Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Pas på: Nye Borgerlige taler til stodderen i folk, og han har kronede dage

De nye borgerlige overgår Dansk Folkeparti på menneskesyn og værdipolitik. De siger al det, som det dunkle vælgerdyb vil høre. Og de har en ”femme fatale” til at lokke folk mod bunden.

Hun har sylespidse holdninger. Man kan mærke, at hun nærmest ønsker, at man skal skære sig på dem. Hun taler om den mørke og kyniske tid, vi lever i. Hun siger, at vores land er truet af fremmedes indtog, hun foragter tydeligvis Islam og muslimer. Hun er respektløs i hendes vendinger og billeder, og det er lige det en stor del af folket vil høre.

Og den seneste meningsmåling viser det, hvor Nye Borgerlige sendes i Folketinget med 9 mandater, svarende til 4,9 % af Danskernes stemmer.

Strategien er klar. Dansk Folkeparti er for blødsødne retorisk, dem vil hun overgå, koste hvad det vil: ”Dansk Folkeparti har endnu ikke turde bruge den store indflydelse, de har, og derfor er der brug for et højrefløjsparti, som tør. Vi vil indføre et asylstop og stoppe for udbetaling af offentlige ydelser til udlændinge. Derudover skal kriminelle udlændinge udvises efter første dom”, siger Pernille Vermund. 

Der er en gruppe af vælgere i dag, som ikke kan få sig til at stemme på Dansk Folkeparti, fordi de for dem er for bondske og platfodede, men ellers deler deres holdninger på udlændingepolitikken. De savner dog samtidig en mere højreorienteret økonomisk politik. Og det skal de få.

For det er lige præcis de mennesker, Pernille Vermund vil charmere sig ind på – de skal med i syndefaldet.

For med en økonomisk politik, der kan udmanøvrere Liberal Alliance, en værdipolitik, der er mere ekstrem end Dansk Folkepartis pakket ind i et selvsikkert, chikt, veluddannet ydre fra whiskybæltet – så kan denne femme fatale give danskerne, herunder selv de velbjergede jakkesæt i det højere luftlag, legitimitet til at stemme for hendes nærmest blodrøde læbers ord.

Nye Borgerlige har på strategisk vis bragt sig i en magelig position, hvor de uden stringens og krav om principper kan udtrykke deres politiske holdninger. Netop fordi, at de taler til stodderen i folk, der som bekendt har kronede dage.

For eksempel, hvad angår deres negative særbehandling af muslimer. Foruden journalister og den politiske opposition, så er jeg ret sikker på, at en stor andel af danskerne ikke ser det åbenlyse modsætningsforhold mellem at ville øge ”friheden for den enkelte” og så samtidig drive hetz mod muslimer – med stop for sociale ydelser, tørklædeforbud og ikke mindst asylstop.

Hun slipper afsted med de amoralske eskapader – også dagen derpå.

Ironisk nok møder Pernille Vermund og Nye Borgerlige kritik fra Dansk Folkeparti, hvad angår retorikken:Antyder du ligefrem, at et parti kan finde på at være skarpe i udlændingeretorikken af strategiske årsager?”.”Jeg synes ikke bare, jeg antyder det, jeg siger det”, udtalte DFs udlændingeordfører, Martin Henriksen, forleden.

Så av min arm. Og en ting er sikkert, det bliver meget værre endnu.

Den amerikanske valgkamp har nået bunden med Trump som præsidentkandidat ville nogen sige. Måden han taler om forskellige etniske grupper på, hans kvindesyn og hans personlighed kombineret med hans prominente kandidatur har givet offentlig plads til de mest yderliggående og rabiate holdninger. Vel og mærke hos den hvide mand.

Med Nye Borgerliges indtog i dansk politik, så er det lige før, jeg tror vi kan konkurrere med det bundniveau herhjemme.

Stodderen i folk har kronede dage. Men ordene, der er så frygtelige, farlige og forfærdende må ikke stå uimodsagt hen.

 

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.