<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Gør oprør

Mette Frederiksens indskrænkning af valg af gymnasium, bør føre til flere private gymnasier

Det er ingen hemmelighed, at Mette Frederiksen siden sin tiltræden som statsminister i stigende grad har indskrænket borgernes frihed med alle mulige forskrifter, samtidig med at hun som partiformand lader sit parti sejle af sted med den ene me too sag efter den anden. 

Seneste indgreb i borgernes frihed, går ud over sagesløse gymnasieelever. Stik imod Mette Frederiksens megen snak om lighed, indfører hun nu selv en adgangsordning, hvor indkomstens størrelse kan blive afgørende for den enkelte elev. Den fattige stemples som fattig. "Du er for fattig til at gå på denne skole. Find noget andet", kan blive den besked den unge modtager.

Mette Fredriksen mangel på menneskekundskab demonstreres igen og igen. Eller har Mette Frederiksen det bare på den måde, at egen ideologi står over alt, uanset om den knuser det enkelte unge menneske.

Har Mette Frederiksen slet ikke et gran af empati. Forstår landets statsminister slet ikke, at det nederlag det er at blive afvist på grund af fattigdom, kan  være dråben, der får det unge menneske fra en ressourcesvag familie til at opgive gymnasieplanerne.

De unge, der afvises på grund af deres forældres høje indkomst, skal nok klare sig. Hvorfor i alverden skulle de ressourcestærke forældre blive ved med at bøje nakken for Mette Frederiksens ideologi.

Opret dog flere private gymnasier i Danmark. Giv de unge chancen for studieophold på skoler i udlandet, hvor undervisningen ikke drives af tunnelsyn i en indsnævret betonsocialisme.

Giv dog de unge udsyn.

Opret dog private gymnasier, der har sin grund i den opfattelse, at Danmark er et åbent land, der har brug for unge med udsyn og en studentereksamen på internationalt niveau.

Opret dog private gymnasier, der drives af kærlighed til viden og dannelse.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Henrik Dahl
03.08.21, 11:00
Alle, der ikke er 1989’ere, er godt klar over, at hvis man ene og alene tager hensyn til frigørelsen, så frigør man også kræfter, der er så destruktive, at det kan ødelægge vores samfundsorden. Læs mere
Af Utku H. Güzel
02.08.21, 19:00
Der findes mange eksempler, der kan påvise, at politikerne ikke kæmper folkets interesse og sag, men derimod deres egen karriere og lobbyisternes interesser. Læs mere
Af Mikael Jalving
02.08.21, 12:30
Jeg har fået nok af mediernes dyrkelse af atleternes følelser, deres glæde, skuffelse eller frustration. Hvad føler du? Hvilken følelse står du med? Hvad føler du ”omkring” din præstation? Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
01.08.21, 08:45
Selvom du er vaccineret, kan du stadig både blive smittet og smitte andre Læs mere
Af Nauja Lynge
01.08.21, 02:00
Vi skal forstå vreden hos grønlænderne og opstille konstruktive løsninger og forhindre, at historien gentager sig. Læs mere
Af Martin Ågerup
31.07.21, 17:10
Og jeg håber ikke, at de unge mennesker tager udtryk alt for bogstaveligt Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
31.07.21, 06:00
Professionel kommunikation skaber ikke værdi for samfundet. Læs mere
Af Jesper Theilgaard
30.07.21, 18:14
I begyndelsen af august kommer den første delrapport fra IPCC. Den omhandler den seneste klimavidenskab og imødeses med stor spænding fordi verden om tre måneder mødes i Glasgow til nye klimaforhandlinger. Læs mere
Af Mikael Jalving
30.07.21, 16:00
20 års krig i Afghanistan har været et bragende nederlag. Vesten ligger, som Vesten har redt. Læs mere
Af Gitte Seeberg
30.07.21, 16:00
Penge redder ikke de afghanere der har arbejdet for Danmark - de skal bringes i sikkerhed. Læs mere