<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Er det i virkeligheden Lars Løkke, der er Venstre?

Pinlig historieløshed på DR: Lars Løkke er ikke den første statsminister, der har forladt sit parti. Men vil et nyt parti, han står bag, være mere Venstre end Venstre?

For den historieløse er alting nyt.

Den historieløshed fører til misinformation. Den aktulle reportage får lige en tand mere, end den kan trække, fordi sammenligning med fortiden, som man ikke kender til, er fejlagtig.

Tanken om, at en tidligere statsminister forlader sit parti, er derfor så overraskende for de historieløse. Lars Løkke udnævnes omgående til den første og eneste statsminister, der har forladt sit parti.

Ja, deadline lørdag satte ordentligt trumf på, og nævnede, at LLR er den første statsminister nogensinde, der har forladt sit parti.

Vel er han ej. Og den forrige var også venstremand. Jeg husker ham. Et hurtigt opslag i historiebøgerne kan forsikre om, at Venstres statsminister i efterkrigsårene, Knud Kristensen trådte ud af Folketinget i 1949.

I 1953 forlod han helt Venstre i protest mod den nye grundlovs afskaffelse af Landstinget. Jeg husker vittighedstegningerne fra dengang. Samme år var Knud Kristensen medstifter af partiet De Uafhængige, der opnåede repræsentation i Folketinget i en kortere periode.

Historieløsheden hærger ikke blot på Chrisatiansborg, men i Danmarks Radio.Det er flovt, flovt, flovt, generaldirektør!

At Lars Løkke aldrig vil danne et så højredrejet parti som de uafhængige, er trods alle kommentatorernes forsøg på at lege spåkoner, vist det eneste, der i dette øjeblik er helt sikkert.

Men, jeg kan godt få lyst til at spørge lidt frækt. Hvis Lars nu mener, at han er mere Venstremand end Støjberg og hendes tilhængere, er det så et mere oprindeligt, men nyt Venstre med moderne interntionalt udsyn, som Lars vil?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere
Af Signe Munk
14.01.21, 15:00
Vi tager vores drikkevand som en selvfølgelighed. Det skal vi ikke – men derimod skride ind, så forureningen af det bliver stoppet. Læs mere
Af Rune Lund
14.01.21, 13:10
Det handler om, at loven gælder for alle Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.01.21, 11:05
Bliver alle vi ældre, der har levet en eremittilværelse for at undgå smitte, nu udsat, når vi vaccineres i store centre. Jeg spørger ministeren, om han føler sig sikker på, at forholdene er i orden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.21, 15:35
Det er artige sager, hvad tilhængerne af masseindvandring har kaldt os andre. Læs mere
Af Henrik Højlund
13.01.21, 15:16
Coronaepidemien forstærker øjensynlig argumentationen mod Guds eksistens. Men det ser ikke bedre ud uden Gud. Læs mere
Af Søren Gade
13.01.21, 10:48
Det glæder mig, at det i går kom frem, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol mener, at Højesterets afgørelse om at udvise bandelederen Shuaib Khan var helt på sin plads. Læs mere