Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Påske på Ranes Frilandsmuseum: ingen skærme og ingen kedsomhedsknapper. Men det virker.

Æggemaling, gækkebrevsklip og karsesåning. Klovn, hestevogn og hønseskidning. Sjældent har jeg set så mange smilende børn og voksne som på et par timers rejse tilbage i tiden på Frilandsmuseet. Hvorfor mon?

Jeg har haft fornøjelsen af at tilbringe den solbeskinnede påskesøndag med en tur på Frilandsmuseet med familien.


Ud over at nyde forårssolen og picnickurven i skyggen af et birketræ ved en lille dam kunne jeg ikke lade være med at iagttage, hvordan børn og voksne er sammen, når der hverken er kedsomhedsknapper, skærme, interaktive boards, høretelefoner eller lignende ved hånden.


Det er nemlig bl.a. sådan, Frilandsmuseet – klogeligt, tilsyneladende – har valgt at skærpe sanserne og interaktionen mellem generationerne i samlingen om vores fælles kulturarv: ved en rejse tilbage i tiden, hvor de teknologiske forstyrrelser ikke eksisterede.


Der blevet leget gemmeleg, bøjet grene, slået vejrmøller, spadseret. Tålmodigt sad børn og voksne og så hønseskidning, kravlede op og ned ad en faretruende stejl trappe til møllens indre eller lyttede til smeden forklare, hvordan man laver en hestesko. Og overraskende nok så alle ud til at hygge sig storartet.


Var det pga. det dejlige vejr? Var det, fordi det var søndag og påskeferie? Er det kun særligt tålmodige og græsglade børn og forældre, der tager på Frilandsmuseet?


Jeg ved det ikke. Men jeg under alle børn og voksne at tilbringe tid sammen uden de evindelige teknologiske forstyrrelser, der er så integreret en del af vores samliv anno 2019.Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Camilla Burgwald (f.1978) er generalsekretær i Red Barnet Ungdom, mor til tre og sangskriver. Camilla Burgwald mener, at vi skal være sødere ved os selv og hinanden. Det er der brug for: Ensomhed, depression, vrede og angst er rykket frem på den globale risikoscene. Camilla skriver om børn, trivsel, frivillighed, fællesskaber, livsglæde og håb for fremtiden.
Seneste blogs
Af Sonja Mikkelsen
21.05.19, 10:16
Fra 2.637 folkevalgte ansvarlige for sundhed til 0 med et pennestrøg. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.05.19, 14:40
Lars Løkkes utilgivelige svigt i de sidste fire år vil komme til at stå som en skamplet i Danmarks historie. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.05.19, 06:00
De siger, de kæmper mod had og intolerance. Men ingen hader så manisk som journalister i flok. Læs mere
Af Harun Demirtas
18.05.19, 14:53
Jeg synes, det er dybt respektløst, at hun bruger ordet “for bøsset” som nedværdigende i hendes udtalelser. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.05.19, 13:48
Bliver det virkelighed, vil det slå tunge søm i DF’s ligkiste. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.05.19, 21:19
Det siger Christen Sørensen, Ellemann- Jensen, Martin Lidegaard, Marcus Knuth og DF. Læs mere
Af Anna Thygesen
17.05.19, 13:47
Jeg er faktisk der, hvor jeg foretrækker Grenov med hele pakken af antienergi, lav stemmeføring og stresstærskel. Ham ved man da, hvor man har. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.05.19, 14:18
Man kan vælge være naiv og tro på, at Socialdemokratiet er stort og stærkt, siden Venstre ønsker at samarbejde med partiet. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.05.19, 13:43
Læs videre og bliv advaret. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.05.19, 09:52
Havde DF dog blot været hudløst ærlige, kunne noget af nedturen være forhindret. Læs mere