<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mette Frederiksen blæser på folkesundheden

Begravede mink i forrådnelse er allerede kommet op til overfladen. Endnu et kapitel i minkskandalen kommer bogstaveligt talt frem i lyset.

I går antydede jeg i min blog, at Mette Frederiksen sjakrer med folkesundheden. Baggrunden var vandværkernes bekymring for drikkevandets kvalitet i nærheden af minkmassegravene.

I dag er det så kommet frem at rådne mink allerede nu – og helt forudsigeligt- har banet sig vej op til overfladen gennem løst sand.

Vi ganske almindelige mennesker, der har haft med døde mennesker og dyr at gøre ved jo udmærket, at det er en helt naturlig proces, at der i forbindelse med forrådnelse udvikles gasser. Enhver ved, at druknede mennesker måneder efter dødens indtræden kan stige op til overfladen.

Mennesker i enkeltgrave skal af sundhedsmæssige grunde begraves i kiste, tre alen under jorden.

Men ikke engang disse kendsgerninger, som er almenviden måtte stå i vejen for Mette Frederiksens hastværk med at følge sit egen hoved. Millioner af mink skulle med al mulig magtanvendelse i hast slås ihjel og bringes af vejen uden respekt for de mest elementære hensyn til menneskers og dyrs sundhed.

Det forlyder, at der sættes vagter for at holde mennesker væk fra massegravene. Men hvordan har man tænkt sig at holde dyr og fugle væk fra de ydreligere mange rådnede lig, som man må forvente bobler op? Mink som var så giftige, at minkavlere ikke engang i alle tilfælde kunne få lov til at pelse egne dyr.

Danmarks brand, et bæredygtigt fag, minkene med de smukke, værdifulde og meget holdbare skind, er på statsministerens ordre i huj og haj aflivet. Bortskaffet med risiko for folkesundheden.

Simple regler for begravelser af enkelte dyr og mennesker er ikke tilnærmelsesvis overholdt. Statsministerens ordre skulle jo effektueres omgående. Og det er statsministerens ansvar.

De sidste fjer er pillet af en i forvejen forpjusket statsminister. Næste gang Mette F taler om folkesundhed, så tænk på de rådne mink. Tænk på vandværkernes bekymring. Tænk på borgernes bekymring.

Tænk på, hvordan Mette Frederiksen af egen magtfuldkommenhed, blæser på Grundloven, loven, eksperterne, logistik og planlægning, for nu blot at nævne nogle af statsministerens forsømmelser.

Tænk på hvor hurtigt forrådnelsesvæsken siver ned gennem den løse sandjord.

Hvem vover at kalde minkgate for folkesundhed?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
19.01.21, 09:21
Virksomheder går konkurs som aldrig før, mænd bliver sure, rejser sydpå eller migrerer, mens kvinder kaster med maling og bliver ministre. Læs mere
Af Christina Egelund
18.01.21, 15:03
Forløbet op til Folketingets beslutning om at bringe sagen om den ulovlige instruks for rigsretten er en uskøn og bevidst manipulerende sammenblanding af politik og jura. Fordelen ved anklagere og dommere er, at de skal være retfærdige, ikke populære. Læs mere
Af Isabella Arendt
18.01.21, 13:40
Lad os få gange i hverdagen for danskere og virksomheder, så hurtigt vi kan. Vaccinen er gratis og man kan helt selv vælge til eller fra. Mens jeg venter, håber jeg, der er nogle med et vaccinepas i lommen, som vil skåle en ekstra gang for alle os, som venter lidt endnu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.21, 17:00
Til gengæld siger Joe Biden intet om at øge sikkerheden ved grænsen til Mexico. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.01.21, 10:00
Arla & Co. trænger til et frikvarter fra tidsånden. Læs mere
Af Louis Jacobsen
16.01.21, 12:39
Når Trump ikke længere er præsident i USA står de samme mennesker klar til at bane vejen for en ny af Trumps kaliber. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.21, 22:41
Det er meget egoistisk af de grønlandske politikere at forsøge at løse Grønlands store svøbe – de socialt udsatte – uden at inddrage de mange grønlændere i Danmark, som hver dag berøres af dette emne.   Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere