Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vil du have Joachim B. Olsen som beskæftigelsesminister?...Ellers tak.

Ole Birk Olesen mener, at venstrefløjen fortæller ”Århus historier” om Joachim B. Olsen. Det ville jeg ønske det var. For han siger og mener mange skræmmende ting. Tænk lige over det - inden du stemmer ham ind som ny beskæftigelsesminister.

Forleden dag var LA´s chefideolog Ole Birk Olesen ude i et patetisk forsvar for Joachim B. Olsen med en skjult anbefaling til venstrefløjen om at lade være med at genfortælle, hvad Joachim B. Olsen sådan går og ytrer sig om. Han skrev sådan her på sin facebook:

”Da jeg var dreng, fortalte vi "Århus-historier". Dem grinede vi meget af dengang. Venstrefløjen i dag fortæller Joachim B. Olsen-historier. Det er ikke til at grine af, for på venstrefløjen tror folk, at deres Joachim B. Olsen-historier er sande, selvom de bare er vandrehistorier. Der er ikke grænser for, hvad Joachim B. Olsen har sagt og gjort, og hver eneste på venstrefløjen ved, at det er rigtigt, for det har de hørt fra en anden på venstrefløjen, som har hørt det fra en tredje, og når bare mange nok fortæller historierne til hinanden, så mener man på venstrefløjen, at de må være sande. Men det er de ikke. Godnat og sov godt, venstrefløj. En dag gør vi ham til beskæftigelsesminister alligevel. Fordi han er dygtig. Og fordi I har fortjent det”.

Imidlertid, så er der ingen tvivl om, at Joachim B. Olsen mener det han siger, og i modsætning til hvad partikammeraten Ole Birk Olesen hævder, så er det ikke ”Århus-historier” han bliver citeret for, men hvad han rent faktisk har sagt i kød og blod.

Jeg har tit diskuteret med Joachim B. Olsen, både i debatter og på de sociale medier. I hans version af liberalismen er der ingen grænser for, hvor rige og frie vi alle bliver, men det har alle dage været den kvarte sandhed. Finanskrisen er et pragteksempel på, hvad der sker, når liberalisterne slipper markedskræfterne fri. Liberalismen er kun til gavn for dem, der har allermest, mens vi, der har lidt mindre, kan se vores løn blive mindre, vores rettigheder på arbejdsmarkedet forsvinde, og vores velfærdssamfund blive smadret sønder og sammen.

Her er nogle af de bedste Joachim B. Olsen citater, der i den grad afslører og afdækker hans usympatiske politiske ståsted. At han er ærkemodstander af den danske model, der sikrer ordenlige løn-og arbejdsvilkår er der ingen tvivl om. Det har han sagt mange gange, bl.a. her:

"Social dumping er blot et andet ord for sund konkurrence", på sin Facebookprofil 8.4.2014.
 

”Løn og arbejdsforhold er alene et spørgsmål mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Det kommer ikke andre ved (…) den danske Fagbevægelse er fuldstændig ligeglade med personalet i Ryanair. De kan bare ikke lide konkurrencen (…) Ryanair betaler den løn, som er nødvendig for at tiltrække den arbejdskraft de har brug for”, på sin Facebook, 29.1.2015.
 

"Hvorfor er det ikke de bedste til prisen, der udfører arbejdet?", i Debatten 9.4.2014.
 

"Det vil da være dybt underligt at gå efter bankdirektørernes lønninger. For de er jo netop udsat for konkurrence. Man betaler kun en løn til en direktør, hvis han er i stand til at producere en merværdi", 28.1.2013 til jp.dk. 
 

"Det er underligt, at andre begynder at blande sig i andre menneskers løn-og arbejdsforhold. Den danske model hviler også på det princip, at løn-og arbejdsvilkår bliver aftalt mellem arbejdsgiver og arbejdstager. I tilfældet med Ryan Air er der to parter, som har indgået en aftale med hinanden, og så kommer der en tredjepart, som ikke synes, at aftalerne er gode nok, og derfor vil lave en konflikt mod dem, der er enige om en aftale. Det, synes jeg, er usympatisk", 3.2.2015 til Information.  
 

Tanken om Joachim B. Olsen som beskæftigelsesminister vil betyde to ting: Dårlige løn- og arbejdsforhold for arbejderne og kronede dage for dem der har mest i forvejen… Uhhh…

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Camilla Schwalbe (f.1986) er debattør og kommunikationsrådgiver og partner i SIVIL, Danmarks første socialøkonomiske kommunikationsbureau.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
05.07.20, 19:23
Hvad sker der med grønlændere, som kommer til Danmark for at studere, men som vender hjem som glødende frihedskæmpere? Læs mere
Af Martin Ågerup
05.07.20, 17:42
Femte blog om den borgerlige krise og veje ud af den Læs mere
Af Isabella Arendt
04.07.20, 15:03
I et års tid nu har vi alle ventet på, hvad de borgerlige partier mon stiller op med sig selv. Vi har brug for en fælles borgerlig vision. Ikke som krisehåndtering eller valgflæsk, men som en reel vision for, hvor Danmark skal bevæge sig hen om ikke bare fire år, men 40 år. Læs mere
Af Mikael Jalving
04.07.20, 14:00
Hvis Grønland bliver selvstændigt, vil selvstændigheden vare ca. 15 minutter og en ny kolonisering begynde. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
03.07.20, 15:00
Den står på ferie i Danmark, og på vej rundt i landet er der stor rigdom at hente i kirkernes kalkmalerier, for de fortæller også en historie om det moderne menneske. Læs mere
Af Nauja Lynge
03.07.20, 10:14
Det nytter ikke at give danskerne skylden for de mange fordomme mod grønlændere, som lever i bedste velgående og forhindrer grønlændere i Danmark i at kunne hvile i deres identitet. Læs mere