<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi er ikke for kloge

Vi afviser dygtige udlændinge. Tænk, at vi har råd til det


Jeg mødte forleden en dansk kvinde, der studerer på et universitet her i landet. Hun har i nogle år været kæreste med en anden studerende, en kristen inder. Hun har flere gange fortalt mig, hvor svært det er for en dygtig, inder, at få statsborgerskab i Danmark, og hvad det betyder for parrets fremtidsrømme.

Det er nu så galt, at de unge for alvor overvejer at flytte til Canada, hvor kæresten har taget en universitetsgrad. Den unge kvinde fortæller mig, at Canada er pivåbent for dygtige udlændinge. Hun synes, at det i Danmark, er som om vi slet ikke ønsker dygtige udlændinge.

Jeg ved, at de to langt fra er de eneste.

Men hvorfor er det nu så vigtigt med det statsborgerskab?

”Vi ville gerne købe et hus. Men jeg tør ikke. Jeg tør ikke købe fast ejendom sammen med en, der kan blive deporteret til Indien i morgen”, forklarer kvinden.

”Det ender nok med, at vi slår os ned i Canada, hvor vi er mere velkomne. Vi føler os utrygge her uden, at min kæreste har indfødsret. Og ja, hun brugte netop udtrykket, frygten for deportation.

Jeg gik tankefuld fra den samtale. Og jeg spørger mig selv, om Danmark virkelig kan undvære alle disse unge mennesker og deres danske kærester.

Jeg fik for elleve år siden med hiv og sving gennemført et pointsystem for opholdstilladelse, som også kan anvendes som fast track i indfødsretssager.

Imidlertid ophævede Thorning-regeringen dette pointsystem. Man brød sig ikke om, at dygtighed, der gavner Danmark, tæller som en kvalifikation.

Lighed frem for alt. Så hellere lade de dygtigste, der har etableret sig med dansk familie, rejse bort med hele familien.

Jo vist kan det da gavne de socialistiske lighedsdrømme at forhindre, at de dygtigste søger til Danmark og andre rejser herfra.

For vi bliver alle fattige, når vi er så uvillige til at byde dygtige, flersprogede udlændinge med udsyn, velkommen i Danmark.

Tænk, at vi mener, at vi har råd til det. Vi er altså ikke for kloge.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
21.04.21, 00:00
Engang var organisationen noget med udviklingen i de varme lande. I dag handler det om udviklingen i de kolde lande. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
20.04.21, 10:30
Teknokraterne på markedsuniversitetet spytter ligegyldige artikler ud, som ingen læser. Vi skal have det borgerlige universitet tilbage Læs mere
Af Uffe Elbæk
20.04.21, 09:59
Ud med dansk trumpisme og nationalkonservativ identitetspolitik og ind med internationalt samarbejde, demokratisk sindelag og respekt for mangfoldigheden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.04.21, 15:23
Kineserne klasker sig på lårene af grin over USA’s og Vesteuropas kurs mod den multietniske afgrund. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
18.04.21, 14:30
Hallo, hallo, er du til stede, Lars? Læs mere
Af Mikael Jalving
18.04.21, 10:00
Tak til den store tyske menneskekender Arthur Schopenhauer, der allerede for 200 år siden slog fast, at viljen er umættelig og ideologisk. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.04.21, 17:57
Samtidig bæver jeg ved reaktionerne fra både EU og Danmark. Læs mere
Af Martin Ågerup
17.04.21, 13:09
Fastholdelsen af forsamlingsforbud på 10 tilsidesætter en grundlovssikrede rettigheder uden saglig grund Læs mere
Af Marie Høgh
16.04.21, 14:00
Hvis du tror, at socialdemokraterne er nationalkonservative, er du faldet for et snedigt orkestreret blændværk. Læs mere