<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Blæser Mette Frederiksen på folkesundheden?

De dræbte mink i massegravene kan være farlige for drikkevandskvaliteten og dermed for folkesundheden, Mette Frederiksen


Gang på gang har vi hørt statsminister Mette Frederiksen undskylde Grundlovsbrud med folkesundheden.

Hun har sagt det igen og igen, men bliver smækfornærmet, når journalisterne gentager hendes mange tilståelser af Grundlovsbrud.

Folkesundheden kommer først, det er det, Mette Frederiksen siger igen og igen som undskyldning for, at hun ikke fandt anledning til at sørge for lovhjemmel før alle mink måtte lade livet. Derfor skælder Mette Frederiksen ud på journalisterne, og forstår slet ikke, at de tillader sig at spørge om, hvorfor den ulovlige tilstand ikke blev standset.

Folkesundheden står over Grundloven, mener Mette Frederiksen og giver igen og igen den mening tilkende.

En ting er, at Mette Frederiksen overtræder Grundloven. Det er utilgiveligt.

Men folkesundheden, hvor blev den af, Mette Frederiksen. Er det ikke bare ord?

Handles der netop ikke til skade for folkesundheden?


Hvordan bliver det med drikkevandet i fremtiden, når tusinder af mink i massegrave lader safterne sive ned i drikkevandet?

Det er ikke nogen rar tanke.

Og hvor mange år skal der går før det er helt sikkert at drikke vandet fra vandhanen.

Vi danskere ved kun alt for godt, hvordan gamle forureninger stadig kan være til skade for folkesundheden.

Danske Vandværker advarer om den stedfundne begravelse af mink i området mellem Kølvrå by og Gedhus i Midtjylland.

Vandværkerne, der unægtelig har mere viden om drikkevand end Mette Frederiksen, siger i en pressemeddelelse, at man frygter, at nedgravningen kan gå ud over grund- og drikkevand.

Vandværkerne udtaler, at der tilsyneladende er valgt nedgravningsplads uden, at der er taget hensyn til, at den ligger meget tæt på det område, hvor Kølvrå Vandværk henter sit vand.

Susan Münster, der er direktør i Danske Vandværker, er helt uforstående over for, at man har valgt at grave minkene ned så tæt på et vandindvindingsområde. Hun siger:

”Jeg har læst i pressen, at alt burde være i orden, eftersom man har brugt kalk i forbindelse med nedgravningen, men kalk har kun en forsinkende effekt, og på sigt vil regnen neutralisere kalken og den forhøjede ph-værdi. Det betyder, at den naturlige forrådnelsesproces af minkene vil fortsætte. Og det er altså meget dårlig nyt for grundvandet. Placeringen af minkgravene er meget uheldig og ganske uforståelig”.

Dette element er kun det foreløbig sidste bevis på, at regeringschefen hverken har styr på Grundlov, lov eller logistik.

Der er ingen plan, når Mette Frederiksen gør sig til Folketing og på pressemøder står frem og lovgiver til skade for borgerne. Udover at smadre minkerhvervet og masser af arbejdspladser, ødelægger Mette Frederiksen tilliden til myndighederne. Og nu er den også gal med folkesundheden.

Hvor mange millioner dyr blev dræbt og tillige til skade for folkesundheden?

Ikke mærkeligt, hvis borgere i nærheden af massegravene er bekymrede. Mette Frederiksen og co glemte folkesundheden.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
19.01.21, 09:21
Virksomheder går konkurs som aldrig før, mænd bliver sure, rejser sydpå eller migrerer, mens kvinder kaster med maling og bliver ministre. Læs mere
Af Christina Egelund
18.01.21, 15:03
Forløbet op til Folketingets beslutning om at bringe sagen om den ulovlige instruks for rigsretten er en uskøn og bevidst manipulerende sammenblanding af politik og jura. Fordelen ved anklagere og dommere er, at de skal være retfærdige, ikke populære. Læs mere
Af Isabella Arendt
18.01.21, 13:40
Lad os få gange i hverdagen for danskere og virksomheder, så hurtigt vi kan. Vaccinen er gratis og man kan helt selv vælge til eller fra. Mens jeg venter, håber jeg, der er nogle med et vaccinepas i lommen, som vil skåle en ekstra gang for alle os, som venter lidt endnu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.21, 17:00
Til gengæld siger Joe Biden intet om at øge sikkerheden ved grænsen til Mexico. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.01.21, 10:00
Arla & Co. trænger til et frikvarter fra tidsånden. Læs mere
Af Louis Jacobsen
16.01.21, 12:39
Når Trump ikke længere er præsident i USA står de samme mennesker klar til at bane vejen for en ny af Trumps kaliber. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.21, 22:41
Det er meget egoistisk af de grønlandske politikere at forsøge at løse Grønlands store svøbe – de socialt udsatte – uden at inddrage de mange grønlændere i Danmark, som hver dag berøres af dette emne.   Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere