Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jeg kører kun med en pæredansk taxachauffør!

Der er noget galt I Danmark. Vi taler om frisind og mangfoldighed, men i virkeligheden ånder racisme og diskrimination os allesammen i nakken. Vi lukker bare øjnene for det.

"Jeg kører kun med en pæredansk taxachauffør!".

Det sagde min kammerat, da han forleden dag ringede op og bestilte en taxa. Vi havde diskuteret om det var rigtigt, at man kan racebestemme sin taxachuffør, men åbenbart ja.

Vi  fik en "HC. Andersen vogn". Altså en dansk chauffør uden anden etnisk baggrund. Fra taxacentralen sagde man bare ”det skal du få”. Er stadigvæk chokeret. Jeg troede det var en myte.

Min anden kammerat, der arbejder på en taxacentral har ellers fortalt mig om, hvilken behandling man får, hvis man bestiller en H.C. Andersen vogn. Han siger, at første gang lægger man på, anden gang siger man ja uden at sende en vogn, og tredje gang kunden ringer siger man ”racist” og smækker røret på.

Jeg vil ikke hænge taxaselskabet ud, men jeg kommer ikke til at bestille en taxa der fra igen. Det er decideret forrykt. Det forargeligt og helt uacceptabelt.

Og det er ikke første gang på det seneste, at jeg  har noteret mig, at diskriminationen og racismen fortsat har kronede dage  Danmark. Vi taler bare ikke om det.

For et stykke tid siden tog jeg toget fra Aalborg til Aarhus. Tre knægte med anden etnisk baggrund taler om, at de aldrig får arbejde i Danmark. De står altid bagerst i køen på grund af deres hudfarve og navne. Den ene siger, at han føler sig som en fremmed både i Pakistan og i Danmark. Han er dansk statsborger og spiser flæskesteg siger han i fortvivlelse. Jeg tror at de har ret i, at de bliver aktivt fravalgt. Det er pinligt for Danmark, det kan vi gøre bedre. Vi taler om ligeværd, tolerance, mangfoldighed og respekt, men hvordan står det egentlig til med det i praksis?

I Politiken kun man tilsvarende forleden dag læse om lejemarkedets diskrimination af unge, hvor en ung mand med studie og arbejde konsekvent blev siet fra hos udlejere, så det var så godt som umuligt for ham at få foden indenfor på boligmarkedet. Når vi er nået dertil, bliver vi nødt til at spørge os selv, hvilket samfund vi egentlig er blevet. Og om mange års intens integrationsindsats egentlig nytter noget, hvis danskere insisterer på at diskriminere.

I nattelivet ser vi det også alt for tydeligt, hvordan unge indvandrere smides bag i køen eller afvises i døren. Senest har vi set, hvordan flere diskoteker, eksempelvis Dansebar på Vesterbro i København har indført deciderede kvoter for, hvor mange indvandrere, der må lukke ind ad gangen. Og de er så åbne omkring det, at de ligefrem fortæller det til folk, der bestiller bord. Det er uacceptabelt, og bevillingen burde blive taget med det samme. Jeg har oplevet det selv, hvor gode kammerater har fået nej i døren imens vi andre med lyse lokker stryger lige forbi dørmanden.

Diskrimination og forskelsbehandling af danskere med anden etnisk baggrund er dybt uacceptabelt, og det skal stoppe. Både ved at vi slår ned over for de virksomheder, der synes, det er en acceptabel måde at drive forretning på, men også ved at stemme med pengepungen. Sig fra.

Diskrimination er nemlig både uacceptabelt over for dem, der bliver udsat for dem, og det er samtidig en blokade for en velfungerende integration. Hvordan forventer vi, at vi unge nydanskere skal velintegreres, hvis vi hele tiden minder dem om, at vi egentlig ikke synes, de hører til her?

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.