anden historie. Det er til at brække sig over. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.02.20, 10:30
Dannelse skal hverken afspejle eller efterligne demokratiet, men hæve det, kvalificere det, ja, muliggøre det. Læs mere
Af Martin Ågerup
22.02.20, 00:34
Den danske SU er i forvejen den mest generøse i verden Læs mere