Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Først kastrerer vi ham, og bagefter sig vi, at han ikke er ”mand” nok

"Jeg opfatter det som vanvittigt illoyalt, når kvinder taler om deres mænd til andre kvinder, på den der ”nu-siger-jeg-ting-til-jer-som-jeg-ikke-en-gang-har-sagt-til-ham-endnu-måde”. Det er faktisk usmageligt."

Der er masser af ligestillingsudfordringer her til lands. Og der er ingen tvivl om, at kvinder har flere strukturelle barrierer end mænd - og resten af den tale kender I.

Men når det så er sagt, så er jeg er hammertræt af, at kvinder – mange i hvert fald – gang på gang kastrerer mænd. Når jeg mødes med veninderne, i logen, i netværket, til træning, på arbejdet, og hvor end jeg slår mine folder, så går der ikke lang tid, før kvinder offentligt kastrerer deres mand. Der går cirka så lang tid, som det tager at indtage en gin & tonic. Og jeg har selv gjort det.

”Jeg gider ham ikke”, ”han tager ikke initiativ”, ”sex skal bare overstås”, ”han lytter ikke”, ”jeg lader som om jeg sover”, ”jeg bliver irriteret over alt, hvad han gør og ikke gør”, ”jeg ville ønske, at han bare tog mig”, og sådan fortsætter det derud ad.

Jeg tror, at vi alle sammen kender til op- og nedture i parforholdet, men min oplevelse er faktisk, at det oftere er kvinder, der spænder ben for forholdet end mænd, netop fordi, at vi er dårligere til at acceptere ham som han er.

Grundlæggende oplever jeg ikke mænd – i samme grad som kvinder – skifte personlighed i forholdet. Og jeg kender det fra mig selv. Det som i starten var charmerende og anderledes ændrer sig langsomt til irritationsmomenter. Det ændrer sig til små øjeblikke, som man knuger sig til, og som man bliver indebrændt over. Og man fortier, og så venter man til det rette øjeblik, hvor man så som et lyn fra en klar himmel hævner sig. Man er forudrettet og sur. Og ja, det er sådan det er.

Men det er ikke fair. Det er ikke retfærdigt at gå ind i et forhold til et andet menneske med den forventning, at man kan lave om på det. Og det gør vi kvinder i udstrakt grad.

Og det er et uforståeligt paradoks, når kvinder tror, at de kan skælde og smælde dagen lang, vrisse og ignorere, og så få en mand, hvor jagtinstinktet sætter ind og han tager dig – lige præcis, som du har drømt om. Det kommer ikke til at ske.

Faktisk virker det som om, at der er nogen kvinder, der tror, at mænd ikke bakser med følelser, ringe selvværd osv., bare fordi de ikke sætter ord på det – som vi måske er bedre til.

Jeg opfatter det som vanvittigt illoyalt, når kvinder taler om deres mænd til andre kvinder, på den der ”nu-siger-jeg-ting-til-jer-som-jeg-ikke-en-gang-har-sagt-til-ham-endnu-måde”. Det er faktisk usmageligt.

Og hvem fanden har bildt Jer/os ind, at kærlighed skulle være nemt? At lysten til hinanden er noget, der bare er der, og også fem år efter første knald? Sådan er det ikke. Kærlighed er noget man skal arbejde for at bevare og sådan er det også med lyst og intimitet. Man skal beslutte sig – sammen -for den store kærlighedshistorie.

Jeg ved godt, at sådan her et indlæg ikke vil blive taget godt imod af mange. Kønsstereotyperne er for stærke. Men ved i hvad, det er sådan jeg oplever mit liv – det er faktisk ret stereotypt.

Vi kvinder har en væsentlig opgave i at skrue ned for fejlfinderiet og arbejde lidt hårdere for kærligheden og loyaliteten til vores mænd.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Camilla Schwalbe (f.1986) er debattør og kommunikationsrådgiver og partner i SIVIL, Danmarks første socialøkonomiske kommunikationsbureau.
Seneste blogs
Af Anders Vistisen
16.01.18, 10:25
Dansk Folkeparti har intet ansvar for regeringens liberale projekt. Læs mere
Af Josephine Fock
16.01.18, 07:29
Den skærpede tiggerlov bør afskaffes, fordi den er et klassisk eksempel på en lovændring, der skulle få regeringen til at fremstå hurtig og handlekraftig, men ender med at være sjusket og straffe uskyldige mennesker. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.01.18, 11:28
Kære skoler, gymnasier, kirker og andre som besøger, samarbejder med eller som promoverer det iranske præstestyres moske, I skal vide at over tyve unge mennesker for nyligt har mistet livet i Iran, alene fordi de gik på gaden og ytrede sig imod netop samme præstestyre. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.18, 20:50
Vi kommer ikke uden om det, så hvorfor ikke begynde med det samme? Læs mere
Af Mikael Jalving
13.01.18, 18:53
Da Berlinmuren væltede og Sovjetunionen sank i grus, blev den revolutionære venstrefløj frisat snarere end besejret. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
13.01.18, 13:23
De borgerlige partier på Christiansborg har desværre opgivet den borgerlige værdikamp, og opgaven ligger nu alene hos Nye Borgerlige. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.01.18, 23:25
Det er ikke værdigt at se kvinder behandle mænd som uartige og uintelligente børn, og det er ikke værdigt at se mænd dukke nakken og lade sig jagte rundt i manegen. Læs mere
Af Naser Khader
12.01.18, 09:54
Jeg ved ikke, om Poul Madsen, Özlem Cekic og andre, der mener, vi selv er ude om det, har gjort sig tanker om, hvordan det ville være at skulle forsikre sine børn, når man går ud af døren, at man nok skal komme hjem igen - fordi de frygter, at dem, der hader deres far, lykkes med at udføre de trusler, de fremsætter? Læs mere
Af Eva Kjer Hansen
11.01.18, 12:33
Ved dåb bliver der pjasket lidt vand i hovedet på barnet, ved omskæring bliver forhuden skåret af. Forskellen er enorm. Læs mere
Af Signe Munk
10.01.18, 15:27
Det er dybt uansvarligt, at Özlem Cekic i en ny bog til skoleelever skøjter henover debatten om omskæring af drenge. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her