*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi skal have mere Linse Kessler i 2017

Bag det kunstige blonde og endnu mere kunstige storbarmede ydre, der findes noget tiltrængt ægte. En kvinde, og en familie, der serverer livet råt for usødet for familien Danmark.

Selvom jeg mange gange har slået mig gevaldigt på, at dronningen af Islands Brygge, Linse Kessler, er blevet kult, et uundgåeligt fænomen, et af de stærkeste personlige brands vi har i Danmark, så forstår jeg det godt – når jeg tænker efter. For bag det kunstige blonde og endnu mere kunstige storbarmede ydre, der findes noget tiltrængt ægte. En kvinde, og en familie, der serverer livet råt for usødet for familien Danmark.

Og det er kærkomment i en tid, hvor det overfladiske, hurtige og filtrerede skygger for et ærligt kig på hverdagen og livet. Vi pakker tingene ind i perfekt opstillede billeder på instagram og facebook, vi smiler, krammer og kysser, for at bevare illusionen om, at vi alle er lykkelige, vi iscenesætter vores morgenmad, spiseborde og soveværelse, så vores hjem ligner side 3 i ”Bo Bedre”. Vi lader som om, at lykken er vores tro følgesvend med humørikoner og kysmund.

Vi ved godt alle, at det er løgn og latin, men vi trodser det og bliver ved med at foregive andet. Jeg gør det selv. Min deltagelse på de sociale medier afspejler åbenlyst kun solsiderne, og aldrig rodet eller de svære stunder – som vi jo alle sammen har. Det perfektionistiske har kronede dage og det uperfekte, det taler vi ikke om.

Men sådan er det ikke med Linse Kessler. Her får man alle livets facetter stukket lige op i sylten. Med et sprog, der kun hører Amager til, der følger vi Linse og hendes familie. Vi bliver inviteret med indenfor i rodebutikken, intet er for pinligt eller for ubekvemt til skærmen. Følelserne har frit spil. Og selvom nogen vil hævde det modsatte, så adskiller ”familien fra Bryggen” sig gevaldigt fra den ellers tomhjernede reality-genre, som mest af alt handler om sex, drama, fortrydelsespiller og kønssygdomme. Mere uvedkommende bliver det sjældent. Linse Kesslers liv minder os om, at der er rod på alle hylder – uanset hvem man er og hvor man kommer fra.

Jeg synes hun siger meget sludder og politisk befinder sig på månen, hun giver vores nye medborgere en hård medfart, og hun burde dedikere sin tid til andet end kamphunde og dyrevelfærd, men hun er et ærligt væsen. Hendes familie er ægte.

De pakker det ikke ind, og det kan vi godt lide. Linse har knap 410.000 følgere på facebook og sælger stort på alle mulige måder – hun er kendismæssigt i liga med Medina og Lukas Graham. Hun er kendt for ikke at kunne en skid – andet end at være menneske. Men det gør hun til gengæld godt.

Samtidig er familiens liv tilpas gak-gak, at der er ingen af os, der helt kan forene os med det, men essensen, den kommer under huden på os. Måske kan man endda sige, at de fremprovokerer en kollektiv samvittighed over, at vi kun deler vores "gode liv" med omverdenen, så vi bakker op om deres.

Selvfølgelig ville jeg hellere ønske mig, at et af Danmarks største brands ikke havde en kriminel fortid, havde været stripper, og ikke promoverede den unarturlige skønhed – med tusser og silikonebabser. Det ville – i min optik – være bedre med en karakter, der havde et lidt andet generalieblad, men nu er det ikke sådan. Så vi må tage til takke med modige Linse indtil andre vælger at lægge livet ærligt frem til offentlig skue.

Jeg håber på mere Linse Kessler i 2017 – fra os alle.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Camilla Schwalbe (f.1986) er debattør og kommunikationsrådgiver og partner i SIVIL, Danmarks første socialøkonomiske kommunikationsbureau.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
13.12.17, 22:14
Seksuelle overgreb på helt unge piger i England afslører et kvindesyn så afstumpet, at man kun kan se én løsning for sig: Stands al ikke-vestlig indvandring og påbegynd hjemsendelser. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
13.12.17, 15:32
Hvis ikke en skole må understrege, at julen udspringer af det kristne budskab, så er vi ude på det værdirelativistiske overdrev. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
13.12.17, 12:29
Drengebørn tager skade, hvis deres mødre har været udsat for ftalater under graviditeten. Alligevel har regeringen sammen med De Radikale og Dansk Folkeparti fjernet afgiften på de skadelige ftalater. Læs mere
Af Mikael Jalving
13.12.17, 11:48
Skulle man blive gymnasielærer? Så hellere lave en ironman. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
12.12.17, 19:57
Efter Sophie Løhdes angreb på offentlige ansattes løn skylder regeringen svar på, om det er sosuen eller sygeplejersken, der får for meget i løn. Læs mere
Af Siddik Lausten
12.12.17, 18:30
Hvad med at krydstjekke med vælgerne, om LA har opbakning til igen at gamble med den danske velfærd? Læs mere
Af Anders Vistisen
12.12.17, 10:54
I denne juletid bør der i en verden, som plages af nød, elendighed, vold og terror, også være plads til at sætte fokus på lyspunkterne. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
11.12.17, 18:33
Hvis de seneste dages politiske teater var fiktion, ville kaosscenerne fra Finans- og Statsministeriet være kanon underholdning. Desværre er de kaotiske forhandlinger mellem regeringen og Dansk Folkeparti benhård virkelighed, og første akt har allerede gjort Danmark fattigere. Læs mere
Af Annika Smith
11.12.17, 09:18
Så får den en pause fra torturen og slipper for selv at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg Læs mere
Af Harun Demirtas
10.12.17, 22:50
Politikerne har skabt et system, hvor man som offentligt ansat bliver opdraget til at opfatte sig i en konkurrence, indtil det går op for en, kampen man kæmper, aldrig kan vindes. For man kan ikke konkurrere eller være i krig mod sig selv. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her