Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Her kommer chokket: Jeg gider ikke fremtvinge en holdning om black friday

Jeg mener ikke, at det er min opgave som politiker at mene noget om alt, hvis det ikke interesserer mig. Black friday interesserer mig ikke, og derfor har jeg heller ikke en holdning.

De seneste dage har min facebookfeed været fyldt med en politisk fight mellem fortalere og modstandere af black friday. Kapitalisterne mod moralisterne i en årlig ordkrig, der traditionen tro kommer, hver eneste gang der enten er juleudsalg eller andre brandudsalg, herunder black friday.

For at være helt ærlig så kunne jeg ikke være mere ligeglad, hvad den enkelte borger foretager sig på black friday. Vil du købe noget, så køb noget. Bliver du hjemme og ser tv, så gør det. Det er jo netop dét, der er privilegiet ved at bo i et frit land. Du bestemmer selv, hvad du gør, så længe det er inden for lovens rammer. Og dét at købe ting på tilbud, det er forholdsvist langt inden for lovens rammer, og jeg har ingen ambitioner om at gøre det ulovligt. Derfor ser jeg heller ikke umiddelbart nogen grund til at mene noget.

Når det kommer til stykket, så burde jeg egentlig nok mene, at black friday får folk til at købe ting, som de ikke har brug for, og det må derfor tangere til at være en dødssynd eller det, der ligner. Men ikke engang det mener jeg. Jeg er hverken for eller imod black friday. Jeg konstaterer blot, at dagen findes, og at jeg selv skal ud og købe en bluetooth-højtaler, som jeg har kigget på i lang tid.

Der må være en grænse for, hvor meget jeg skal mene som politiker

Måske er det noget nyt, eller måske er det bare blevet mere synligt i tråd med de sociale mediers indtog, men jeg oplever ofte, at mine politiske kollegaer mener rigtig meget om rigtig mange ting. En lind strøm af korte og ofte forargede reaktioner på alt, hvad der lige er poppet op i hovederne på dem.

Man må selvfølge mene, lige så meget man vil, og også fortælle alle om det, så ofte man orker. Det er blot ikke min personlige ambition at fortælle hele verden om, hvad jeg mener om det, jeg tilfældigvis bliver stimuleret af. Min ambition er at være grundig inden for de områder, jeg beskæftiger mig med. Uddannelse, infrastruktur og balance mellem land og by. Forbrugerkultur og black friday befinder sig langt uden for det spektrum, og derfor interesserer det mig ikke at have en holdning.

Jeg har et ordsprog, som hedder “hellere det hele af det halve end det halve af det hele”. At jeg skal prioritere, hvad jeg bruger min energi på i stedet for at sprede min gunst for meget ud. Derfor forbeholder jeg mig retten til ikke at mene noget om ting, der ikke interesserer mig. Black friday interesserer mig ikke.

God fredag – om den er sort, hvid eller grøn.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Casper Hedegaard (f. 1988 i Aalborg) er byrådsmedlem i Mariagerfjord Kommune for Radikale Venstre. Privat er han bosat i Hobro og er uddannet BScB fra Handelshøjskolen i Aarhus og cand.merc international marketing fra CBS. Han beskæftiger sig hovedsageligt som selvstændig konsulent. Casper Hedegaard blogger om balancen mellem land og by, uddannelse og dansk politik.
Seneste blogs
Af Annika Smith
25.02.20, 16:26
– og det er vores forbandede skyld Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
25.02.20, 15:59
Håndtrykket sætter to streger under om man vil Danmark Læs mere
Af Gitte Seeberg
25.02.20, 13:53
Kvinder og mænd får forskellig løn. Mon det er, fordi kvinderne gør det dårligere i jobbet? At jobbet har fået en lavere værdi? Eller er det, fordi kvinderne er dårligere til at forhandle løn? Eller er der en anden grund jeg ikke kender? Læs mere
Af Nauja Lynge
25.02.20, 11:25
Danmark eksamineres af FN's komite for afskaffelse af alle former for racediskrimination, men man kan ikke afskaffe racediskrimination ved at lukke øjnene for politisk betændte områder. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.02.20, 18:13
Tal fra den nye tænketank Unitos viser tydeligt, at det er på høje tid at sende de personer, som har kvitteret for let adgang til Danmark med kriminalitet og klanmentalitet, væk herfra. Læs mere
Af Jens Kindberg
24.02.20, 13:38
Er danske politikere virkelig så langt fra almindelige borgere, som den tidligere statsminister afslører i et indlæg på Facebook, hvor han brokker sig over p-forholdene i København. Læs mere
Af Utku H. Güzel
23.02.20, 14:43
Selvom det står klart, at krigen i Syrien er skabt af udefrakommende grunde, og at de vestlige lande har en meget stor finger med i spillet, så prøver man fortsat at skabe en anden historie. Det er til at brække sig over. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.02.20, 10:30
Dannelse skal hverken afspejle eller efterligne demokratiet, men hæve det, kvalificere det, ja, muliggøre det. Læs mere
Af Martin Ågerup
22.02.20, 00:34
Den danske SU er i forvejen den mest generøse i verden Læs mere