<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Fangeflugt. Vågn op justitsminister

Hvorfor er justitsministeren så dårligt orienteret om fængselsbetjentenes forhold. Hvorfor snakker ministeren uden at handle.

”Jeg er også pænt overrasket over, at det kan lade sig gøre. Gudskelov lykkedes det os at få fat på ham, så der er styr på situationen igen, ” sådan siger justitsministeren til TV 2 i anledning af drabsmanden Peter Madsens flugt fra Herstedvester Fængsel.

Ligesom resten af den snakkende regering snakker Hækkerup om handleplaner, der skal speedes op. Men når justitsministeren bliver spurgt mere konkret, har han intet svar.

Det er utroligt, at landets justitsminister så åbenbart er aldeles uvidende om forholdene i landets fængsler. Og er så handlingslammet.

I årevis har fængselsbetjentene i en løbende strøm udsendt nødråb om de elendige arbejdsforhold.

Så sent som i går formiddags lige inden Peter Madsen stak af, udsendte fængselsbetjente og institutionslederen på Nyborg Statsfængsel et nødråb, der viser, hvordan den centrale ledelse behandler sine ansatte. Man får to døgns varsel til at indrette celler til større belæg. Det er helt urimeligt og nærmest praktisk umuligt. Sådan behandler man ikke sine ansatte.

Fængselsbetjentene har i årevis været ladt i stikken, og vi har hørt om det igen og igen uden at justitsministeren har løftet en finger.

Underbemandingen er utålelig. Og naturligvis går det ud over sikkerheden, allerede fordi færre fængselsbetjene betyder, at kontakten med de indsatte bliver mindre. Dermed bliver det sværere at tage konflikter i opløbet, og det bliver vanskelige at opfange signaler, om at f. eks. en fangeflugt er under forberedelse.

Det er i samfundets interesse, at det bliver mere prestigefyldt at være fængselsbetjent.

Skal dette mål opnås, kræver det langt bedre arbejdsforhold, så de mange sygemeldinger og flugten fra jobbet vendes til en større ansøgerskare.

Kom nu i gang justitsminister! Det haster med at rette op på de skandaløse arbejdsbetingelser i danske fængsler.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
04.12.20, 10:12
Usmageligt forsøg på politisk indblanding i drabssagen på Bornholm. Pressionsgrupper skal holde deres politiske fingre fra retssager, mens retssystemet arbejder. Det bliver tydeligvis sværere og sværere for flere og flere. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.20, 09:14
Afvisning af Ted Hui understreger, hvor lidt regeringen har tilovers for demokratiet. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.20, 19:47
Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner. Læs mere
Af Annika Smith
03.12.20, 16:20
At stille bind og tamponer frit til rådighed på offentlige toiletter kan derfor også kun gå for langsomt Læs mere
Af Harun Demirtas
03.12.20, 14:13
Der er altid en økonomisk krise, når vi forhandler overenskomster. Nu må det være nok. Læs mere
Af Søren Gade
03.12.20, 13:00
En konference om Europas fremtid risikerer at blive et skalkeskjul for de kræfter i Europa, som ønsker større centralisering og mere magt til EU.  Læs mere
Af Gitte Seeberg
03.12.20, 10:44
I denne vanskelige tid har vi ikke brug for at grave grøfterne dybere, end de allerede er. Læs mere
Af Isabella Arendt
03.12.20, 10:05
Det kan vække undren, at regeringen tredobler generationsskifteskatten, når vores naboer i Norge og Sverige med stor succes har afskaffet den, og derved understøtter mange af de virksomheder, der er livsblodet for et bredt og mangfoldigt erhvervsliv. Læs mere
Af Henrik Højlund
02.12.20, 20:20
En af Hongkongs markante demokratiforkæmpere, Ted Hui, er i Danmark for tiden. Men den danske regering vil ikke mødes med ham. Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
02.12.20, 17:39
Danmark er nu under observation af EU-Kommissionen pga. regeringens lemfældige forhold til retsstatsprincippet – det er simpelthen så flovt. Læs mere