Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Påske på Ranes Frilandsmuseum: ingen skærme og ingen kedsomhedsknapper. Men det virker.

Æggemaling, gækkebrevsklip og karsesåning. Klovn, hestevogn og hønseskidning. Sjældent har jeg set så mange smilende børn og voksne som på et par timers rejse tilbage i tiden på Frilandsmuseet. Hvorfor mon?

Jeg har haft fornøjelsen af at tilbringe den solbeskinnede påskesøndag med en tur på Frilandsmuseet med familien.


Ud over at nyde forårssolen og picnickurven i skyggen af et birketræ ved en lille dam kunne jeg ikke lade være med at iagttage, hvordan børn og voksne er sammen, når der hverken er kedsomhedsknapper, skærme, interaktive boards, høretelefoner eller lignende ved hånden.


Det er nemlig bl.a. sådan, Frilandsmuseet – klogeligt, tilsyneladende – har valgt at skærpe sanserne og interaktionen mellem generationerne i samlingen om vores fælles kulturarv: ved en rejse tilbage i tiden, hvor de teknologiske forstyrrelser ikke eksisterede.


Der blevet leget gemmeleg, bøjet grene, slået vejrmøller, spadseret. Tålmodigt sad børn og voksne og så hønseskidning, kravlede op og ned ad en faretruende stejl trappe til møllens indre eller lyttede til smeden forklare, hvordan man laver en hestesko. Og overraskende nok så alle ud til at hygge sig storartet.


Var det pga. det dejlige vejr? Var det, fordi det var søndag og påskeferie? Er det kun særligt tålmodige og græsglade børn og forældre, der tager på Frilandsmuseet?


Jeg ved det ikke. Men jeg under alle børn og voksne at tilbringe tid sammen uden de evindelige teknologiske forstyrrelser, der er så integreret en del af vores samliv anno 2019.Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Camilla Burgwald (f.1978) er tidl. generalsekretær i Red Barnet Ungdom og tidl. kommunalpolitiker i København (SF), mor til tre og sangskriver. Camilla Burgwald mener, at vi skal være sødere ved os selv og hinanden. Det er der brug for: ensomhed, depression, vrede og angst er rykket frem på den globale risikoscene. Camilla Burgwald skriver for at fremme medfølelse, livsglæde og håb for fremtiden.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
17.07.19, 21:38
Under én af ud ti muslimske indvandrere bliver integreret Læs mere
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere
Af Signe Munk
11.07.19, 16:00
Skønhedsindustrien, samfundet og vi selv har et fælles ansvar for de skønhedsidealer, som lægger et enormt præstationspres på især unge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.19, 10:18
Min ringe person har netop fået tre dages karantæne. Læs mere
Af Jens Kindberg
10.07.19, 00:02
De fleste af os har vel været i berøring med hospitalsvæsnet. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.19, 22:14
Af hjertet tak, Harun Demirtas, du fremskynder det tidspunkt, hvor omfattende hjemsendelser på grundlovens og retsstatens grund vil finde sted. Læs mere