<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Statsministerens abortmundkurv hører fortiden til

Vi har ret til at diskutere abort og fosterdrab, som det passer os. Det skal Mette Frederiksen ikke blande sig i.

Statsministeren har udsendt et dekret. Et mundkurvsdekret. Det er forbudt at tale om abort. Statsministeren befinder sig så tydeligt i 1700-årene. Det var dengang, katolske paver udsendte lister over forbudte bøger. Dekretet beskriver så klart, hvor hunderæd statsministeren er for den frie debat, og at statsministeren mener, at hun kan styre, hvad vi må tale om.

Det er ikke kun fostrene, der slås ihjel, statsministeren forsøger også at slå det frie ord ihjel.

Dekretet afslører tillige komplet mangel på kendskab til Socialdemokratiets historie og respekt for partiets tradition for den frie debat om liv og død, om fosterdrab.

Det var min socialdemokratiske kollega, præsten Dorte Bennedsen, der igen og igen med stolthed nævnte, at tre præster i Socialdemokratiet efter en lang abortdebat i Folketinget stemte grønt, gult og rødt.

Jeg husker billederne af min gode ven, den færøske præst, Johan Nielsen, der gik rundt i folketingssalen for at samle underskrifter til en folkeafstemning om adgangen til abort. For ham var fostres ret til liv en hjertesag.

Med sit ytringsforbud mistænkeliggør Mette Frederiksen alt, hvad der har med abort at gøre.

For den nuværende statsminister gælder det om, at vi ”kære allesammen” skal underkaste os statsministerens vilje, uagtet vi har en grundlovssikret ytringsfrihed. Vi har bare at adlyde statsministeren og holde bøtte om de 15.000 spirende liv, der hvert år dræbes.

Det er kvindens ultimative ret at dræbe liv, mener børnenes statsminister. Hun levner hverken det spirende menneskeliv eller faderen nogen form for advokat endsige nogen ret overhovedet.

Tænk, hvis vi i stedet for en statsminister, der ikke er kommet ud af enevældens skygge, havde en moderne, tænkende statsminister, der turde være ærlig og erkende, at fostre er liv, og erkende, at kvinder, der får foretaget abort, ofte er meget kede af det og netop har behov for at tale om det, der er sket. De har ikke brug for et dekret om at tie stille.

Statsministerens mundkurvsdekret skaber skam, hvor der er brug for støtte. Kvinderne ved jo godt, at abort er at afbryde liv af fostre, som vi måske kan se er mennesker.

Hvorfor er faktisk oplysning forbudt lige i dette spørgsmål? Der er til stadighed masser af væsentlige spørgsmål om abort, der bør drøftes. Jeg har talt med sygeplejersker, der fortæller mig, at ingen kvinder jubler over at beslutte en abort. Der er al mulig grund til at drøfte, om vi kan hjælpe disse kvinder og nedsætte antallet af afbrydelse af liv.

Vi lever i et samfund, hvor kvinderne får børn i en senere og senere alder. Lad os dog drøfte, hvordan unge, gravide mødre hjælpes bedre til at gennemføre svangerskabet, fremfor at vente til det er for sent, fordi kvinden er blevet for gammel og ufrugtbar. Lad os dog drøfte, hvordan det kan blive lettere at gennemføre en graviditet under uddannelse. Naturligvis kan hjælp og rådgivning til vordende mødre altid blive bedre.

Børnenes statsminister burde da være den nærmeste til at tage diskussionen.

Men når Mette Frederiksen sætter abort på listen over forbudte ord, må det være, fordi statsministeren finder, at emnet er lige så farligt, som de hedengangne paver fandt, at visse bøger var farlige for magthaverne.

Med sit ytringsforbud mistænkeliggør Mette Frederiksen alt, hvad der har med abort at gøre. Dekretet falder desværre tilbage på de kvinder, der er i den ulykkelige situation, at de vælger at afbryde svangerskabet.

Yderligere råd og hjælp til kvinderne ville være det rigtige. Forsøget på at slå det frie ord ihjel fører til misinformation om og mistænkeliggørelse af kvinderne.

Det er virkelig en skam.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
19.09.21, 08:45
Vi har de senere år talt meget om, at mænd taler grimt og nedladende til kvinder. Vi har ikke talt så meget om det modsatte. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
18.09.21, 19:05
Hvornår melder man afbud, og hvornår vælger man at tage afsted til et arrangement med en lille tvivl i maven? Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.09.21, 19:00
Konstant vækst har vist sig at være skadeligt, både for det enkelte menneske og for planeten. Selvfølgelig kan et alternativ skabes. Det starter først og fremmest med, at vi tror på det, selvom liberalisterne altid vil fortælle jer det modsatte. Læs mere
Af Harun Demirtas
17.09.21, 16:40
Spørgsmålet om, hvorfor sygeplejerskerne er så vrede, og hvad mon man har udsat landets sygeplejersker for, siden de har nået hertil, har stadig ingen forholdt sig til. Læs mere
Af Marie Høgh
17.09.21, 15:30
Det er til at græde over, at ligestillingskampen er blevet så afstumpet, at moderskabet omtales som et biologisk pligtarbejde, man i virkeligheden er for kompetent og for ligestillet til at udføre. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.21, 13:14
Den nye barselsordning er et udtryk for en forfejlet gammeldags tilgang til ligestilling og familielivet. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
17.09.21, 11:32
Vild natur er ikke at sætte et hegn omkring naturen og sætte semivilde dyr derind. Det er at lege noget, som ikke er. Læs mere
Af Carl Holst
17.09.21, 11:29
Hvem havde forestillet sig, at regeringen ville give myndighederne mulighed for tvangsvaccination og ekspropriation? Det er i tilspidsede situationer, man får forstærket folks styrker og svagheder. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.09.21, 09:57
Kære medborgere på Vestegnen. Nu ved vi så meget om vaccination, at vi tør lade os vaccinere. Læs mere
Af Søren Gade
16.09.21, 16:10
Jeg er umådeligt trist over, at EU blander sig i folks barsel. Som liberal arbejder jeg for at give familier flere valgmuligheder, ikke færre. De nye barselsregler er ikke liberale. Læs mere