<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Regeringens tunnelsyn gør os alle fattigere

Den socialdemokratiske regering er træt og ideforladt. Danmark går i stå, fordi Mette Frederiksen og co. kun kan se begrænsningerne.

Virus er et vilkår. En parasit, der gør alt for selv at overleve og muterer igen og igen. Det er ikke en ny viden, som burde komme bag på en regering. Coronapandemien lærer os, at der i livet er vilkår, vi ikke selv kan herske over.

Det er på tide, at regeringen tager udgangspunkt i den virkelighed, at den ene pandemi afløser den anden.

Danmark kan ikke regeres ud fra det synspunkt, at dødsfald med corona er mere tragisk end andre dødsfald. Coronapatienter kan ikke til evig tid komme foran f.eks. kræftpatienter, hjertepatienter og nyrepatienter. Vi mangler en regering, der er i stand til at se på Danmark som en helhed med andre udfordringer end corona.

Som allerede da regeringen blev dannet, så sikrede Mette Frederiksen sig en trofast hird, der tromler hen over Folketinget igen og igen. Senest har vi i denne uge erfaret, hvordan regeringen arbejder i strid med al god skik i det politiske Danmark. En minister indkalder de blå partier til forhandlinger om at åbne Danmark. De blå partier deltager i den tro, at der virkelig er tale om forhandlinger og fremlægger deres forslag.

Jeg er ræd for Danmarks fremtid med en regering, der ikke tør lytte til andre, og som ikke engang evner at sætte fagkundskaben fri.

I selvsamme øjeblik, det går op for ministeren, at partierne har deres egne meninger, er mødet slut. Tryk på knappen. Ud af klappen!

Ministerens særegne opførsel demonstrerer mangel på både overskud og overblik. Ja, rent ud sagt er det udtryk for inkompetence, når man ikke kan skjule sin angst for at høre andres synspunkter. Tænk, hvis man lærte noget.

Som forudset ved regeringsdannelsen er konsekvensen af Mette Frederiksens kemiske rensning af enhver indre opposition og dialog i regeringen en tilsvarende mangel på indre dynamik, nytænkning, overblik, udsyn og fantasi. At multitaske er ikke just regeringens spidskompetence.

Regeringen kan kun tænke på corona og stort set kun tænke på nedlukning for derefter med kort varsel at åbne lidt her og så lidt der, for at tage brodden af den værste kritik.

”Men vi følger sagkundskaben,” hævder regeringen. Vel gør den ej. Tværtimod. Regeringen tager rent ud sagt sagkundskaben som gidsel. Og det bliver ikke bedre af, at regeringen på en og samme dag holder hele to pressemøder med lange historiske udredninger om tiden, der svandt, samtidig med at trætheden og ideforladtheden lyser ud af ministrene.

Journalister og kommentatorer har for længst gennem spørgsmål og kommentarer afsløret, at regeringen har stillet fagkundskaben så snævert formulerede spørgsmål, at vi slet ikke får de svar, vi har brug for. F.eks. om virkningen af, at flere unge igen kom i skole, højskole og efterskole. Men regeringen har hverken udsyn eller mod til at stille selv de mest nødvendige spørgsmål.

Det har en konsekvens at sammensætte en regering med en hærskare af spindoktorer, der alle sammen mener det samme, og som nu i snart to år kritikløst har vænnet sig til total ensretning. Regeringen er så træt, at den kun kan se begrænsningerne. Det gør os alle fattigere og fattigere.

Jeg deltager ikke i alle mulige særinteressers ønske om bare at lukke op og blæse på folkesundheden. Tværtimod. Men jeg er ræd for Danmarks fremtid med en regering, der ikke tør lytte til andre, og som ikke engang evner at sætte fagkundskaben fri til at besvare alle de spørgsmål, der har betydning for vor fremtidige velfærd.

I regeringens tunnel ser man kun begrænsningerne. Det skaber kollektivt mismod og angst. Kun med den frie tanke, der ikke frygter uenighed og uventede forslag, skabes mulighederne. Kun ved at se mulighederne, skimter vi håbet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu